Szavazz az NB I-es ősz legjobbjaira!

Szerző: shLétrehozva: 2010. december 7. 11:00
Az időjárás a múlt hétvégén ismét "megtréfálta" a honi futballbajnokság élvonalát, a tervezettnél egy körrel hamarabb fejeződött be a küzdelemsorozat, igaz "csak" az amúgy tavaszi szezon második köre halasztódott februárra. Van olyan csapat és játékos, amely nem örült annak, hogy hirtelen megszakadt a lendülete, de bőséggel vannak olyan résztvevői is a pontvadászatnak, akik fellélegeztek, hogy idén már nem kell pályára lépniük. Olvasóink bizonyára számos emlékezetes pillanatot tudnak felsorolni az elmúlt hónapokból, most arra biztatjuk őket, osszák meg véleményüket, vegyenek részt szavazási játékunkban. Voksolni december 12-én 23 óráig lehet, jövő hétfőn pedig eredményt is hirdetünk!!!


 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
01. Ki volt az ősz játékosa
Andre Alves 47.0%
 
Marek Heinz 21.2%
 
Czvitkovics Péter 31.8%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
02. Ki volt az ősz felfedezettje?
Elek Ákos 56.2%
 
Tischler Patrik 27.4%
 
Lázár Pál 16.4%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
03. Ki volt az ősz legjobb edzője?
Prukner László 29.7%
 
Mezey György 39.4%
 
Csank János 11.4%
 
Sisa Tibor 19.4%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
04. Ki volt az ősz legjobb kapusa?
Vlaszák Géza 18.8%
 
Balajcza Szabolcs 40.3%
 
Szűcs Lajos 40.9%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
05. Ki volt az ősz legjobb idegenlégiósa?
Marek Heinz 17.3%
 
Andre Alves 61.1%
 
Andre Schembri 21.6%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
06. Melyik csapat volt az ősz kellemes meglepetése?
Kaposvár 34.8%
 
Paks 29.4%
 
Ferencváros 35.8%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
07. Melyik csapat volt az ősz negatív meglepetése?
Debrecen 49.1%
 
Újpest 37.9%
 
Vasas 13.0%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
08. Melyik volt az ősz legemlékezetesebb mérkőzése?
Újpest-FTC 6-0 70.5%
 
Debrecen-Videoton 3-1 12.9%
 
MTK-Zalaegerszeg 3-4 16.6%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
09. Melyik csapat nyeri a bajnokságot?
Videoton 53.2%
 
Zalaegerszeg 3.6%
 
Ferencváros 21.0%
 
Debrecen 18.2%
 
Kaposvár 4.0%
 

Sokan már a legutóbbi szezonban trónfosztást vártak az NB I-ben, de akkor a sokáig éllovas Videoton végül Győrben elbukta a történelmi aranyérmet. Székesfehérváron még sohasem ünnepelhettek futball-bajnoki aranyérmet, de most minden korábbinál jelentősebb erőfeszítéseket tettek a vezetők az álmok beteljesüléséért. Eddig jó úton haladnak a piros-kékek, akik hét pontos előnnyel várják a tavaszt.

A kritikusok szerint Mezey György csapat nem látszik igazán látványosan, de az eredmények azért a világhírű szakembert és csapatát igazolják. Nem véletlen, hogy a szezon legjobbjai, felfedezettjei és idegenlégiósai között is megtalálhatjuk a Vidi képviselőit.

A látványos Vidi-futball „elmaradásának említésénél azért nem árt megjegyezni, hogy mégis csak a listavezető szerezte a legtöbb gólt, ráadásul a pontvadászat egyik (?) legjobb légiósa, a magyar állampolgárság gondolatával barátkozó Andre Alves már tizennégyszer talált a kapuba. Ez pedig részelsőséget jelent a brazil támadónak.

Azért az ősz nem csak a fehérváriakról szólt. Nagyon kellemes meglepetést jelentett a ZTE szereplése, pedig a szezon elején kevés utalt arra, hogy Csank János gárdája ott lehet az élcsoportban. Az Európa-ligából kínos eredményekkel búcsúzott a zalai együttes, majd elveszítette legjobb csatárát, az EL-ben a Lech Poznannal remeklő, a tavaszi folytatásba bejutó Artjoms Rudnevst.

A zalaegerszegiek aztán remek eredményekkel örvendeztették meg szurkolóikat, akik egy igazán bravúros feltámadásnak is örülhettek. A kék-fehérek idegenben 0-3-ról múlták felül az NB I csikócsapatát, az idei szezonban rendkívül szeszélyesen játszó MTK-t.

A nagy múltú fővárosi együttesek közepes vagy rossz őszt produkáltak, csak a Ferencváros futballistái, vezetői és szurkolói lehetnek elégedettek. Persze, a zöld-fehéreknél is akadt egy-két kisiklás, az újpesti 0-6 és a Siófok elleni hazai 1-2 nem került a klubtörténet fényes lapjaira. De a már Kaposváron is remek munkát végző Prukner László szisztematikus munkával ismét beindította a „motort”, ebben sokat segített, hogy a bajnokság legjobb légiósai közül Marek Heinz és Andre Schembri is több emlékezetes teljesítményt nyújtott. A máltai támadó Angyalföldön és Pápán is három-három alkalommal talált a kapuba. A rutinos cseh játékos pedig szinte minden találkozón megmutatta, nyugat-európai tapasztalatai felbecsülhetetlen értéket jelentenek.

Kaposváron új edző vette át a nyáron az irányítást, akkoriban többen azt állították, Sisa Tibor nem tudja bent tartani az együttest az élvonalban. Ehhez képest az U20-as válogatott korábbi szövetségi edzője olyan remekül dolgozott együtt a csapattal, hogy heteken át a Rákóczi hátát nézte a mezőny. A hajrára picit megtorpant az együttes, de ismét belelendült, immár nem az élvonalbeli tagság megtartása lehet tavasszal a fő cél.

Debrecenben számos gond nehezítette a szereplést, most úgy tűnik, egy évet várni kell a hatodik bajnoki arany megszerzésére. Herczeg András együtteséből a nemzetközi bundabotrány miatt kiesett a kapus Vukasin Polekszics és a védő Mészáros Norbert, de nem csak a hiányukkal magyarázható a szeszélyes szereplés. Mintha nem sikerült volna a szükséges módon megerősíteni a keretet, ráadásul időnként az is felmerülhetett a külső szemlében, hogy a hazai pontvadászatot nem minden találkozón vette komolyan a gárda.

Az Európa-liga szereplés is elvonhatta a debreceni futballisták figyelmét, de tavasszal ez az ok már nem áll majd fenn. Egy remek tavaszi szezon esetén azért még odaérhet a Videoton elé vagy mellé a címvédő…

Az ősszel elsősorban a rutinos, sok NB I-es évadot megélt kapusok remekeltek, az általunk kiválasztott trióból bármelyikük odaérhet szavazásunk első helyére. Ugyanez vonatkozik a szezon találkozóira is, bár az újpesti „hatos” kilóg picit felfelé a mezőnyből. A Loki-Vidi csata a két együttes közelmúltja és jelene miatt kerülhet előkelő helyre, míg az MTK-ZTE kilencven percről már tettünk említést… 

Címkék: labdarúgásnb1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu