Robben kidőlt, Hart a City Casillasa?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 4. 17:11
A negyedik forduló általában a Bajnokok Ligája utolsó olyan fordulója, ahonnan még van visszaút, a két záró csoportfordulóra nagyjából már el szokott dőlni minden, legalábbis a kontúrok élesebbek. A BL-ben eddig hibátlan Bayern München egy újabb győzelemmel továbblőheti magát, de akár a Manchester City is, ha csak otthon nem botlik meg a CSZKA Moszkva ellen. A United szerencsés csapatsorsolása eddig meghozta a várt eredményt, hiszen David Moyes csapata eddig erősen köhögött, az eredmények mégis jöttek a BL-ben. Most a csapat viszont lendületben van, egy újabb győzelem pedig karnyújtásnyi közelségbe hozná a továbbjutást is.


 

A-CSOPORT. A Manchester United számára újabb fontos meccshez érkeztünk, most, amikor úgy néz ki, az angol bajnokságban valahogy csak beindult végre az a szekér. David Moyes csapata számít a keddi mérkőzés esélyesének még akkor is, ha az első találkozót csak egy sovány 1-0-val nyerték a hazaiak az Old Traffordon, és az is öngól volt.

A skót a Real Sociedad elleni spanyolországi visszavágón továbbra sem számíthat Rafael és Jonny Evans játékára, de Patrice Evra és Tom Cleverley szereplése sem biztos. Bár így is biztató az angoloknak, hogy a hazaiak eddig még nem szereztek pontot az idei Bajnokok Ligája-sorozatban, mindhárom eddig meccsüket elveszítették. Igaz, abból csak egy volt hazai, akkor az ukrán Sahtar Donecktól kaptak ki 2-0-ra.

"Rafael egyelőre a legnagyobb kérdés, a bokája nem biztos, hogy rendbejön addig, és pályára tudom küldeni. Cleverley kettős látása reméljük, egy-két napon belül rendbejön, azt viszont nem tudom megmondani, hogy Jonny Evans hátával mi lesz."

"Mindezekkel együtt nehéz meccsre számítok a Sociedad ellen, mint ahogy szerintem egy olyan spanyol csapat otthonában sem lehet könnyű, amely feljutott a Bajnokok Ligája főtáblájára - mondta Moyes. - Remek formában vagyunk, és folytatni szeretnénk a remek sorozatunkat a Bajnokok Ligájában is."

A United utolsó hat meccséból öt győztes volt (Sunderland, Real Sociedad, Stoke City, Norwich City és Fulham), egy pedig döntetlen (Southampton). Ha a Sociedad ezúttal is kikap, kiírhatja magát az idei BL-ből, a United esélyeit pedig az is növeli, hogy eltiltás miatt nem játszhat Carlos Vela és Markel Bergara, és az edző nem számíthat a sérült Daniel Estrada, Esteban Granero és Diego Ifrán játékára sem.

A United számára viszont azért is lenne fontos a győzelem, mert tavaly november 7-e óta nem győzött a csapat idegenben, már ami az európai kupákat illeti. Patrice Evra megmondta: cél a 10 meccses győzelmi sorozat!

A Sahar a hétvégén csalódásra 2-0-s vereséget szenvedett az ukrán bajnokságban, és csak a második helyen áll a tabellán, és az utóbbi idők legrosszabb formájában futballozik: a legutóbbi 15 meccsén 13 pontot szórt el, erre hosszú évek óta nem volt példa. Pedig jobb ha keddre felkészülnek, jól láttuk, Stefan Kiessling micsoda fantomgólokra képes!

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

A CSOPORT, 4. FORDULÓ:
REAL SOCIEDAD (spanyol) - MANCHESTER UNITED (angol), nov. 5., 20:45
San Sebastián, Anoeta, V.: Nicola Rizzoli (olasz)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
REAL SOCIEDAD: Bravo - C. Martínez, González, I. Martínez, Ángel - Pardo, Zurutuza - Castro, Prieto, Griezmann - Seferovic
MANCHESTER UNITED: De Gea - Smalling, Jones, Vidics, Büttner - Giggs, Fellaini - Valencia, Rooney, Januzaj - van Persie

SAHTAR DONECK (ukrán) - BAYER LEVERKUSEN (német), nov. 5., 20:45
Doneck, Donbass Arena, V.: William Collum (skót)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
SAHTAR DONECK: Pjatov - Ilsinho, Krivcov, Rakickij, Ismaily - Fernando, Sztepanenko - Costa, Teixeira, Taison - Adriano
BAYER LEVERKUSEN: Leno - Hilbert, Toprak, Wollscheid, Boenisch - Castro, Bender, Rolfes - Sam, Kiessling, Kruse

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester United 3 2 1 0 6-3 7 pont
2. Bayer Leverkusen 3 2 0 1 8-5 6 pont
3. Shakhtar Donetsk 3 1 1 1 3-5 4 pont
4. Real Sociedad 3 0 0 3 1-5 0 pont

 

D-CSOPORT. A Manchester City egy 7-0-s, már-már kivégzéssel felérő hazai győzelmen van túl az angol bajnokságban, ami azt is jelent, hogy bár hat ponttal le vannak maradva a listavezető Arsenal mögött, továbbra is Manuel Pellegrini csapata szerezte a legtőbb gólt az eddigi szezonban: tíz meccsen 28-at.

A chilei menedzser legnagyobb gondja most a kapuskérdés, az angol válogatott Joe Hart az utóbbi időben elveszítette az edző bizalmát, a beugró Costel Pantilimon pedig most végre bizonyíthat. Így az is lehet, hogy az Etihad Stadionban is kialakul egy olyan helyzet, mint a Real Madridnál Iker Casillas és Diego López között.

"Nem tudom, Joe mikor tér vissza a csapatba. Egy biztos, most pihennie kell - mondta Pellegrini. - Ez nagyon fontos, hiszen két és fél éven át ő játszott minden egyes mérkőzésen. A jövőben majd meglátjuk, mit kell tennünk. Ma annyit tudok mondani, hogy kedd este Pantilimon marad a kapuban."

Vincent Kompany továbbra sem bevethető, legalább három hétre lesz szüksége a teljes felépülésre, így Martín Demichelis lesz Matija Nasztaszics párja a középső védelemben. Elöl Álvaro Negredo helyett valószínűleg ezúttal Edin Dzeko bizonyíthat.

Nagy az esély, hogy a CSZKA Moszkva ugyanazt a kezdő tizenegyet küldi pályára Manchesterben, mint a hétvégén az orosz bajnokságban, amit erősít, hogy Leonyid Sluckij mester nem számíthat Mario Fernandes, Alekszandr Kauna, Alan Dzagojev és Rasmus Elm játékára sem.

A Bayern München legnagyobb hiányzója Arjen Robben lesz, aki a hétvégén szenvedett össze egy sérülést, és nem utazik a csapattal Csehországba. De Josep Guardiola kénytelen nélkülözni Holger Badstubert, Claudio Pizarrót, Thiago Alcántarát és Xherdan Shaqirit is.

Ennek ellenére a Viktoria Plzen elleni holnap meccs nem állítja megoldhatatlan feladat elé a bajorokat. Már csak azért se, mert ott az extramotiváció: egy győzelemmel a címvédő Bayern továbblőhetné magát a legjobb 16 közé. Sokat mondó, hogy Guardiola nem is a holnapi meccstől tart a leginkább, hanem a Borussia Dortmundtól a német bajnokságban.

"A hétvégi bajnoki meccsünk valóban nem a legjobb volt a szeznban, de legalább nyertünk - mondta a Hoffenheim elleni összecsapásról a spanyol edző. - Nem minden volt tökéletes, és még korrigálni kell pár dolgot azon az úton, amelyen elindultunk. A BVB és a Bayern szerintem a világ két legjobb csapata, nemcsak a Bundesligáé. Ez az igazi kihívás, de arra is készen állunk."

"Biztos vagyok abban, hogy nehezebb lesz a visszavágó, mint Münchenben. Ha egy játékos csapatával elveszíti az első meccset, biztosan mindent megtesz a másodikon. Tovább akarunk jutni holnap, de a csoportot is meg akarjuk nyerni, ami azt jelenti, hogy nyernünk kell majd Moszkvában, és a City ellen is."

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA, 2013/2014

D-CSOPORT, 4. FORDULÓ:
MANCHESTER CITY (angol) - CSZKA MOSZKVA (orosz), nov. 5., 20:45
Manchester, Etihad Stadium, V.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
MANCHESTER CITY: Pantilimon - Zabaleta, Nasztaszics, Demichelis, Kolarov - Y. Touré, Fernandinho - Navas, Agüero, Silva - Dzeko
CSZKA MOSZKVA: Akinfejev - Nababkin, A. Berezuckij, Ignasevics, Sennyikov - Wenbloom, Milanov - Toszics, Honda, Musa - Doumbia

VIKTORIA PLZEN (cseh) - BAYERN MÜNCHEN (német)
Plzen, Struncovy Sady Stadión, V.: Antonio Mateu (spanyol)
VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:
VIKTORIA PLZEN: Kozácik - Ratoral, Cisovsky, Prochazka, Limbersky - Horváth, Horava - Petrzela, Kolár, Kovarik - Bakos
BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm, Boateng, Dante, Alaba - Martínez - Müller, Schweinsteiger, Kroos, Ribéry - Mandzukic

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 0 0 11-1 9 pont
2. Manchester City 3 2 0 1 6-4 6 pont
3. CSKA Moszkva 3 1 0 2 4-7 3 pont
4. Viktoria Plzen 3 0 0 3 2-11 0 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu