Teljesült a Dortmund álma: Real!

Szerző: SHLétrehozva: 2013. április 12. 15:48
Az előzetes várakozásokhoz képest csak a Dortmund kapta azt a csapatot a pénteki Bajnokok Ligája-elődöntő-sorsoláson, amelyet szeretett volna, két gigász, a Bayern és a Barca viszont egymásra talált. A Bayern nem kéri ki Pep Guardiola tanácsát. A Barca és a Real részéről is visszafogottak a nyilatkozatok a sorsolás után. Spanyolország egy újabb Clásicót szeretne.


Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern igazgatónatácsának elnöke: "Türelmetlenül várom ezt a két mérkőzést az elmúlt évek legsikeresebb csapata ellen. Nagyon nehéz, egyben nagyon izgalmas kihívás ez, most megmutathatjuk, hogy egy szinten vagyunk a Barcával. Rossz emlékeink vannak Barcelonából, 2009-ben 4-0-ra kikaptunk, Messi szinte egyedül elintézett minket, úgy emlékszem, a végén már nem is bírtam nézni a meccset. Az valóságos Waterloo volt számunkra, remélem bizonytani fogjuk, hogy azóta sokat fejlődtünk. Ezek a párharcok arra is jók, hogy összemérje erejét a német- és a spanyol liga. Nincs egyértelmű favorit" - nyilatkozta az elöljáró, aki Európa legjobbjának is nevezte a Barcát, és megjegyezte, előny lehet, hogy hazai pályán kezdik a párharcot.

Vajon kinek szurkol majd a Barca jelenlegi, a Bayern jövőbeli edzője, Pep Guardiola?

A sportigazgató Matthias Sammer arról beszélt, nem fogják Guardiolát kikérdezni a Barcáról, vagyis nem fognak tutitippeket kérni tőle. Egyrészt azért, mert nem ő az edző, hanem Heynckes, Guardiola csak július elsején áll munkába. Másrészt azért, mert nem lenne etikus kihasználni ezt az előnyt a Barcával szemben.

Jupp Heynckes, a Bayern vezetőedzője: "Gigászok harca! Hatalmas megtiszteltetés azzal a csapattal játszani, amely négy éve uralja a klubfocit fantáziadús játékával. Jól ismerem őket, a Barcelona ellen egyébként is jó a mérlegem, a Bilbaóval kétszer is vertem őket annak idején."

Michael Zorc, a Dortmund sportigazgatója: "Jó sorsolás, ez a négy csapat jelenti most az európai klubfutball krémjét. A Real ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de a csoportban megvertük őket, azóta egy kicsit jobban tisztelnek minket. Szívesebben kezdtünk volna idegenben."

Jürgen Klopp a BVB vezetőedzője: "A Real nyilvánvalóan nagyon erős rivális, de a lehetséges ellenfelek közül az egyetlen volt, amelyet korábban már felül tudtunk múlni ebbben az idényben."

Andoni Zubizarreta, a Barca sportigazgatója: "Két nagyágyú ütközik meg, és csak az egyik juthat döntőbe. A meccs eltérő játékstílusok találkozása is lesz, mi a saját focinkkal, legjobb tudásunkat nyújtva szeretnénk eljutni a Wembley szentélyéig."

Emilio Butragueno, a Real igazgatója: "Nagy dicsőség elődöntőt játszani ebben a sorozatban, de mi arról álmodunk, hogy a döntőben leszünk. Ami a Dortmundot illeti, a csoportkörben nem tudtuk legyőzni őket, és bizonyos, hogy most sem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni ezért.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Bayern-Barca, BVB-Madrid az elődöntőben
A Barcelona a Bayern Münchennel, a Real Madrid pedig a Borussia Dortmunddal került össze a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a fináléban tehát összejöhet a Clásico - meg persze a német házirangadó is! A Chelsea a Basellel csap...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu