„Rendezze csak Anglia a foci-vb-t!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. november 30. 15:45
Bogdán Ádámnak második hazájához húz a szíve; a Bolton Wanderers kapusa Angliának adná a 2018-as labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát - mondta a SportHirado.hu-nak két nappal a hivatalos döntés bejelentése előtt. A 2022-es tornával Ausztráliát lepné meg, az ok prózai: arrafelé még nem járt, és a magyar válogatottal szívesen felfedezné magának a terepet. Katar nála nem játszik a rengeteg homok miatt.



Nyakunkon a csütörtöki eredményhirdetés, melyen kiderül, kik kapják meg a 2018-as és a 2022-es világbajnokság rendezési jogát. A vágyairól Bogdán Ádám beszélt a SportHirado.hu-nak.

„Mivel a Boltonnál védek, nem bánnám, ha Anglia rendezhetné a 2018-as tornát. A hangulat biztosan fantasztikus lenne, és mégis csak a sportág őshazájáról beszélünk. Az itteniek megőrülnek a fociért, megérdemelnék, hogy ’66 után ismét itt legyen a vb.”

A Bolton Wanderers kapusa a pályázat erősségei között említette, hogy az egész ország a közös ügy mellé/mögé állt, és David Beckhamtől David Cameron kormányfőn át Vilmos hercegig mindenki beszállt a kandidálás menedzselésébe.

Azt nem tudja megjósolni Bogdán, hogy a brit média „ellenhadjárata” (ld. BBC és a Sunday Times leleplező riportjai) mennyiben befolyásolja a döntnököket, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a látszólagos hátrányból előny kovácsolódik.

„Lehet, hogy a FIFA-nál úgy agyalnak: a rendezés odaítélésével befogják az ’okoskodók’ száját, de könnyen meglehet, hogy csak én gondolkodom túlontúl kacifántosan.”

A 2022-es torna kapcsán már nincs ennyire egyértelmű favoritja, de ha mindenképp meg kell nevezni egy országot, akkor Ausztráliát ajánlaná a FIFA végrehajtó bizottságának szíves figyelmébe. És hogy miért éppen a kenguruk földjére esett a választása?

„Ott még nem jártam, és ha netán kijutna a magyar válogatott, a fiúkkal együtt fedezhetnénk fel magunknak – persze tudom, elsősorban ’dolgozni’ mennénk, nem turistaként.”

Hasonló okból Japánt és Dél-Koreát is támogatja az ifjú hálóőr, ám a 2002-es vb relatív közelsége miatt, amelyet ez a két ország rendezett, nehezen tudja elképzelni, hogy rájuk esne a szövetség választása.

Katarról dubaji nyaralása miatt pontos elképzelései vannak Bogdánnak. A fő ellenérv: Katarban túl sok a homok

A 2018-as vb pályázói: Anglia, Belgium és Hollandia, Oroszország, Portugália és Spanyolország
A 2022-es vb pályázói: Ausztrália, Dél-Korea, Egyesült Államok, Japán, Katar

 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki rendezze a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot?
Anglia 45.4%
 
Belgium és Hollandia 9.3%
 
Oroszország 1.9%
 
Portugália és Spanyolország 43.5%
 

SZAVAZÁS EREDMÉNYE
Ki rendezze a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot?
Ausztrália 36.9%
 
Dél-Korea 2.4%
 
Egyesült Államok 40.5%
 
Japán 3.6%
 
Katar 16.7%
 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu