Szalai törött kézzel duplázott a BL-ben

Szerző: SHLétrehozva: 2013. augusztus 28. 09:04
A kedd esti PAOK - Schalke Bajnokok Ligája-visszavágó egyik hőse a kétgólos Szalai Ádám volt, aki nemcsak a főtáblára lőtte csapatát, de bebizonyította, hogy a német együttes egyik legnagyobb klasszisa, Klaas-Jan Huntelaar nélkül is van élet Gelsenkirchenben, mert a magyar válogatott támadó tökéletesen pótolta a holland középcsatárt. Ráadásul erős fájdalmakkal játszott, valószínűleg törött kézzel.


 

Szalai Ádám karrierje a Schalke csapatában eddig tökéletesen kezdődött, hat meccsen összesen négy gólt szerzett. Tesszalonikiben pedig azt is bebizonyította, hogy nem kell kétségbeesni Gelsenkirchenben, ha sérülés miatt kidőlt a sorból a csapat egyik legnagyobb sztárja, Klaas-Jan Huntelaar, mert az ő hiányában is van kire számítani.

A 25 éves magyar válogatott csatár ezúttal is igazolta azt, amit már Mainzban tudtunk róla, hogy az ellenfél 16-osán belül mindig veszélyt jelent, és a legkisebb helyzetből is képes gólt szerezni. A játékos talán csak háromszor-négyszer ért labdába Görögországban, abből két kettő gól lett, illetve egyszer pedig pont azért lett gól, mert nem ért labdába.

Julian Draxler gólja előtt ugyanis Szalai, érezve, hogy ő lesen áll, elengedte a passzt maga előtt, ami pont a 19 éves német középpályás elé került, aki a kapust is kicselezve megszerezte a Schalke második találatát. Ez csak azt bizonyítja, hogy a magyar csatár és a csapat érzi egymást.

Szalai bekötözött kézzel játszott, mivel egy edzésen sérüllést szenvedett, és valószínűleg eltörött a sajkacsontja. Ez azt jelenti, hogy kedd este komoly fájdalmakkal játszott. Németországgan derül ki, tényleg van-e törés, mert akkor meg kell műteni, és ebben az esetben akár nyolc hetet is kihagyhat a felépülés miatt. Bár a csatár jelezte: bekötözött kézzel is játszani akar.

"Még várnunk kell a végeles orvosi véleményre, mert Németországban pontosabb röntgenkép készül - mondta Szalai a Schalke honlapjának. - Én mindent megteszek, hogy a Leverkusen ellen ismét ott legyek. De a sérülés most se érdekelt, mert motivált és boldog vagyok, hogy végül elértük a célünkat."

"Megérdemeltük ezt a győzelmet, mert úgy közdöttünk ma este, mint az oroszlánok - mondta a perui Jefferson Farfán a meccs után. - Mikor Jermaine-t kiállították (Jermaine Jones), úgy nézett ki, mindennek vége, de mi csak harcoltunk tovább, és végül minden csodálatosan alakult."

A német csapat valóban keményen állta a sarat az utolsó 25 percben, emberhátrányban szerzett két gólt, és végül 4-3-as összesítéssel jutott a Bajnokok Ligája főtáblájára. Azonban a vesztes PAOK-nak sem kell lemondania a nemzetközi kupaszereplésről, mert az Európa-ligában folytathatja.

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2013/2014

4. SELEJTEZŐ FORDULÓ (RÁJÁTSZÁS), VISSZAVÁGÓ:
PAOK FC (görög) - SCHALKE 04 (német) 2-3 (0-1)
Szaloniki, Toumba Stadion, 400 néző, V.: Björn Kuipers (holland)
PAOK FC: Jacobo - Kitsiou, Kacuranisz, Miguel Vitor, Szkondrasz - Kace, Ciolisz – Lucas (Georgadisz 79.), Stoch - Szalpingidisz (Oliseh 74.), Atanasziadisz (Necid 74.) Vezetőedző: Huub Stevens
SCHALKE 04: Hildebrand - Uchida, Santana, Höwedes, Fuchs - Höger, Jones – Farfan (Matip 83.), Draxler, Clemens (Meyer 60., Neustädter 70.) - Szalai Vezetőedző: Jens Keller
Gólszerző: Atanasziadisz (53.), Kacuranisz (79.), ill. Szalai (43., 90.), Draxler (67.)
Sárga lap: Kitsiou - Santana
Kiállítás: Jones (64.)

A főtáblára jutott: a Schalke 4-3-as összesítéssel

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Szalai BL-be lőtte a Schalkét - videó
Szalai Ádám duplájával továbblőtte Görögországban a 64. perctől emberhátrányból játszó Schalkét a Bajnokok Ligája főtáblájára, a németek 3-2-re nyertek és 4-3-mal küldték haza a PAOK-ot. Az Arsenal 2-0-val tudta le a...
Tovább a teljes cikkhez »

Címkék: szalai_adam
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu