Terry rasszista, négy meccset kihagy

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 27. 16:26
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) bűnösnek találta John Terryt rasszizmus vádjában. A Chelsea csapatkapitánya négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, és 220 ezer fontot kell befizetnie az FA kasszájába.


 

A Terry-ügy elérkezett a végkifejletéhez, miután az angol szövetség a meghallgatás negyedik napján ítéletet hirdetett, és eltiltással, valamint pénzbüntetéssel sújtotta a Chelsea kapitányát.

Az FA döntése némileg meglepő, a bíróság ugyanis szintén vizsgálta a vádakat, és JT-t ártatlannak találta, egyúttal megállapította, hogy etnikailag semmi sértőt nem mondott Anton Ferdinandnak.

A verdikt azt jelentheti, hogy vélhetően már szombaton, az Arsenal elleni rangadón sem lesz bevethető a Kékek védelmének oszlopa.

A nemzeti együttesben viszont többet egyáltalán nem fog szerepelni, a napokban ugyanis bejelentette, az FA-vel való feszült viszonya miatt lemondja a válogatottságot.

A botrány még múlt októberben pattant ki, amikor állítólag Anton Ferdinandhoz, a Queens Park Rangers bekkjéhez vágott rasszista megjegyzéseket.

A verbális bunyóba a sértett testvére, Rio Ferdinand is belekeveredett, és alighanem ez vezetett ahhoz, hogy a Manchester United labdarúgója nem utazhatott el a nyári Európa-bajnokságra.

Címkék: John Terry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu