Renato meglékelte a tengeralattjárót

Szerző: shLétrehozva: 2008. december 14. 20:52
Nem tudta visszaelőzni a Valenciát a Villarreal a spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera Division) 15. fordulójában, miután Manuel Pellegrini legénysége 1-0-s vereséget szenvedett a Sevilla otthonában. Az andalúzok Renato 45. percben szerzett találatával nyerték meg a meccset, ráadásul a vendégeknél Llorente az 53. percben a kiállítás sorsára jutott. Az Atlético Madrid kétgólos vereséggel küldte haza a Betist a Vicente Calderón Stadionból.


 

15. FORDULÓ:
SEVILLA – VILLARREAL 1-0 (1-0)
Sevilla, vezette: Carlos Megia Davila
SEVILLA: Palop – Konko, Squillaci, Escudé, Dragutinovics – Duscher, Romaric – Navas, Renato, Adriano (Capel, 83.) – Kanouté (Luis Fabiano, 58.). Vezetőedző: Manuel Jimenez.
VILLARREAL: Lopez – Angel, Gonzalo, Godin, Capdevila – Senna (Altidore, 57.), Eguren – Cazorla, Ibagaza (Franco, 75.), Pires (Fernandez, 57.) – Llorente. Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Gólszerző: Renato (45.)
Sárga lap: Renato (31.) ill. Llorente (34.), Ibagaza (72.), Angel (90.)
Kiállítás: Llorente (53.)

 

A szombaton lejátszott El Clásicó után – amelyen a Barcelona 2-0-ra verte a Real Madridot – vasárnap is rendeztek egy rangadót, ahol a Sevilla vendége a Villarreal volt.

Az első félidőben nem rágták le a körmüket az izgalomtól a kilátogató szurkolók, a két csapat mezőnyben csatázott (azért nem erőltették meg magukat), komoly helyzet azonban kevés adódott. Feljegyezhettünk egy ígéretes Adriano-lövést a 19. percben, de bizony csalódást okozott a meccs.

Már úgy tűnt, hogy gól nélkül pereg le az első negyvenöt perc, amikor előnyhöz jutott a Sevilla: egy visszalőtt labdát Frederic Kanouté tolt tovább Renato elé, és a lesgyanús helyzetben lévő középpályás biztosan lőtt a bal sarokba. A két csapat közül talán az andalúzok játszottak kevésbé gyengén, igaz, ők is csak az utolsó öt percben mutattak valami futballra emlékeztetőt.

Szünet után gyorsan növelhette volna előnyét a Sevilla, ám Kanouté bebizonyította, nincs elronthatatlan helyzet, Adriano pontos centerezését a kaputól öt méterre, üresen állva az égbe tudta rúgni.

A Villarreal kínjait tovább növelte, hogy az 53. percben a már sárga lappal rendelkező Llorente fejberúgta Escudét, ezért megkapta a piros lapot is. A francia védőt ápolni kellett, ám végül tudta folytatni a meccset.

Emberelőnyös helyzetéből adódóan nem véletlen, hogy a Sevilla volt fölényben, Diego Lopez kapusnak többször is közbe kellett avatkoznia, de ha már ő is verve volt, akkor Gonzalo Rodriguez mentett fejjel a gólvonalról. Góllövésre esélye sem volt a „sárga tengeralattjárónak”, amely vesztesen távozott Andalúziából.

 

TOVÁBBI EREDMÉNY:
Atlético Madrid-Real Betis 2-0 (Maxi Rodríguez 20., Agüero 80.)

A fővárosiak mindenféle megerőltetés nélkül húzták el a komolyabb ellenállást kifejteni nem tudó Betis nótáját.

Maxi Rodríguez már a 20. percben megadta a találkozó alaphangját, a vége előtt tíz perccel Sergio Agüero pedig végleg megpecsételte az andalúzok sorsát.

Az Atlético győzelmével egy ponttal megelőzte a hatalmas ellenlábas Real Madridot. 

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu