Szalai BL-be lőtte a Schalkét - videó

Létrehozva: 2013. augusztus 27. 22:38
Szalai Ádám duplájával továbblőtte Görögországban a 64. perctől emberhátrányból játszó Schalkét a Bajnokok Ligája főtáblájára, a németek 3-2-re nyertek és 4-3-mal küldték haza a PAOK-ot. Az Arsenal 2-0-val tudta le a Fenerbahcét, ezzel zsinórban 16. idényében van ott a legjobb 32 között. A Legia a 94. percben egyenlített, de ez is kevés volt a Steaua ellen, az Austria viszont a végén kiejtette a Dinamo Zagrebet. A Basel simázott.


BAJNOKOK LIGÁJA, RÁJÁTSZÁS A CSOPORTKÖRÉRT, VISSZAVÁGÓ:

ARSENAL-FENERBAHCE 2-0 (1-0) (továbbjutott az Arsenal, 5-0-s összesítéssel)

London, Emirates. Vezette: Carlos Velasco (spanyol)

Arsenal: Szczesny - Sagna, Mertesacker, Monreal, Jenkinson - Wilshere, Ramsey, Walcott (Mijaicsi 76.) - Cazorla - Podolski (Gibbs 49.), Giroud (Sanogo 60.). Menedzser: Arsene Wenger. Kispad: Fabianski, Koscielny, Rosicky, Sanogo, Gibbs, Mijaicsi, Frimpong

Fenerbahce: Demirel - Erkin, Bruno Alves, Korkmaz, Gönül - Sahin, Raul Meireles, Cristian (Potuk 66.) - Kuyt (Webo 66.), Emenike, Sow. Vezetőedző: Ersun Yanal. Kispad: Gunok, Ali Kaldirim, Irtegun, Webo, Potuk, Topuz, Ucan.

Gólszerző: Ramsey (25., 72.)

Sárga lap: Mertesacker (35.), Ramsey (70.), ill. Korkmaz (29.), Emenike (55.), Meireles (78.), Gönül (88.)

ÖSSZEFOGLALÓ:

Az Arsenal ugyan mindent eldöntött Törökországban, de ettől függetlenül nem aprózta el a visszavágót, szinte legjobb kezdőjét küldte pályára Arsene Wenger, nem akart kellemetlen meglepetéseket. Mint kiderült, túlbiztosította magát, hiszen a törökök még azzal sem törődtek, hogy nincs vesztenivalójuk, nem rontottak rá riválisukra, csak békésen járatták a labdát és az első félidőben összesen két helyzetük volt, két kapufa, az egyik lesről. Eközben korán megérkezett az angol gól, ami mindent elrendezett az egyébként tűrhető iramú mérkőzésen. A másodikban mindkét kapu veszélyben forgott, kapufákat lőttek az egyik és a másik oldalon is, mielőt Aaron Ramsey az első mérkőzésen lőtt góljához immár kettőt tett hozzá, így ahhoz képest, hogy sokan féltették a csapatot a párharctól, megalázó 5-0-val repült tovább az Arsenal, zsinórban 16. alkalommal a Bajnokok Ligája főtáblájára.


PAOK-SCHALKE 2-3 (0-1) (továbbjutott a Schalke, 4-3-as összesítéssel)

Gólszerző: Athanasziadisz (53.), Kacuranisz (79.), ill. Szalai (43., 90.), Draxler (67.); kiállítva: Jones (64. - Schalke)

ÖSSZEFOGLALÓ:

A Schalke a borzasztóan nehéz idényrajt ellenére a legfontosabb célt teljesítette, ott van a Bajnokok Ligája-főtáblán, igaz kegyetlenül megszenvedett azzal a PAOK-kal, amellyel a később kizárt Metaliszt Harkiv simán elbánt. A hazai 1-1 után a visszavágón irányított az első félidőben, egy fejes és egy lövés még elakadt a kapusban, de Ucsida előkészítése nyomán Szalai Ádám estében begurította a labdát a bal alsó sarokba. A második félidőben aztán két görög ziccerből a másodikat Athanasziadisz már bevágta a bal felsőbe, mielőtt egy kemény belépő nyomán Jones megkapta második sárga lapját és a 64. perctől 10 emberre olvadtak a németek. Alig három percre rá Draxler lépett ki egy labdával a bal oldalon, eltolta balra a kapus mellett, majd begurította, így irányítása alá vonták a vendégek a párharcot. Egészen addig, míg Kacuranisz tökéletes csúsztatásával nem lett 2-2 és rághatta a körmét a Schalke. Végül kihúzta, sőt, Draxler egyéni akciója végén önzetlenül lepasszolta a magyar támadónak, aki második könnyű gólját szerezve a csoportkörbe lőtte csapatát. Le a kalappal, megnyugodhatnak Gelsenkirchenben!

Szalai első gólja:

Szalai második gólja:

TOVÁBBI VÉGEREDMÉNYEK:

Austria-Dinamo 2-3 (továbbjutott az Austria 4-3-mal)
Basel-Ludogorec 2-0 (továbbjutott a Basel 6-2-vel)
Legia-Steaua 2-2 (továbbjutott a Steaua 3-3-mal, idegenben lőtt több góllal)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:

90+3.: Vége.

90.: Három perc.

90.: GÓÓÓLLL!!! Szalai duplázott, a Schalke pedig ezzel 3-2-re vezet Görögországban, továbbjut!

88.: Wilshere-t aprítják, Gönül sárgult be emiatt.

85.: Megint Wilshere-t terítették le, de ezt is túlélte.

83.: Wilshere bokáját fájlalta, de Wenger megkönnyebülésére felállt.

82.: Sow helyén Topuz.

76. Walcottot Mijaicsi váltotta.

72.: GÓÓÓLLL!!! Balról indult az akció, Wilshere, majd Gibbs volt a labda útja, utóbbi balról tette vissza a labdát, amelyet Ramsey szinte kapásból fejezett be, a bal alsóba helyezve. 2-0.

70.: Ramsey sárgult be, szövegelt.

66.: Kuyt helyén Webo, Cristiant pedig Potuk váltotta.

64.: Cazorla célozta meg a hosszú alsót balról, de Volkan nyújtózkodott és kiszedte szögletre.

60.: Giroud helyén Sanogo.

60.: Alves csak most tért vissza.

56.: Giruod könyökölte le Alvest, akinek szemöldökéből ömlik a vér. Ezt próbálják elállítani, immár a pályán kívül.

55.: Emenike színészkedett a jobb oldalon, Szczesny érkezett, de nem ért hozzá. Jogos a sárga.

53.: GÓÓÓLLL!!! PAOK-Schalke 1-1 (Athanasziadisz 53.)

53.: Korkmaz bólintott felső lécet, de lesről tette.

51.: Az Arsenal uralja a labdát, a Fenerbahcénak esélye nincs megszerezni...

49.: Podolski forgolódott a bal oldalon, mielőtt elkezdett sántítani. Végül hordágyon vitték le, Gibbs váltotta.

46.: Az Arsenal folytatta.

21:44: Félidei eredmények:

BL-rájátszás, visszavágó:
Arsenal-Fenerbahce 1-0 (Ramsey 25.)
Austria-Dinamo 1-2
Basel-Ludogorec 1-0
Legia-Steaua 1-2
PAOK-Schalke 0-1 (SZALAI 43.)

Angol Ligakupa, 2. forduló:
Liverpool-Notts County 2-0 (Sterling 4., Sturridge 29.)

45+1.: Félidő.

45.: Nacho tette be laposan balról a labdát, Giroud azonban a röviden a jobb kapufa mellé vágta.

43.: GÓÓÓLLL!!! Ucsida kapott egy hosszú labdát kissé jobbra, egyből középre adta, ahol nagy iramban Szalai Ádám érkezett és egyből a bal alsóba gurított. PAOK-Schalke 0-1.

39.: Két kapufa egymás után, előbb Emenike bombázta rá balról a labdát, miután lefordult Sagnáról, ám Szczesny bravúrral paskolta a lécre. Ezután Cristian tűzte a felső kapufára, ám ez les lett volna.

35.: Alves tekerte el a sorfal felett a labdát, amely kevéssel a jobb felső mellett is elszállt.

32.: Giroud bombázott éles szögből, balról, de Demirel blokkolt. Ha beadja...

29.: GÓÓÓLLL!!! Gerrard ugratta ki egy kicentizett labdával Sturridge-ot, aki balról a hosszú alsóba csavart, így a Liverpool már 2-0-ra vezet a Notts County ellen a Ligakupa 2. fordulójában.

25.: GÓÓÓLLL!!! Podolski indult meg, középen lépett be Walcott, neki továbbított, majd védője vagy talán ő maga tette ki balra, ahonnan Ramsey a kimozdult Volkan mellett az üres kapuba helyezett. 1-0.

23.: Aki csodát várt a Fenerbahcétól, az lassan lemondhat róla, nincs meg a szándék arra a csapatban, hogy agresszíven letámadjon és nyomás alá helyezze ellenfelét.

17.: Giroud tekerte el a jobb felső mellé a labdát vagy 18 méterről.

15.: Walcott kínálta meg 17 méterről Demirelt, aki simán hárított.

13.: Cristian vitte be középre a labdát, nem tette le balra Meirelesnek, de végül a csak a portugálhoz pattant, aki kis híján Szczesny felett beemelte.

8.: A Liverpool kezdője a Notts County ellen (Ligakupa, 2. forduló): Mignolet, Johnson, Toure, Wisdom, Cissokho, Allen, Gerrard, Alberto, Sterling, Ibe, Sturridge. Az állás 1-0, Sterling egyéni akciója végén lőtte be laposan.

5.: A Fener kezdett aktívabban, de egyelőre semmi veszélyt nem okoz.

2.: Meireles lövése alig jutott el Szczesnyhez, akinek csemege volt a labda.

1.: A Fenerbahce kezdte.

20:00: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a BL-selejtező 4., utolsó fordulójában, ahol eldől, hogy kik folytathatják a csoportkörben. Jó szórakozást kívánunk az Arsenal és a Fenerbahce rangadójához!

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu