Rendezte tartozásait a Vasas

Szerző: MTILétrehozva: 2012. április 20. 12:05
A Vasas FC Kft. a tulajdonosváltás óta kiegyenlítette azon adósságait, tartozásait, amelyek a munkaszerződésekre vonatkoztak március végéig bezárólag. Markovits László, a Vasas SC elnöke, aki jelenleg a Vasas FC Kft. ügyvezetői posztját is betölti, a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, a sportklub ugyanazért a jelképes összegért veszi vissza a többségi tulajdonrészt a labdarúgócsapatot működtető cégben, amennyiért annak idején eladta.


"A tartozásokat a sportklub és a támogatói kör állja, de mivel a pénzügyi és jogi átadás-átvétel még nem zárult le, ezért pontos összeget még nem tudunk mondani" - közölte Markovits László.

Hozzátette: a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden fegyelmi ügyet lezárt a kiesés ellen küzdő Vasassal szemben, ami az átigazolásból való kizárást vagy a licenckérdésben bármilyen nehézséget jelentett volna.

"Mindenkit kifizettünk, illetve minden féllel megegyeztünk, egyedül a Mehmedagic-kérdés van még nyitva. Azzal kapcsolatban tart a fegyelmi bizottság vizsgálata, de hiszünk abban, hogy ez is számunkra kedvezően fog lezárulni, talán hetek múlva" - közölte Markovits. A horvát játékos két mérkőzésen jogosulatlanul szerepelt, ezért két pont levonás fenyegeti az utolsó előtti Vasast.

Markovits a pénzügyek kapcsán hangsúlyozta: a kormány által biztosított százmillió forintot csak a Vasas SC által vagyonkezelt Fáy utcai, állami tulajdonú sportlétesítmény fenntartására fogják fordítani, erre köttetik a szerződés, és számlákkal, illetve minden szükség dokumentummal igazolniuk kell az év végén. Hozzátette, a 17 szakosztályt működtető és három állami tulajdonú létesítményt vagyonkezelő Vasas SC, valamint a Vasas FC Kft. élesen szétválik egymástól, bár átmenetileg most a sportklub a gazdasági társaság százszázalékos tulajdonosa.

Az elnök jelezte, a vezetőség abszolút pozitívan látja az NB I-ben maradás esélyeit.
"Bízunk benne, hogy a csapat a pályán kiharcolja a bennmaradást, és a hátralévő hat meccsen elegendő pontokat gyűjt. A Pápa elleni, szombati találkozó sorsdöntő lesz, nagyon fontos a három pont megszerzése" - vélekedett Markovits, aki elárulta, szombaton 16 órakor Vasas-legendák, így Ráduly József, Ihász Kálmán, és Mészöly Kálmán az öltözőben látogatják meg a mérkőzésre készülő játékosokat, hogy éreztessék a találkozó fontosságát.

A régi-új vezetőség azért váltott vezetőedzőt, mert a horvát Marijan Vlakban látják, hogy nyugodt légkört tud teremteni az öltözőben, aminek köszönhetően mindenki félreteheti a sérelmeit, alárendelheti magát a legfontosabb célnak, az NB I-ben maradás kiharcolásának. A klubelnök hangsúlyozta, a horvát tréner visszatérésének semmi köze nincs a korábbi tartozáshoz, azt már rendezték. Vlak új szerződése, amely kizárólag erre a hét bajnoki meccsre szól.

Szintén az idény végéig szerződött a klubhoz a korábbi válogatott Gyepes Gábor:
"Az angliai évek alatt sikerült elsajátítanom, hogy az utolsó percig küzdeni, hajtani kell. Érzem magamban is az erőt, és a csapattársaimban is. Szeretnék bizonyítani, hogy a Vasas nem ott áll a tabellán, ahol kellene. Garanciát vállalni én sem tudok semmire, de ígérem, mindent meg fogunk tenni, hogy a csapat még összefogottabban játsszon, és az élvonalban maradjon" - mondta Gyepes.

A hátvéd kifejtette, azért hozta nyilvánosságra, hogy havi bruttó százezer forintért, illetve egymilliós bennmaradási prémiumért igazolt Angyalföldre, mert nem a pénz, hanem a játéklehetőség vonzotta.

Címkék: Vasas Budapest
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu