Sturridge összekapott a Liverpoollal

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 26. 10:10
Brendan Rodgersnek, a Liverpool FC menedzserének nagyon nem tetszett, hogy egyik legjobb csatára, Daniel Sturridge múlt héten pályára lépett az angol válogatottban, a németek elleni barátságos meccsen úgy, hogy sérült volt. Az pedig még jobban kiborította, hogy a játékos válaszul határozottan kijelentette, hogy mindig hazája rendelkezésére fog állni, nem érdekli, hogy sérült-e vagy sem.


 

A vita ott kezdődött, hogy Daniel Sturridge, a Liverpool FC idén bombaformában játszó csatára eleget tett az angol válogatott múlt heti meghívásának, és pályára lépett a Németország elleni barátságos mérkőzésen. Ezzel önmagában semmi gond nem lett volna, ha mindezt nem sérülten teszi.

Edzőjét, Brendan Rodgerset alaposan felbőszítette az, hogy a 24 éves támadó 90 percet végigfutballozott a Wembley Stadionban, így sokáig az is kérdés volt, egyáltalán pályára tud-e lépni a hétvégi liverpooli derbin az Everton ellen. Végül gólt is szerzett, de a menedzser nem volt nyugodt, mert továbbra sem teljesen egészséges.

Strurridge azonban keményen visszaválaszolt Rodgersnek. "Szerintem egy játékosnak, akit behív a válogatott szövetségi kapitánya, függetlenül attól, milyen állapotban van, azonnal mennie kell. Ki kell futnia a pályára, és a legjobbat kihoznia magából. Ha sérült, ha nem" - mondta a játékos.

"A kapitány, Roy Hodgson megadta nekem a lehetőséget, számomra pedig mindig nagy öröm, ha Anglia mezében játszhatok." Ebben az esetben a játékos felelőssége mellett felmerül a nemzeti csapat vezetőinek felelőssége is, mert ha Sturridge valóban sérült volt, és esetleg az orvosok ezt jelezték is, akkor hogyan tehette a csapatba?

"A West Brom ellen, októberben kaptam egyet a combomra, az akkor keletkezett vérömleny pedig még mindig ott van az egyik izmom alatt - tette hozzá a csatár. - Az utóbbi három bajnoki meccsen ez kicsit valóban hátráltatott. Még mindig érzem, ha távolról lövök kapura, de már egyre jobb."

"Éppen ezért nem is edzettem sokat az angol válogatottal, a németek elleni meccs előtt összesen egyszer, hogy meglegyen a kellő lendületem. Mielőtt kimentem a pályára, biztosra akartam menni, hogy megfelelő álapotban vagyok, és valóben igazam volt-e, mikor igent mondtam a kapitány hívására."

Daniel Sturridge az idei szezonban eddig 16 meccsen 11 gólt szerzett a Liverpool FC színeiben, ebből kilencet az angol bajnokságban, amivel egészen a hétvégéig vezette a góllövőlistát csapattársával, az uruguayi Luis Suárezzel holtversenyben, de egy góllal azóta Sergio Agüero (Manchester City) megelőzte őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Sturridge kihagyja a liverpooli derbit?
Daniel Sturridge, a Liverpool FC egyik legjobb góllövője a szezonban, csapata egyik legbiztosabb pontja, Luis Suárezzel együtt a támadások motorja. Viszont könnyen lehet, hogy a szombati, Everton elleni városi derbin mégsem tud...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu