Szombat délután FA-kupa-döntő!

Szerző: shLétrehozva: 2011. május 13. 18:12
Eljött az idő, a világ talán legpatinásabb nemzeti kupadöntője szép kerek számhoz érkezik: szombat délután a Manchester City és a Stoke City a 130. FA-kupa-fináléban méri össze erejét az impozáns Wembley arénában. Az Égszínkékek kilencedik alkalommal részesei az ünnepnek, a Stoke viszont most debütál - ettől függetlenül már nemzetközi induló, hiszen az ellenfél BL-résztvevő.


FA-KUPA, DÖNTŐ:
MANCHESTER CITY-STOKE
szombat 16.00 - ÉLŐben a SportHíradón!
London, Wembley
Várható kezdőcsapatok:
MANCHESTER CITY (4-2-3-1): Hart - Richards, Kompany, Lescott, Zabaleta - De Jong, Barry - A. Johnson, Y. Touré, Silva - Tévez. Menedzser: Roberto Mancini.    
STOKE CITY (4-4-2): Begovic - Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson - Pennant, Whelan, Delap, Etherington - Walters, Jones. Menedzser: Tony Pulis.

Roberto Mancini addig jegelte Carlos Tévezt, amíg az argentin kabalacsatár teljesen fel nem épült - az FA-kupa döntőjéig. Egy hónapig partvonalon kívül tartotta térdsérülése az argentint, akit a keddi, Tottenham elleni bajnoki 83. percében cseréltek be. Amennyiben kedvencét kezdeti a menedzser, úgy Edin Dzeko és Mario Balotelli is csupán a kispadon ücsöröghet majd a kezdősípszó pillanatában.

Gareth Barry ugyan kihagyta a csapat legutóbbi két összecsapását, de mivel már teljes edzésmunkát végzett és teljesen egészséges, akár kezdhet is. Mancini szerencséje, hogy nincs több sérültje.

A másik oldalon Tony Pulisnak már több baja van: Robert Huth Spanyolországba is elutazott, csak hogy mihamarabb meggyógyítsák fájós térdét, de a szintén a térdével bajlódó Matthew Etherington szereplése is kérdéses. Bár áprilisi sérülése súlyosnak tűnt, egyes hírek szerint felépült, s akár ő is kezdhet. Erre mondják azt, játszik, aki él és mozog.

A Stoke-nak Danny Higginbothamről (térd), illetve Ricardo Fullerről (Achilles) viszont biztosan le kell mondania.

TUDTAD-E, HOGY...
...a Man. City egy csatát már megnyert a Stoke ellen: a gyárvárosiak ugyanis a vetélytárs orra elől "csenték el" a szállodát, ahol laknak majd?
...bár a City 9. alkalommal döntőzik az FA-kupában, legutóbb harminc esztendeje, 1981-ben vett részt az utolsó összecsapáson (akkor a Tottenhamtől 3-2-re kikapott a megismételt mérkőzésen)?
...a manchesteriek legutoljára 1976-ban emelhettek magasba komoly trófeát, a Newcastle 2-1-es legyőzése után Ligakupát nyertek?
...a Manchester City a világ egyik, ha nem a leggazdagabb klubja, amely Manszúr sejk 2008-as színrelépése óta 300 millió fontot költött játékosokra, ezzel szemben a Stoke  kezdőtizenegyének összértéke 26 millió font (ez körülbelül Tévez értéke)? 
...a Stoke-nak végig kellett várni a 148 évet, amíg eljutott a döntőig?
...háromszor jutottak el a piros-fehérek az elődöntőig, ám 1899-ben a Derby, 1971-ben és 1972-ben pedig az Arsenal ütötte el őket a Kánaántól?
...öt veretlenül megvívott meccs után (három diadal, két iksz), sorozatban negyedik Premier League-szezonját bebiztosítva érkezik a Wembleybe?  
ÚT A DÖNTŐIG:
MANCHESTER CITY:
3. forduló: Leicester City-Man. City 2-2    
3. forduló, újrajátszás: Man. City-Leicester City 4-2    
4. forduló: Notts County-Man. City 1-1    
4. forduló, újrajátszás: Man. City-Notts County 5-0    
Nyolcaddöntő: Man. City-Aston Villa 3-0    
Negyeddöntő:  Man. City-Reading 1-0    
Elődöntő (a Wembleyben): Man. City-Manchester United 1-0
STOKE CITY:     
3. forduló: Stoke-Cardiff 1-1      
3. forduló, újrajátszás: Cardiff City-Stoke 0-2 (hosszabbítás után)
4. forduló: Wolverhampton-Stoke 0-1
Nyolcaddöntő:  Stoke-Brighton3-0
Negyeddöntő:  Stoke-West Ham United 2-1 
Elődöntő (a Wembleyben):  Stoke-Bolton5-0

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Topligák: bajnok lehet a Man. United!
A Manchester United lehet a topligahétvége sztárja, csupán egy pontot kell ugyanis begyűjtenie ahhoz, hogy biztosan Premier League-bajnok legyen. A Barcelona, a Milan és a Borussia Dortmund már korábban feltette a koronát...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem lesz magyar az FA-kupa-döntőben
A Stoke City lesz a Manchester City ellenfele a május 14-i FA-kupa döntőben, miután 5-0-s győzelmet aratott az előzetesen esélyesebbnek tartott Bolton ellen vasárnap este. A Fazekasok a klubtörténet legnagyobb sikerének...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
A City kupán vágta a nagy testvért!
VIDEÓ! A Manchester City 1-0-ra legyőzte a városi ellenlábas Manchester Unitedet az FA-kupa elődöntőjében, a Wembley Stadionban. A győztes találat előtt Michael Carrick hatalmasat hibázott, tulajdonképpen gólpasszt adott Yaya...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu