Tanult-e az előző szezonból a City?

Szerző: SHLétrehozva: 2012. október 2. 21:57
Fűti a bosszúvágy az Ajaxot, amelyet az elmúlt két kírásban a Real Madrid küldött a süllyesztőbe a Bajnokok Ligájában, és most végre udvariatlan házigazda lenne első idei, hazai BL-meccsén a kilencszeres BL/BEK-győztes ellen. A spanyol újságírók a holland csapat helyett Sergio Ramosról kérdezgették sajtótájékoztatóján José Mourinhót. Az angol és a német bajnok csatájának nincs egyértelmű esélyese, egy biztos: a City győzelmi kényszerben fogadja a BVB-t.


Van egy kis elszámolnivalója az Ajaxnak a Reallal: a két legutóbbi szezon csoportkörében egyaránt a madridiak verték be az utolsó szöget a hollandok koporsójába, esélyt sem adva, hiszen egy 0-3, illetve egy 0-4 után mondhattak le a folytatásról az amszerdamiak.

Pedig a hatvanas, a hetvenes, vagy akár a kilencvenes években még az Ajax volt az úr a párharcban (hatból négyszer nyerni tudott ezeken a meccseken), és csak egy alkalommal kapitulált.

A holland címvédő egyelőre csak a negyedik a bajnoki tabellán, de még veretlen, és a Twente ellen győztes főpróbát tartott. Az új igazolások közül négyen is a kezdőben lehetnek: Poulsen, Babel, Sana és Moisander. Boilesen, Enoh és Sigthórsson sérült.

Frank De Boer sajtótájékoztatóján azt hangsúlyozta, legutóbb méltó ellenfelei voltak a Madridnak az Amsterdam ArenA-ban, akár 2-2 is lehetett volna az a meccs, s ha hisznek a sikerben, akkor akár meg is verhetik esélyesebb ellenfelüket.

A Real Madrid ismét rálépett a győztes útra, ha a Bernabéu-kupát is számoljuk (ahol viszonylag erős csapattal állt fel), akkor négy meccs alatt 18-at rámolt be a riválisok hálójába, s vasárnapi Clásico ide vagy oda, most sem tartalékolhatnak, kivéve, ha hárommal mennek a szünetben. A papírforma nem ezt ígéri.

Mourinho: "Milyen a viszonyom Ramosszal? Mit mondjak, a feleségemmel jobb viszonyban vagyok" - válaszolt amszterdami sajtótájékoztatóján, ahol két kérdést kapott a szerda BL-rivális Ajax-szal, és hetet Ramosszal kapcsolatban... (Előzmény: a védő a Depor elleni hétvégi bajnoki második félidejében szolidaritásból a szünetben lecserélt Özil mezét vette fel sajátja alá, hogyha esetleg betalál, akkor a németnek ajánlhassa a gólt).

Nincs sérült a blancóknál, a hétvégén pihentett Arbeloa és Xabi, továbbá a City ellen csak csere Ramos és Özil is bizalmat kaphat, Benzema és Higuaín közül most talán a francia kezdhet majd.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
AJAX-REAL MADRID 20:45
Amszterdam, Amsterdam ArenA, vezeti: Jonas Eriksson (svéd).

AJAX: Vermeer - Van Rhijn, Moisander, Alderweireld, Blind - S. De Jong, Poulsen, Eriksen - Sana, Babel, Boerrigter. Vezetőedző: Frank de Boer.

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Khedira, Xabi Alonso - Di María, Özil, Ronaldo - Benzema. Vezetőedző: José Mourinho.

Az elmúlt hetek nem a City és a Dortmund remekléséről szóltak, aztán a múlt a hétvége mindkét csapatnak álomszerűen alakult, bár a "csúcstámadás" még odébb van a bajnoki tabellán.

Most a BL halálcsoportjában kell megküzdeniük egymással: a City a pályaválasztó, a németek malmára hajthatja ugyanakkor a vizet, hogy jóval nagyobb a nyomás a PL-bajnokon. Az első fordulós fiaskó miatt győzelmi kényszerben lép pályára a City, ha nem nyer, könnyen úgy járhat a  Ruhr-vidékiekkel, mint tavaly a Napolival (amely az Eastlandsen ikszelt, s az utolsó körben, hazai pályán győzött és előzött), s a végén hoppon maradhat.

Roberto Mancini, a hazaiak menedzsere szerint az a Dortmund erősségéről mindent elmond, hogy rendre megtréfálta a Bayernt a közelmúltban, s olyan ászokkal, mint Reus, Lewandowski vagy Götze bárkire veszélyes lehet. Kiemelte, a Citynek még szoknia kell egy kicsit a BL-légkört, BL-ritmust, de sok idejük nem lesz már erre.

Jürgen Klopp szerint érettebb lett csapata, tanult a hibáiból, és nagyobb eséllyel száll ringbe a BL-ben, mint tavaly (a Dortmundnak szintén a csoportkör jelentette a végállomást). Az edző a City Arsenal elleni bajnokijából indulna ki, biztatónak nevezte, hogy a BVB-éhoz hasonló stílusú londoni csapat sok gyötrelmet okozott, és pontot rabolt Manchesterből.

Richards már jóideje a partvonalon kívülre szorul, Maicon sem egészséges, így Zabaletáé a jobb-bekk pozíció, Rodwell felépült ágyéksérüléséből, de ez nem feltétlenül jelentit azt, hogy kezdő lesz.

A Dortmundnál Schieber 60 tétmeccs után "szorította a padra" Lewandowskit, aki így rápihenhetett a BL-csatára. Nincs új sérülés, minden fontos emberre számíthat Klopp, Grosskreutz ismét csak Reus cseréje lesz.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, D-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MANCHESTER CITY-DORTMUND SZERDA 20:45
Manchester, Etihad, vezeti: Pavel Kralovec (cseh).

MANCHESTER CITY: Hart - Zabaleta, Lescott, Kompany, Clichy - Yaya Touré, Javi García - Silva, Agüero, Nasri, Dzeko. Menedzser: Robert Mancini.

DORTMUND: Weidenfeller - Piszczek, Szubotics, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Götze, Reus - Lewandowski. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Real Madrid 1 1 0 0 3 2 +1 3
2. Borussia Dortmund 1 1 0 0 1 0 +1 3
3. Manchester City 1 0 0 1 2 3 −1 0
4. Ajax 1 0 0 1 0 1 −1 0
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu