Rafinált palóc a Honvéd kispadján

Szerző: shLétrehozva: 2009. február 25. 11:47
Az önmagát jótékony télapónak és rafinált palócnak tituláló Sisa Tibor váltja Pölöskei Gábort a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának kispadján. Az U19-es válogatottat tavaly nyáron Európa-bajnoki bronzéremig repítő trénerrel szerda délelőtt állapodtak meg a kispestiek. Sisa a 2003-2004-es idényben Gálhidi György pályaedzőjeként már állt a piros-feketék szolgálatában, vezetőedzőként a jelenlegi megállapodás értelmében 2010. június 30-ig számítanak rá.


 

Cseppet sem ismeretlen környék Sisa Tibor számára Kispest és a Bozsik-stadion. Igaz, idestova fél évtizede, hogy a fővárosi piros-feketék alkalmazásában állt, és akkor sem az ő kezében volt a marsallbot. Pályaedzőként segítette a 2003-2004-es szezonban az akkori vezetőedző, Gálhidi György munkáját.

Ezúttal viszont már a frontvonalra hívták a súlyos anyagi gondokkal küszködő Diósgyőrből távozó szakembert. Szerda délelőttre meg is egyezett a két fél, 2010. június 30-ig Sisa felel a szakmai munkáért a Honvédnál.

Az elmúlt években előbb Tatabányán, majd Diósgyőrben vállalt klubedzői feladatokat a ludányhalászi földrajz-testnevelés szakos pedagógus, a két állomás között pedig a Magyar Labdarúgó-szövetség szolgálatába állva az utánpótláscsapatokkal ért el jelentős eredményeket.

Legnagyobb sikere kétségtelenül az U19-es válogatottal elért tavaly nyári Európa-bajnoki bronzérem Csehországból, amely egyben kvalifikációt jelentett az egy évvel későbbi U20-as egyiptomi világbajnokságra.

Sisa Tibor Pölöskei Gábort váltja, akit némileg meglepő módon a balsikerű tavaszi nyitány után rögtön kirúgtak. A Honvéd 3-1-re kikapott a bajnoki címért versengő Vasas otthonában, ez pedig azt jelenti, hogy öt győzelem és négy döntetlen mellett hét vereséggel csupán 12. a tabellán, 19 ponttal.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu