Teljesen kicserélődhet az Arsenal kerete

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 13. 15:49
Akár kilenc játékos is elhagyhatja az Arsenalt a nyáron, de nagyjából ugyanennyien érkezhetnek. A csapat újjáépítését az utóbbi öt, trófea nélküli évben rengeteget kritizált Arsene Wenger vezényelheti le, akivel rövidesen 2013-ig hosszabbíthatnak Észak-Londonban.


 

Az Arsenal öt éve semmilyen jelentősebb trófeát nem nyert, ami a nyáron hatalmas átalakításokat eredményezhet a csapat keretében.

Cesc Fabregast gyerekkori klubja, a Barcelona csábítja, de a katalánok Andrej Arsavint és Gael Clichyt is a Nou Campba csábítanák. A két klub közötti cserebere keretében Yaya Touré és Bojan Krkic az ellenkező utat járhatja be.

A William Gallas körüli huzavona végére rövidesen pont kerülhet: a francia középhátvéd a hírek szerint nem hajlandó szerződést hosszabbítani, aminek okát elsősorban a piszkos anyagiakban kell keresni. Az egykori csapatkapitány a PSG-nél vagy a Milannál köthet ki.

Rajtuk kívül Tomás Rosicky, Eduardo, Philippe Senderos, Mikael Silvestre és Fran Merida is könnyen a távozás mellett dönthet.

Ami az érkezőket illeti, Maruan Samahot Arsene Wenger bevallása szerint már csak a kötelező orvosi vizsgálat választja el az Ágyúsoktól. A marokkói támadó ingyen érkezik a Bordeaux-tól, és heti 50 ezer font ütheti a markát.

Amennyiben Gallas búcsút int a londoniaknak, a védelmet mindenképpen megerősítenék, méghozzá a Fulham norvégjával, Brede Hangelanddal. A masszív bekkel régóta kacérkodik az Arsenal, és most nyélbe üthetik az üzletet. Első számú tartalékja Sol Campbell lehet, aki nemsokára újabb kontraktust írhat alá.

Épkézláb kapus nélkül azonban aligha érhetnek el eredményt a piros-fehérek, márpedig amikor Manuel Almunia vagy Lukasz Fabianski védi a kaput, a szurkolókat az állandó frász kerülgeti. A jelöltek névsora végtelen hosszú, a legesélyesebb az 1-es mezre Joe Hart (Manchester City) és Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva) angol lapértesülések szerint.

A kérdések sora ezzel még nem ért véget: ha Fabregas és Arsavin távozik, nem lesz-e lyukas az Arsenal középpályája? Az űrt Mikel Arteta lenne hivatott betölteni, aki már-már ikonikus játékosa az Evertonnak.

Végezetül ott van a szűrő poszt, amelyen az új Patrick Vieirának kikiáltott Steven N’Zonzinak (Blackburn), netán a már korábban említett Yaya Tourénak szavazhat bizalmat Arsene Wenger, aki rövidesen 2013-ig hosszabbíthat szerződést az Emiratesben.

Ha a következő idényben sem nyer semmit, ne legyünk benne biztosak, hogy ki is tölti azt.

 

AKIK TÁVOZHATNAK AZ EMIRATESBŐL
Cesc Fabregas (23 éves - középpályás)
Andrej Arsavin (28 éves - szélső, csatár)
Gael Clichy (24 éves - balhátvéd)
Tomás Rosicky (29 éves - középpályás)
Eduardo (27 éves - csatár)
Philippe Senderos (25 éves - középhátvéd)
Mikael Silvestre (32 éves - hátvéd)
Fran Merida (20 éves - középpályás)

 

AKIK ÉRKEZHETNEK ÉSZAK-LONDONBA
Maruan Samah (26 éves, marokkói, csatár, Girondins Bordeaux)
Yaya Touré (27 éves, elefántcsontparti, középpályás, Barcelona)
Bojan Krkic (19 éves, spanyol, csatár, Barcelona)
Brede Hangeland (28 éves, norvég, középhátvéd, Fulham)
Joe Hart (23 éves, angol, kapus, Manchester City)
Sébastien Frey (30 éves, francia, kapus, Fiorentina)
Igor Akinfejev (24 éves, orosz, kapus, CSZKA Moszkva)
Mikel Arteta (28 éves, spanyol, középpályás, Everton)
Steven N'Zonzi (21 éves, francia, védekező középpályás, Blackburn)
Blaise Matuidi (23 éves, francia, védekező középpályás, St. Étienne)
Stephen Ireland (23 éves, ír, középpályás, Manchester City)
Shaun Wright-Phillips (28 éves, angol, jobbszélső, Manchester City)
Mario Balotelli (19 éves, olasz, csatár, Internazionale)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu