Sírunk vagy nevetünk a vb-sorsolás után?

Szerző: shLétrehozva: 2011. július 29. 22:55
Bár még a 2012-es Európa-bajnokság mezőnye sem ismert, szombaton máris a 2014-es világbajnokság kerül a figyelem középpontjába. A magyar válogatott ugyanis részben már most kiharcolhatja, vagy elbukhatja a kvalifikációt, ugyanis nagyon nem mindegy, milyen csoportba kerül a csapat. A SportHirado.hu megnézte, melyik lenne a legjobb és legrosszabb forgatókönyv az előrelépő és a szombat estét a harmadik kalapból váró gárdának.


EGERVÁRI SÁNDOR A SORSOLÁSRÓL:
Egervári Sándor szövetségi kapitány az mlsz.hu-n vezetett blogjában kitért a szombat esti sorsolásra: „Amikor tavaly kineveztek szövetségi kapitánynak, többek közt azt mondtam, hogy az Eb-selejtezőkön az elsődleges cél a tapasztalatszerzés, valamint az, hogy eredményeinkkel elérjük, hogy a vb-selejtezők előtt a harmadik kalapból húzzanak minket. Ezt a célt sikerült megvalósítanunk. Minderre azért van szükség, hogy jobb esélyünk legyen a vb-részvételre, mint az elmúlt néhány évtizedben bármikor. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik a sorsoláson, egy cseppet sem mindegy például, hogy az első kalapból az élen álló spanyolokat, vagy a hollandokat, netán az görögöket kapjuk ellenfélként. Van tehát miért szorítani már a napokban is a válogatott kapcsán..."
A VB-SELEJTEZŐK KALAPBEOSZTÁSA:
1. kalap: Spanyolország, Hollandia, Németország, Anglia, Portugália, Olaszország, Horvátország, Norvégia, Görögország
2. kalap: Franciaország, Montenegró, Oroszország, Svédország, Dánia, Szlovénia, Törökország, Szerbia, Szlovákia
3. kalap: Svájc, Izrael, Írország, Belgium, Csehország, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
4. kalap: Bulgária, Románia, Grúzia, Litvánia, Albánia, Skócia, Észak-Írország, Ausztria, Lengyelország
5. kalap: Örményország, Finnország, Észtország, Ciprus, Lettország, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Feröer-szigetek
6. kalap: Wales, Liechtenstein, Izland, Kazahsztán, Luxemburg, Málta, Andorra, San Marino
SH-VÉLEMÉNY: A LEHETŐ LEGJOBB SORSOLÁS:
Görögország, Szlovákia, MAGYARORSZÁG, Litvánia, Azerbajdzsán, San Marino
Az első kalapnál Norvégia és Görögország között vacilláltunk, végül az mostanában a gyengébb riválisok ellen is alig-alig betaláló 2004-es Európa-bajnokra esett választásunk. A skandinávok ezzel szemben az utóbbi egy évben elverték a franciákat, a portugálokat és idegenben az íreket, ami inkább elrettentő ajánlólevél.
A szlovákok bár tavaly villogtak a vébén, mostanában nem muzsikálnak ennyire jól, kikaptak Luxemburgban, továbbá a bosnyákoktól otthon, az örményektől pedig idegenben, míg két meccsen csak két gólt bírtak rúgni Andorrának.
Litvániát tavaly ősszel simán vertük 2-0-ra, azóta megégtek Liechtensteinben is ez éppen „elég jó ajánlólevél" nekünk - a baltiakat is szívesen látnánk.
Az 5. kalapnál Azerbajdzsán és a Feröer-szigetek az igazán szimpatikus páros, előbbi végül azért nyert, mert az idén már győztünk ellenük, és otthon sem okozhatnának akkora gondot, mint a távoli északon a szigetországiak.
A hatodik kalapból pedig nyugodtan játszanánk újabb két edzőmérkőzést a félig amatőr, félig profi San Marinóval.
SH-VÉLEMÉNY: A LEHETŐ LEGROSSZABB SORSOLÁS:
Spanyolország, Franciaország, MAGYARORSZÁG, Grúzia, Örményország, Wales
Bár Hollandiában volt esélyünk, a Puskás Ferenc Stadionban azért érezhettük, merre tart a futballvilág élvonala, így van bőven miből választani az első kalapból, ha rosszat akarunk. Mi úgy vagyunk vele, a vb-döntőst láttuk Budapesten, ideje lenne testközelből megnézni mit tud a világbajnok spanyol szupercsapat.
A kalapbeosztás sajátossága, hogy az aktuális világranglista alapján rangsorol, az utóbbi időben számtalan meglepő eredménnyel szolgáló francia válogatott pedig Norvégia és Görögország mögé szorult, így könnyen megtaláltuk magunknak a legnagyobb bajt a második kilencesből. Aztán ki tudja, Benzemáéknak meggyűlt a baja az utóbbi időben a horvátokkal, a norvégokkal és a fehéroroszokkal is.
A negyedik kalap kiegyenlített társaságot rejt, Albánia és Észak-Írország kivételével egyik gárda otthonába sem mehetnénk teljes magabiztossággal a győzelemre. A románok és bolgárok már nem csillognak régi fényükben, így mi úgy véljük, talán a grúzok jelentenék az igazi feketelevest. Az elmúlt 12 tétmérkőzésen alig két vereség a kaukázusiak mérlege.
Egy szinttel lejjebb lépve az örmények tennék be leginkább az ajtót, az elmúlt időszakban legyőzték a szlovákokat, kihúzták 0-0-val Oroszország ellen. Igen, Ciprus például 4-4-et játszott Portugáliában, de az egy kicsúszott eredmény volt, míg a finneket nehezen, de legyűrtük idegenben, a többiek pedig verhetőbbnek tűnnek.
Az utolsó hatosból egyértelműen Wales emelkedik ki, amely az utóbbi időben borzasztó eredményeket produkált, de a 75 ezres Millenium Stadiumban mégsem lenne ugyanolyan játszani, mint Izlandon, Kazahsztánban vagy Máltán.
FIFA VB-SELEJTEZŐK, SORSOLÁS, RIO DE JANEIRO 20 ÓRA - SH ÉLŐ!

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu