Továbbjutott a Roma; Benzema-tripla

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 8. 22:36
VIDEÓK! Sokáig vezetett a Roma, de végül az 1-1-es döntetlennel kellett megelégednie Kolozsvárott a BL-csoportkör záró fordulójának szerdai játéknapján. Nem kellett izgulniuk a Farkasoknak, a Basel hamar elszállt Münchenben, nem forgott veszélyben a továbbjutásuk. Benzema-triplával iskolázta le a Real az Auxerre-t, a Milannak két bombagól okozta a vesztét.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, E-CSOPORT, 6. FORDULÓ
KOLOZSVÁR-ROMA 1-1 (0-1)
Kolozsvár, Constantin Radulescu Stadion, vezette: Willam Collum (skót).

KOLOZSVÁR: Stancioiu - Panin, Cadu, Rada, Edimar (Bjelanovic, 64.) - Koné, Kivuvu, Culio, Dica (Veloso, 46.) - Traoré, De Zerbi (Bastos, 78.).  Vezetőedző: Alin Minteuan.
Cserepad: Nuno Claro, Tony, Alcantara, R. Bastos, Hora, Leo Veloso, Bjelanovic.

ROMA: Lobont - Cassetti (Cicinho, 62.), Mexes, N. Burdisso, Castellini - Brighi, De Rossi, Simplício - Ménez (Greco, 46.) - Totti, Borriello. Vezetőedző: Claudio Ranieri.
Cserepad: Lobont, Cicinho, Juan, Adriano, Vucsinics, Taddei, Greco.
Gólszerző: Traoré (88.), ill. Borriello (21.)
Sárga lap: Culio (19.), Traoré (89.)
Véget ért az európai kupaszezon a Kolozsvár számára, amely nem tudta meglepni a Romát, sőt, éppen fordítva, Borriello igazolta jó formáját és a 21. percben higedvérrel értékesítette ziccerét. Mindez percekkel azután történt, hogy egy jogosnak tűnő tizenegyestől fosztottt meg Collum bíró a vendégeket, hiszen Rada két kézzel lökte a földre Ménezt.
A szünet előtt olasz csatár lőhetett volna gólt román kapusnak, mégis a Cluj ünnepelhetett volna, Lobont azonban védeni tudott De Zerbi közeli spiccelése után.
A hazaiak támadója, Lacina Traoré kissé indiszponált volt, amit csak lehetett, kihagyott, előszeretettel tartózkodott lesen, ezt füttykoncerttel jutalmazott saját közönsége. A végén mégis sikerült revánsot vennie, gyilkosan pontos fejesével beállította az 1-1-es végeredményt,majd hevesen gesztikulált a hazai kemény mag felé.

93.: Vége a mérkőzésnek!
90.: Három perc.
89.: Traoré kapott sárga lapot.
88.: GÓÓÓL!!!!! TRAORÉ!!!!!! Ezúttal nem hibázott, gyönyörűen stukkolt fejjel a bal alsóba 13 méterről. 1-1
82.: Lacina Traoré ajtó-ablak helyzetben fejelt fölé egy jobb oldali beadás után.
78.: Csere: De Zerbi helyett Bastos.
71.: Totti bombázott a sorfalba egy 29 méteres azabadrúgást, szöglet következik. Totti lövi.
70.: Totti gurított 14 méterről, jobbról az óres kapu mellé.
67.: Borriello lövése nem érte váratlanul Stancioiut.
64. Csere: Cassetti helyett Cicinho.
62.: Csere: Edimar helyett Bjelanovic.
58.: Cadu kezezett a kapu előtt, de nem volt szándékos. Nem vette észre Collum.
57.: Culio remek lövését kellett feljegyeznünk, centikkel a léc fölött suhant el, Lobont hatalmast nyújtózott, de nem kellett beleérnie.
52.: Borriello tüzelt éles szögből, balról, fölé.
50.: Beszorul a Cluj, Simplício bombázott Radába, majd Burdisso fejelt a keresztlécre. Most De Rossi ágyúzott egy méterrel mellé.
46.: Folytatás!!!!
46.: Csere: Ménez helyett Greco.

46.: Csere: Dica helyett Veloso.
45+1.: Vége a félidőnek!  Olyan az iram Milánóban, hogy az embernek belfájdul a feje. A Realból az első félidőben Dudek volt a legjobb, de még a szünet előtt megsérült. A Bayern lehet, hogy két perc alatt elintézte a Baselt.
45.: Egy perc.
44.: Traoré elkeseredett próbálkozása, maga mellé paskolta, aztán fogta Lobont.
41.: HUHHH!!! De Zerbi szelidített meg egy félmagas labdát a kapu előtt középen, aztán Lobontba spiccelte a játékszert. Olasz csatár, román kapus, mindez ne tévesszen meg bennünket, a Cluj kapta volna a gólt, ha bemegy...
37.: Dica lógott meg a balösszekötő-helyéről indulva, aztán a hosszú felső fölé emelt, de már les.
28.: Totti puskázott el egy újabb távoli szabadrúgást, most is alacsonyan volt neki a léc.
21.: GÓÓÓL!!!!! BORRIELLO!!!! A leshatárról ugrott ki és 12 méterről, tanítanivaló mozdulattal csavart el ballal a jobb alsóba Stancioiu mellett. Simplício adta a passzt. 0-1
19.: Culio kapott sárga lapot.
15.: Felpörögtek az események, Koné durrantott kevéssel mellé egy egyéni akció végén, aztán a túloldalon Borriello bejátszásával Castellini törhetett kapura, de hosszan tolta meg, és elcsúszott, a kapusé lett. Ezután Ménezt brusztolta a földre Rada a kapu előtt, a bíró sípja néma maradt. Mindez kettő perc alatt.
9.: Totti készülődhet 30 méteres szabadrúgáshoz, húsz centivel fölébombázott.
5.: Tapogatózó játék az első öt percben.
1.: A ROMA KEZDTE! A sárga lapos Ménez és Cassetti is játszik, az utolsó pillanatban meghúzódott Júlio Sergio, Lobont áll a helyén a kapuban.
BAYERN MÜNCHEN-BASEL 3-0 (2-0)
München, Allianz Arena, vezette: Martin Hansson (svéd).

BAYERN: Kraft - Lahm, Tyimoscsuk, Breno, Contento - Van Bommel, Kroos (Hamit Altintop, 68.) - Müller, Schweinsteiger, Ribéry - Gomez. Vezetőedző: Louis van Gaal.
Cserepad: Butt, Braafheid, Van Buyten, Demichelis, Hamit Altintop, Ottl, Alaba.

BASEL: Costanzo - Inkoom, Abraham, Ferati, Safari - Shaqiri (Tembo, 76.), Yapi, Cabral (Almerares, 55.), Stocker - Frei, Streller (Xhaka, 46.). Vezetőedző: Thorsten Fink.
Cserepad: Sommer, Atan, Schürpf, Almerares, Tembo, Zanni, Xhaka.
Gólszerző: Ribéry (35., 50.), Tyimoscsuk (37.)
Sárga lap: Gomez (82.), ill. Frei (73.)
Szép győzelemmel kedveskedett  a Bayern München a 150. nemzetközi kupameccsét ünneplő Louis van Gaal vezetőedzőnek a Basel elleni csoportmeccsen. Két perc alatt eldőlt minden, Ribéry nem hagyta ki a kihagyhatatlant a 35. minutumban, nem sokra rá Tyimoscsuk szerzett lesipuskás gólt. A francia játékmester a második félidőre is tartogatott egy találatot, és mi lesz, ha majd egyszer úgy igazán belelendül a szezonban? Öt győzelemmel zárta ezt a szakaszt a Bayern, erre a német csapatok közül eddig egyedül az 1997-98-as BVV volt képes a sorozat történelmében.
50.: GÓÓÓL!!!! MEGINT RIBÉRY!!!! Müller passzolt be jobbról, kapásból vágta a jobb alsóba a francia, Costanzónak nem volt mit védenie. 3-0
37.: GÓÓÓL!!! TYIMOSCSUK!!!! Jobb oldalii szögletet fejelt le Gomez a kapu elé, ott állt Tyimolscsuk és három méterről bekotorta. 2-0
35.: GÓÓÓL!!! RIBÉRY!!! Contento harcosságát dicséri a gól, az alapvonalnál szerzett labdát, aztán visszagurított Ribérynehez, aki oda lőtte, ahova akarta 12 méterről, a golvonalon álló védő nem tudoptt menteni. 1-0
AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Bayern München 6 5 0 1 16-6 +10 15
2. Roma 6 3 1 2 10-11 -1 10
3. Basel 6 2 0 4 8-11 -3 6
4. Kolozsvár 6 1 1 4 6-12 -6
4

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR, G-CSOPORT, 6. FORDULÓ
REAL MADRID - AUXERRE 4-0 (1-0)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, vezette: Serge Gumienny (belga).

REAL MADRID: Dudek (Adán, 45+4.) - Arbeloa, Albiol, Carvalho, Marcelo (Garay, 76.) - Granero, Lass, M. Diarra - Pedro León, Benzema, Cristiano Ronaldo (Sarabia, 72.). Vezetőedző: José Mourinho.
Cserepad: Adán, Pepe, Mateos, Garay, Özil, Martin, Sarabia.

AUXERRE: Sorin - Dudka, Coulibaly, Mignot, Grichting - Pedretti (Sammaritano, 62.), Chafni - Oliech, Traoré, Birsa - Contout (Quercia, 73.). Vezetőedző: Jean Fernandez.
Cserepad: Riou, Le Tallec, Quercia, Sammaritano, Sidibe, Langil, Bourgeois.
Gólszerző: Benzema (12., 72., 88.), Ronaldo (50.)
Sárga lap: Mignot (34.), ill. Albiol (26.), M. Diarra (40.)
Visszatalált a régi kerékvágásba a Real, amely szinte félgőzzel intézte el az Auxerre-t egy négyessel a csoportkör záró fordulójában. Mourinho csak a lelátóról figyelhette, ahogy Benzema pályafutása legjobb meccsét játssza a Realban, és elbizonytalanítja a vezetőket az új csatár igazolásának ügyében. A francia csatár előbb fejesből, majd egy jól helyezett lapos lövésből, végül egy elegáns emelésből volt eredményes. Ronaldo is meglőtte a maga gólját, Adánnak és Sarabiának megadatott a debütálás lehetősége. Csak Dudek gondolhat majd vissza keserű szájízzel erre a meccsre, remekül helytállt, de a szünet előtt megsérült.

88.: GÓÓÓL!!!! BENZEMA!!!
Sorin kapus passzolta oldalra Benzemának a labdát, aki éles szögből, 17 méterről lazán átemelte a kapuba. 4-0
72.: Csere: Ronaldo helyett Sarabia.
72.: GÓÓÓL!!!! BENZEMA!!!! Balról tört be a 16-osra, és kilőtte a a hosszú alsó sarkot 15 méterről. Sorin csak beleérni tudott. 3-0
50.: GÓÓÓÓL!!!!! RONALDO!!! HATODIK MECCS, NEGYEDIK GÓL! Marcelo keresztpassza után vágta a léc alá a labdát CR7 12 méterről, jobbról. 2-0 
45+4.: Meghúzódott a remekül védő Dudek, Adán pótolja.
12.: GÓÓÓL!!!! BENZEMA!!!! Ronaldo pörgetett be a kapu elé balról, Mignot lemaradt Benzemáról, aki közvetlen közelről búbolt a léc alá. 1-0
AC MILAN - AJAX 0-2 (0-0)
Milánó, San Siro, vezette: Claus Bo Larsen (dán).

AC MILAN: Amelia - Bonera, Thiago Silva, Yepes, Antonini - Flamini (Boateng, 26.), Pirlo, Ambrosini (Ibrahimovic, 64.) - Seedorf - Robinho (Merkel, 76.), Ronaldinho. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Cserepad: Roma, Ibrahimovic, Strasser, Papasztatopulosz, Abate, Boateng, Merkel.

AJAX: Stekelenburg - Van der Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Emanuelson - Enoh, Eriksen, De Zeeuw (Lindgren, 83.) - Suárez (Tainio, 93.), De Jong (El Hamdaui, 85.), Sulejmani. Vezetőedző: Frank Be Boer.
Cserepad: Verhoeven, Anita, El Hamdaui, Oojier, Lindgren, Tainio, Oleguer.
Gólszerző: De Zeeuw (57.), Aldeirwereld (66.)
Sárga lap: Suárez (35.), Sulejmani (49.)
Sorozatban 19 meccs után nem volt kezdő Ibrahimovic a Milanban, sorozatban nyolcadszor már nem kellett a padon kezdenie Ronaldinhónak. A svád nagyon hiányzott, a brazil aranylabdás nem tudott felnőni a feladathoz, miközben az immár Frank de Boer irányította Ajax szinte letaglózta az olaszokat a San Siróban. 35 perc alatt kilencszer lőttek kapura, a Milan egyszer. Csak a gólok hiányoztak. A második félidőben aztán de Zeeuw és Aldeirwereld bombájánál sem védhetett Amelia, letette a névjegyét az Ajax Milánóban, mégis csak az El-ben folytathatja.
80.: GÓÓÓÓL!!!! KEVIN-PRINCE BOATENG!!!! 1-2  Bombagól, de a lövést megelőző szabálytalanság miatt nem adták meg a találatot.
66.: GÓÓÓL!!! ALDEIRWERELD!!!! Súárez készítette le ügyesen a második vonalban érkező belga védőnek, aki 17 méterről irtózatos erővel lőtte ki a jobb felső sarkot. 0-2
57.: GÓÓÓL!!!! DE ZEEEUW!!!!  De Jong lövése jött le a blokkról, De zeeuw ismételt, keményen, laposan a kapu jobb oldalába lőtt 17 méterről. 0-1

A G-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE:
1. Real Madrid 6 5 1 0 15-2 +13 16
2. Milan 6 2 2 2 7-7 0 8
3. Ajax 6 2 1 3 6-10 -4 7
4. Auxerre 6 1 0 5 3-12 -9 3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea bukott, az Arsenal továbbment!
VIDEÓK! A Chelsea újabb vereséget szenvedett, azaz még akkor is tovább folytatta mélyrepülését, ha ezúttal nem a Premier League-ben, hanem a labdarúgó Bajnokok Ligájában (le)szerepelt és az utolsó csoportkörtől függetlenül...
Tovább a teljes cikkhez »
 

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
BL-tényözön: elit klubba lép a Chelsea?
Mindössze négy csapatnak sikerült eddig makulátlan mérleggel zárni a csoportkört a Bajnokok Ligájában, szerdán egy marseille-i győzelemmel ehhez az illusztris társasághoz csatlakozhat a Chelsea. A Real Madrid története legjobb...
Tovább a teljes cikkhez »
  

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Páholyban a nagyok, a Roma még izzadhat!
ELŐZETES. Két kérdés maradt nyitva a Bajnokok Ligája G- és E-csoportjában az utolsó, hatodik fordulóra: vajon a Roma, vagy valami csoda folytán a már biztos El-szereplő Basel szerzi meg a negyedik továbbjutó helyet a Real...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A Chelsea a BL-ben jöhet ki a gödörből
Petr Cech elismerte, a Chelsea-nek vannak mostanában problémái, de a kapus biztos abban, hogy a válság hamarosan a végéhez ér. A londoniak százszázalékos teljesítménnyel megnyerték csoportjukat a Bajnokok Ligájában, így ha...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu