Rodrigo: miénk az erkölcsi győzelem

Szerző: shLétrehozva: 2008. szeptember 7. 17:41
Érthetetlen, hogy Fabio Capello miért kifogásolta a mi védekező taktikánkat – nyilatkozta David Rodrigo, Andorra labdarúgó-válogattjának szövetségi kapitánya az angolok elleni világbajnoki selejtező-mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Sőt, még gúnyolódni is merészelt tapasztaltabb és nevesebb kollégájával a szigetországiak számára kínkeserves találkozó után, amelyet 2-0-ra Joe Cole duplájával nyertek meg a vendégek.


 

„Fabio Capello azt mondta, hogy nem érti, miért defenzív felfogással léptünk pályára ellenük. Nos, rendben, próbáljuk ki, hogy ő irányítja Andorrát, és én leszek az ő edzőjük. Mert ebben az esetben biztos, hogy 2-0-nál többre vernénk Andorrát” – állt elő meglepő ajánlatával Rodrigo.


Mint ismert, a szombat esti találkozón a Chelsea középpályása, Joe Cole mentette meg a háromoroszlánosokat. Két találatának köszönhetően győzelemmel indíthatták a sorozatot az angolok, azonban a szurkolókat ilyen teljesítménnyel nehéz lesz maguk mellé állítani.


A barcelonai Olimpiai Stadion nem volt ismeretlen a szigetországi csapat számára, hiszen idén márciusban az Európa-bajnokság selejtezősorozatában már szerepelt ott. Akkor Steve Gerrard vezetésével 3-0-ra tudtak diadalmaskodni Steve McClaren legényei.


Az andorraiak szövetségi kapitánya érthetően sértetten nyilatkozott a különböző médiumoknak a találkozót követően, hiszen csapatát több helyen is lenéző mondatokkal illették.


„Az angol média viccet csinált a játékosaimból, mert nem profi futballisták és mert dolgozni merészelnek a sport mellett – folytatta a szakember. – Mégis, tizenegy játékos képes volt elérni, hogy a brit szurkolók csapatuk ellen forduljanak, csak úgy, mint az elmúlt két esztendőben. Miről beszélünk akkor?”


„Ezek szerint ez azt jelenti, hogy Andorra játszott tizenegy profi játékossal – tört ki a büszkeség ismét Rodrigóból. - „Tudom, hogy nem tudtuk megverni Angliát, azonban ha az eredményjelző a mi vereségünket is mutatta, a mérkőzés erkölcsi győztesei mi vagyunk”.


A 40 éves spanyol szakvezető a csoport végkimenetelének a kérdésében is egyértelműen fogalmaz: „Hogy ki lehet az első a csoportban? Úgy vélem a horvátok remek futballt játszanak, mind támadásban, mind védekezésben. Erősek és gyorsak, tudják, hogy mozogjanak labdával és anélkül is. Igen, úgy gondolom, hogy Horvátország  kvalifikálhatja majd magát  egyenesenágon a világbajnokságra.”


Frank Lampardék szerdán megcáfolhatják Rodrigo szavait, hiszen éppen a spanyol által esélyesnek vélt horvátokkal találkoznak majd. Azzal a csapattal, amely az Eb-selejtezők során annyi keserűséget okozott a brit szurkolóknak.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu