Rodgers elvállalta a Pool irányítását

Szerző: SHLétrehozva: 2012. május 30. 18:03
Brendan Rodgers, a Swansea 39 éves sikerkovácsa lesz a Liverpool FC új menedzsere - ismerte el a Swansea City labdarúgócsapata szerdai közleményében. A walesiek elnöke, Huw Jenkins már sok sikert kívánt trénerének, reményei szerint 24 órán belül végleges lesz távozása, várhatóan három évre ír alá az Anfielden.


A Liverpool négy és öt millió font között összeget fizet ki a Swansea-nek, mint bánatpénz, mivel a szakember frissen hosszabbította meg szerződésté 2015-ig. Sokáig úgy tűnt, a Wigan spanyol mestere, Roberto Martínez az első számú jelölt, de az utóbbi napok fejleményei világossá tették, az ő szerződtetése csak B-terv lehet.

A Vörösök május 16-án menesztették Kenny Dalglish-t, aki megnyerte ugyan a Ligakupát, és az FA-kupához is közel állt, de a bajnokságban csak a nyolcadik helyen végzett velük, közel 20 pontra a BL-t érő harmadik helytől.

Rodgers futballfilozófiája a sok rövid passzra, a labdabirtoklásra épül, ebben és a sikeres passzok mutatójában is Európa legjobb tíz csapata közé vezette a Swansea-t (a PL-ben a 11. pozícióban végzett a csapat).

Az északír Rodgers még segítőként dolgozott Mourinho kezei alatt, és Villas-Boas mellett, előbbi, a Real Madrid mestere rendkívül jó véleménnyel van róla. Korábban a Chelsea-vel is szóba hozták, de "jelezte nem vállalja, mert építeni akarja a karrierjét, és nem tönkretenni."

HIVATALOS MEGERŐSÍTÉS A SWANSEA CITYTŐL:
Az alábbi közlemény Huw Jenkins, a Swansea City elnöke jelentette meg a klub hivatalos honlapján szerdán este: „Megkeresés érkezett kedden este a Liverpooltól, Brendan Rodgers felől érdeklődtek. Egyeztettem Brendannel a szituációt, és azt, hogy szeretne-e megbeszélést folytatni a Liverpoollal. Igennel válaszolt, és a szerdai nap folyamán tárgyalt a klubbal, majd tájékoztatott, hogy el szeretné fogadni a Liverpool menedzseri ajánlatát. Jelenleg a tulajdonosokkal állok kapcsolatban a szerződésének felbontásáért járó kompenzáció összegéről, igyekszünk minden véglegesíteni a következő 24 órában. Nagyon csalódottak vagyunk, hogy elveszítünk egy ennyire fiatal brit menedzsert, nem szerettünk volna az útjába állni. Itt a Swansea Citynél mindig olyan emberekkel akarunk együtt dolgozni, akik maximálisan elkötelezettek munkájuk iránt. Sok sikert kívánunk Brendannek, mindig jó barátok maradunk, egyúttal megköszönjük mindazt a kemény munkát, elkötelezettséget, amelyet ezért a csapatért tett. Innentől a megfelelő utód keresésére koncentráljuk energiáinkat, hogy folytassuk a Brendan által kitaposott úton."
Címkék: liverpool_fc
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu