Túlórában verte ki a Honvéd a Turát

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 3. 19:30
A labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójában a Bp. Honvéd együttese hosszabbításos találkozón 2-1-re verte a Tura gárdáját. A félidőben még a harmadosztályú együttes vezetett, de a szünet után gyorsan egyenlítettek az élvonalbeli vendégek, majd Zsolnai Róbert 118. percben lőtt gólja a továbbjutást jelentette a vendégeknek.


MAGYAR KUPA, 3. FORDULÓ
Tura VSK - Budapest Honvéd 1-2 (1-0, 1-1, 1-1) - h.u.
Tura, 500 néző, vezette: Hegedűs A. (Albert I., Viczián M.)
Tura VSK: Nagy G. - Senyviczky, Kiss A., Lilik (Szabó Á., 74.), Sukaj - Polyák (Nagy Cs., 68.), Kuti (Téglás, 110.), Horváth M., Less T. - Aranyos, Less K. Vezetőedző: Berta Attila
Budapest Honvéd: Rabóczki - Debreceni, Smiljanic, Filó, Magoc (Vincze Z., 68.) - Dobos, Maróti, Stojakovic, Ivancsics (Gebro, 101.) - Abass (Zsolnai, 79.), Hercegfalvi. Vezetőedző: Pölöskei Gábor
Gólszerzők: Aranyos (38.), ill. Filó (46.), Zsolnai (118.)

Más élvonalbeli csapatokkal ellentétben a kispestiek nem tartalékoltak erőikkel a hétközi kupamérkőzésen. Hogy Pölöskei Gábor vezetőedző mégsem tudta a legjobb összeállításban pályára küldeni csapatát, annak egyéb okai voltak. A kezdőből Benjamin és Genito válogatottbeli kötelezettsége miatt maradt ki, illetve hiányzott, míg Diego és Takács Ákos sérüléssel bajlódik. Abraham meg sportorvosi engedélyére vár.

 

Mezőnyjátékkal indult a találkozó, amelyen az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, ám Rabóczki Balázs hárított. A 18. percig kellett várni az első komolyabb vendéglehetőségre: Abass azonban a kifutó Nagy Gábor kapusba lőtte a labdát 13 méterről.

 

A folytatásban sem látszódott meg a két csapat közötti kétosztálynyi különbség, sőt, egy sokat ígérő hazai távoli bomba után a 38. percben már a vezetést is megszerezték a turaiak. Aranyos egy kipattanó labdát rúgott 18 méterről a vendégek kapujába.

 

A gól plusz motivációt adott a vendéglátóknak: a gólszerző Aranyos lőtt valamivel a kispesti kapu mellé, majd Rabóczki tisztázott még a szünet előtt bravúrral.

 

Amilyen jót tett a gólt turaiaknak, olyan jót tett a pihenő a kispestieknek. Ivancsics szögletét Filó fejelte a hazai kapuba a 46. percben.

 

A gól felszabadította a kispesti gátakat, a Honvéd-játékosok mezőnyfölényben játszottak, helyzeteket alakítottak ki, közel voltak ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, de a hazai kontrák is több mint ígéretesek voltak.

 

Az eredmény azonban nem változott, jöhetett a hosszabbítás. A túlórában is a Honvéd dominált – előbb Ivancsics, majd Dobos ment le, mert sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot, ám cserét már csak előbbi kapott –, de Nagy Gábor kapus a 118. percig remekül őrizte hálója további ártatlanságát, akkor viszont érkezett Zsolnai, aki egy kapu előtti kavarodás végén jó helyzetfelismeréséről tanúbizonyságot téve továbblőtte övéit.

 

EDZŐSZEMMEL:
Pölöskei Gábor: - Igazi kupameccset játszottunk, de sajnos nem lehetünk büszkék a mai teljesítményünkre. Csak a továbbjutásnak örülhetünk, a többit felejtsük el. (honvedfc.hu)
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu