Szépen javul Dvéri Zsolt sérült szeme

Szerző: shLétrehozva: 2009. január 5. 11:09
Három kapussal és tizenhét mezőnyjátékossal megkezdte a felkészülést az FC Fehérvár a tavaszi szezonra. A keretben több változás is várható, nyolcan már távoztak az együttesből, míg hétfőn egy ukrán, kedden pedig egy horvát légiós érkezik Székesfehérvárra. Közben eldőlt: az első edzőmeccsre január 21-én kerül sor a Sóstói Stadionban a Győri ETO ellen.


Kezdjük a Fehérvár játékosállományával, hiszen a piros-kékek egész évben viszonylag bő kerettel dolgoztak, most azonban változik a helyzet. Az ukrán védő, Mihajlo Deniszov már év végén elköszönt, visszatér hazájába egy második ligás egylethez, míg a klub nem tart igényt Disztl Dávid, Bölcsföldi Viktor, a legutóbb Pápán játszó Fehér Zsolt, valamint Nagy Tamás játékára sem. Továbbá három játékos – a kapus Németh Viktor, a csatár Palkó Dávid és a középpályás Ulviczky Mihály – Felcsúton folytatja kölcsönben, míg a szintén fehérvári szerződéssel rendelkező Vadász Viktor és Fejes András továbbra is a Fejér megyei NB II-es gárdánál marad.

Visszatér viszont Felcsútról Kocsis Gábor, az ottani szakmai stáb csak őt javasolta erősítésként a fehérváriaknak, míg a hétfői tréningen már meg is jelent egy fiatal kapus, a III. Kerülettől érkező 19 esztendős Czirjik Zoltán. Üzbegisztánból várják a 25 éves ukrán középpályást, Alekszandar Tkacsukot, míg kedden érkezik egy 22 éves ballábas horvát védő, Adamovic, aki korábban a Hajduk Splitnél is megfordult.

A gárda délszláv légiósai egyelőre engedéllyel maradtak otthon, hiszen a pravoszláv karácsony miatt Marko Andics, Nenad Filipovics, Ilija Radovics és Goran Vujovics is csak szerdán kapcsolódik be a felkészülésbe, ahogy ekkor ér vissza a piros-kékekhez a brazil Romero is.

A stadionban megjelent egyébként a nemrég súlyos szemsérülést szenvedett Dvéri Zsolt is, ám csak néhány percet töltött a klubházban, s máris indult tovább a SOTE szemklinikájára – kontrollvizsgálatra. Az irányító – akit a szurkolók az ősz második legjobb játékosának választottak, az élen Marko Andics végzett – a SportHirado.hu érdeklődésére elmondta:

„A vizsgálat után leszek csak okosabb, de nagyon bízom a jó eredményben, hiszen nem érzek fájdalmat, s a szemem is szépen gyógyul. Hegesedik, ami egyértelműen jó jel, persze, az esetnél rettentően megijedtem. Összevarrták, a varratok még most is bent vannak, de ez szerencsére nem zavar a látásban, viszont két teljes hónapot ki kell hagynom emiatt. Ebből már három hét letelt, úgyhogy repül az idő, de jobban érezném magam, ha én is kint lehetnék a fiúkkal a pályán. Erről azonban szó sem lehet, nem végezhetek semmilyen munkát, még lehajolni is csak óvatosan szabad. Bízom bennem, hogy február közepén elkezdhetem az óvatos kocogást, s talán a tavaszi szezon végén már az NB I-ben is pályára léphetek.”

Ami pedig a Fehérvár edzőmérkőzéseit illeti: január 21-én a Győri ETO látogat Sóstóra, 27-én a Dinamo Zagreb, 29-én a Lokomotiv Zagreb vendége lesz Varga István csapata. Február 14-én a Liberty vendégeskedik Fehérváron, s a vezetők szeretnék elérni, hogy a Vojvodinával és a Crvena zvezdával is összemérjék erejüket Simekék, amire meg is van az esély, de az időpont egyelőre kérdéses. A Slovan elleni lekötött találkozót viszont lemondta az FC Fehérvár – kommentár nélkül…

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu