Suárez-dupla, Uruguay Copa-döntős

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 20. 09:32
Uruguay 1999 után ismét döntőt játszhat a Copa Américán, miután 2-0-ra legyőzte Perut La Platában. A nyerőember Luis Suárez volt, öt perc alatt kétszer is megrázta magát a második félidőben. A peruiak tíz emberrel fejezték be a találkozót.


A házigazda Argentína és a "jövő csapatával" kiállt Brazília már búcsúzott a Copa Américától, így a harmadik nagyágyúnak, Uruguaynak történelmi esélye van arra, hogy 1995 után ismét megnyerje a trófeát.

A Celeste hatalmas lépést tett efelé magyar idő szerint szerda hajnalban, Luis Suárez két góljával ugyanis térdre kényszerítette Perut.

A Liverpool csatára előbb egy kapusról kijövő labdát pofozott a hálóba, majd a hálóőrt kicselezve az üres kapuba gurított.

A mérkőzés akkor dőlt el végleg, amikor Juan Vargas a játékvezető orra előtt lekönyökölte Sebastian Coatest, ráadásul a bíró orra előtt, aki azonnal le is küldte.

Az uruguayiak megérdemelten jutottak a döntőbe, ahova 1999 után verekedték be újra magukat a Copa Américán. Reményeik szerint ezúttal nagyobb sikerrel járnak, Brazília ugyanis simán, 3-0-ra győzött az ominózus meccsen.

A Buenos Aires-i fináléban a Paraguay-Venezuela párharc győztesével mérkőznek meg.

 

COPA AMÉRICA, ELŐDÖNTŐ:
PERU–URUGUAY 0–2 (0–0)
La Plata, Único-stadion, 35 ezer néző, vezette: Raúl Orosco (bolíviai)
PERU: R. Fernández – A. Rodríguez, Acasiete, Vilchez, Giancarlo Carmona – Yotún (Chiroque, 53.), Balbín (Ballon, 91.), Cruzado, J. Vargas – Guerrero, Advíncula (Lobatón, 61.). Szövetségi kapitány: Sergio Markarián
URUGUAY: Muslera – M. Pereira, Lugano, Coates, M. Cáceres – Gargano (Eguren, 71.), A. Ríos, Á. González – Á. Pereira, Forlán, Suárez (Á. Hernández, 71.). Szövetségi kapitány: Óscar Tábarez
Gólszerző: Suárez (53., 58.)
Sárga lap: Yotún (2.), Balbín (60.), Lobatón (75.) ill. Suárez (15.), Gargano (27.), Lugano (67.)
Piros lap: J. Vargas (69.)

 

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA


 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu