„Torres jöjjön csak be a cserepadról!"

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 10. 18:00
A várva várt világbajnoki finálé közeledtével három magyar futballgurut kérdezett meg a SportHirado.hu, mit vár a Spanyolország és Hollandia főszereplésével rendezendő rangadótól. László Csaba szerint a spanyolok az első félidőben dönthetnek, egyébként nehéz dolguk lesz, Kiprich Józsefet nem érdekli Paul polip jóslata, szerinte Hollandia győz, míg Dunai Antal lemondott dél-afrikai útjáról és Fernando Torres mellőzéséről beszélt.


 

László Csaba, futballszakember:
„Egy döntőben már nem lehet kijelenteni, hogy bárki is esélyes lenne. Úgy vélem, mindkét csapat a saját stílusában játszik majd annak ellenére, hogy először nyerhetnek világbajnokságot: a spanyolok tökélyre fejlesztették a rövidpasszos játékot, irgalmatlanul nehéz elvenni tőlük a labdát, míg a hollandok a gyors ellentámadásokban bízhatnak. Fernando Torres kétségkívül nincs nagy formában, de nehéz megmondani, kezdőként vagy csereként lehet nagyobb hasznára Spanyolországnak. Elképzelhető, hogy némileg sértődötten szállna be a játékba, ha csak 15-20 percet kapna, talán most még bizalmat szavaznék neki Vicente Del Bosque helyében. Hollandia sansza az lehet, hogy a spanyol védők hajlamosak elöl ragadni egy-egy támadásnál, szögletnél, és ameddig nem érnek vissza, Kuyt, Robben vagy éppen Sneijder galibát okozhat. Az Oranje játéka kiszámíthatóbb, de ha fogy az idő, és az ellenfél nem tud egyről a kettőre lépni, eljöhet az ő idejük. A szívem inkább a spanyolok felé húz, Anglia és Németország mellett az ő fantáziadús, látványos játékukat szeretem leginkább nézni, és már csak a magyar kötődés, a korábban Spanyolországban futballozó légiósaink miatt is szimpatizálok velük.”

Kiprich József, a Feyenoord egykori csillaga, Hollandia magyar kedvence:
„Örülök, hogy bejött a jóslatom, bíztam a hollandokban (a nyolcaddöntő előtt is megkérdeztük a 70-szeres magyar válogatott csatárt). Régóta bennük volt már egy ekkora siker, ugyanakkor kicsit féltettem őket az elődöntőben. Mondtam is magamban, csak nehogy most botoljanak meg. Hogy mi dönthet? Szerintem az, hogy ki birtokolja majd többet a labdát. Bár ez spanyol specialitás, úgy gondolom, a hollandok is képesek így játszani. Kis passzokkal, keresve a rést, sikert lehet elérni. Érdekes egy döntő lesz, az biztos. Hogy ki dönthet? Nos, Uruguay ellen Van Bronckhorst lőtt bombagólt, a németek ellen Puyol fejelt a kapuba - ezzel csak azt akarom mondani, hogy bárkiben benne lehet az a szükséges plusz. Ha Hollandia korán gólt kap, beleszaladhat egy nagyobb vereségbe, mert akkor még a kapus is támadni fog. Ez lehet a gyenge pontjuk. Ettől függetlenül természetesen Hollandiáért szorítok, s azt mondom, 3-2-re győznek. Paul polip meg nem érdekel (a kis csápos spanyol diadalt jövendölt... - a szerk.)."  

Dunai Antal, az Újpest legendás csatára, öt spanyol együttes korábbi edzője:
„Még mielőtt bármit nyilatkoznék a mérkőzésről, engedje meg, hogy eláruljam, néhány órája mondtam le a világbajnoki döntő helyszíni megtekintéséről. Meghívást kaptam, amely tartalmazta a repülőutat és a belépőjegyet, de gyakorlatilag 30 órás utazásba került volna a részvétel a finálén. Vasárnap délután érkeztünk volna Madridon keresztül Johannesburgba, két és fél órával a meccs előtt már a stadionban kellett volna lennünk, majd a lefújást követően hajnali fél kettőkor indult is volna vissza gépünk Magyarország felé. Sokat gondolkodtam rajta, de végül illedelmesen megköszöntem a lehetőséget és nem vállaltam az emberpróbáló utazást. Hogy mit várok a finálétól? Nem kell mondanom, spanyol győzelmet! Nem szabad azonban elfelejteni, két jó csapatról van szó, egy-egy helyzet vagy hiba dönthet el mindent, csakúgy mint az egész világbajnokság során történt. A hollandok az előző két fináléra emlékezhetnek mostanság, a spanyoloknál pedig a helyi lapokat olvasva tudom, soha nem látott hangulat, várakozás előzi meg történetük első döntőjét. Sok múlhat azon, hogy birtokolni tudják-e a labdát a hispánok, ha ez sikerül, az ellenfélnek nagyon nehéz dolga lesz. Én személy szerint a Németország ellen pályára küldött kezdő tizeneggyel operálnék, Fernando Torres jöjjön csak be szépen a cserepadról. Neken nem tetszett a játéka, fizikálisan mintha nem lenne rendben, amely biztosan sérülésének és tavaszi kényszerpihenőjének köszönhető. Helyette nagyon örülök, hogy Pedro kapott lehetőséget, akit számtalanszor láttam élőben futballozni, elképesztő képességekkel rendelkezik."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Tudjuk, kik jutnak a vb-elődöntőbe!
Utolsó fázisához érkezett a dél-afrikai focivébé, aki a legjobb nyolc mezőnyében még talpon van, az bármire képes lehet. Vagy mégsem? A SportHirado.hu által megkérdezett három szakértő szerint csak Spanyolország mehet biztosra a...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu