PL: Mester és tanítvány harca Londonban

Szerző: SHLétrehozva: 2013. szeptember 27. 14:01
A Premier League épp hogy túl van az első szezonbeli manchesteri derbin, már itt is van egy hasonlóan komoly londoni, a Spurs-Chelsea. Összecsap mester és egykori tanítványa, José Mourinho ás André Villas-Boas, aki azért bevallotta, hogy már nincs baráti kapcsolat köztük. A Manchester City Birminghamben roboghat tovább, a United pedig a Gera Zoltán nélkül felálló West Bromwich Albion ellen állhat fel abból a gödörből, ahova a városi derbi lökte, ugyanakkor kihasználhatja azt a kis lendületet, amelyet David Moyes első megnyert rangadójától kapott, még ha az csak a Ligakupában is volt. A Liverpool a visszatérő Luis Suárezzel vághat rendet az edző nélkül maradt Sunderland otthonában.


 

TOTTENHAM HOTSPUR - CHELSEA, szombat, 13:45 (DigiSport1). A Chelsea épphogy túl van a Fulham elleni londoni derbin, máris itt egy másik, várhatóan sokkal keményebb. André Villas-Boas, a Spurs menedzsere ráadásul azt is elárulta, hogy nincs haverság egykori mentorával, José Mourinhóval, és nem fogja elhívni borozni sem a meccs után.

Villas-Boasnak az is extra motivációt jelenthet, hogy visszavághat annak a klubnak, amely tavaly márciusban mindössze nyolc hónapnyi munka után menesztette őt. Új csapata a szezonban mindössze egyetlen gólt kapott, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt második a tabellán az Arsenal mögött, ráadásul utolsó öt hazai mecsét megnyerte.

Mourinho legnagyobb gondja most Marco van Ginkel és Ramires kiesése, ennek ellenére továbbra sem biztos, hogy meg fogja adni az esélyt a bizonyításra Juan Matának. A csatárposztra várhatóan újra Samuel Eto'ót nevezi, hiába rúgott gólt és adott gólpasszt Fernando Torres a Ligakupában.

Egyébként Mata kérdése azért is érdekes a két klub között, mert a nyáron Mourinho annak ellenére megakadályota a játékos távozását a White Hart Lane-re, hogy ő maga egyelőre nem számol vele. "Nem akarták erősíteni a riválist" - hangzik AVB tömör véleménye, ezzel jelezve, hogy szerinte már egy szinten van a két csapat. Azt viszont továbbra sem érti, mi motiválta Mourinhót, amikor egy rakás pénzért leigazolta Williant...

A várható kezdőcsapatok. Tottenham Hotspur: Lloris - Walker, Dawson, Vertonghen, Rose - Dembélé, Paulinho - Townsend, Eriksen, Sigurdsson - Soldado Chelsea: Cech - Ivanovics, Luiz, Terry, A. Cole - Lampard, Obi Mikel - Schürrle, Oscar, Hazard - Eto'o

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
AVB: Már nincs barátság Mourinhóval
A Premier League hatodik fordulójában, szombaton a White Hart Lane-en csap össze egymással a két londoni nagycsapat, a Tottenham Hotspur és a Chelsea. A hazaiak edzője, André Villas-Boas elárulta, hogy bár José Mourinho a...
Tovább a teljes cikkhez »

ASTON VILLA - MANCHESTER CITY, szombat, 16:00. Manuel Pellegrini öröme határtalan lehet, és nemcsak azért, mert a United elleni városi derbin szemet gyönyörködtető játékkal, fölényesen nyert a csapata (4-1), hanem mert a gárda egyetlen gyenge pontja, a védelem újra a régi, miután hátul már csak Martín Demichelis sérült.

A manchesteri derbin jól láthattuk, hogy Vincent Kompany visszatérése mennyit számít, a belga válogatott védő tökéletesen lefogta Wayne Rooney-t, és irányította a védelmet. Mostanra ugyancsak felépült Gael Clichy is, bár a balszélen Alkeszandr Kolarov annyira meggyőző volt a legutóbb, hogy egyelőre valószínűleg ő marad a kezdőben.

A támadóalakulat egyelőre tökéletes, Edin Dzekót kiszorította a kezdőből Álvaro Negredo, aki ugyan nem szerzett gólt a United ellen, de hihetetlen energiájával és lendületességével csapata egyik motorja volt elöl. A chilei trénernek amiatt sem kell aggódnia, hogy David Silva továbbra sem teljesen egészséges, mert a Jesús Navas - Sergio Agüero - Samir Nasri hármas bizonyított.

"Mindig is szerettem a fizikai csatákat - vallotta be Negredo, aki reméli, hogy Angliában is kiérdemli a "Szörny" becenevet, mint tette azt Spanyolországban. - Amíg az ellenfél tisztán játszik, semmi gond ezzel, mert imádom ezeket a kihívásokat. A derbi után ráadásul az önbizalmam is megnőtt."

A Manchester City várható kezdőcsapata: Hart - Zabaleta, Nasztaszics, Kompany, Kolarov - Fernandinho, Y. Touré - Navas, Agüero, Nasri - Negredo

MANCHESTER UNITED - WEST BROMWICH ALBION, szombat, 16:00 (DigiSport1). David Moyes egy kicsit fellélegezhet a Manchester United kispadján, miután megnyerte első rangadóját a bajnokcsapat menedzsereként: a Ligakupában a Liverpoolt sikerült 1-0-lal kiejteni, a meccsen tért vissza 10 meccses eltiltásából Luis Suárez.

A Vörös Ördögök nem kezdték jól a szezont, a nyáron igazolt Marouane Fellaini egyelőre nem bizonyítja azokat a tulajdonságait, amelyek miatt az Old Traffordra hozták, és egyelőre a széleken sem valami meggyőző a United. Talán a szerződést hosszabbító Nani változtathat ezen, mert ha jó formában van, a portugál mindenre képes.

A skót tréner helyzetét megkönnyíti, hogy visszatérhet a csapat első számó gólgyárosa, a kétszeres Premier League-gólkirály Robin van Persie, akinek a hiányát a városi derbin semmilyen szinten nem sikerült megoldani, a támadások tökéletesen ártalmatlanok voltak nélküle.

Azpnban most Wayne Rooney-val ismét hatékony párost alkothatnak, ráadásul a holland eddig mindig szerzett gólt a WBA ellen, mióta a United játékosa. A vendégeknél Gera Zoltán ugyan felépült a térdszalag-szakadásából, de még biztosan nem veti be őt Steve Clarke menedzser, mivel a napokban kisebb fáradásos sérülést szenvedett.

A Manchester United várható kezdőcsapata: De Gea - Smalling, Vidics, Ferdinand, Evra - Carrick, Fellaini - Valencia, Rooney, Nani - Van Persie

SWANSEA CITY - ARSENAL, szombat, 18:30 (DigiSport1). Arsene Wenger nagyon bízik abban, hogy új szerződést köt a vezetőséggel, mert bevallása szerint a klub élén szeretné befejezni a pályafutását, melynek egyébként már 17 éve áll az élén. Az új szezonban azonban örülni és szomorkodni is van oka.

Szomorkodni azért, mert talán még sosem rajtolt ennyi sérültel a klub, akik közül mostanra Abou Diaby, Yaya Sanogo, Lukas Podolski, Alex Oxlade-Chamberlain és Theo Walcott maradt, Tomás Rosicky pedig véleményes. Örülni pedig azért, mert a gárda így is remekül kezdte a szezont, és Mesut Özillel tényleg javultak a támadások.

"Most olyan csapatunk van, amely versenyképes, és ezt szeretnénk is megmutatni mindenkinek" - nyilatkozta a meccs előtt Wenger, akinek külön örömet jelent, hogy Mikel Arteta újra bevethető a középpályán, és aki ennek ellenére a Liberty Sadiumban valószínűleg még padozni fog.

Sőt, úgy néz ki, a tréner egy személyre szabott, kőkemény edzésprogrammal megzabolázta Nicklas Bendtnert is, aki ha formába lendül (amire azért régen volt példa), partnere lehet az elöl jelenleg egyeduralkodó Olivier Giroud-nak.

Az Arsenal várható kezdőcsapata: Szczesny - Sagna, Koscielny, Mertesacker, Gibbs - Flamini, Ramsey - Gnabry, Özil, Wilshere - Giroud

SUNDERLAND - LIVERPOOL FC, vasárnap, 17:00 (DigiSport2). A legnagyobb hír Liverpoolban természetesen az, hogy Luis Suárez visszatért tízmeccses eltiltásából, és remélhetőleg ezek után senkinek a kezét nem harapja meg, és senkit nem hív "negrónak" a pályán, vagy azon kívül. Még akkor sem, ha igazából nem rasszista.

Ez viszont fejtörést okozhat Brendan Rodgers menedzsernek, mert Daniel Sturridge idén remekül teljesít a középcsatár posztján, ezért el kell döntenie, hogy marad-e az egycsatáros felállásnál, és Suárezt hátrébb tolja, vagy áttér a kétcsatáros játékra.

Talán valamivel valószínűbb az első verzió, mert az első számú támadó középpályás, a brazil Philippe Coutinho sérült. Akárcsak Aly Cissokho, Sebastián Coates és Glen Johnson, de nem biztos Daniel Agger szereplése sem, akit Mamadou Sakho helyettesíthet a védelem közepén, ha szükség van rá.

A Sunderland esélyeit csökkenti, hogy most rúgták ki a csapat menedzserét, Paolo Di Caniót, a szezont jól kezdő Pool viszont most bukott el egy rangadót a Ligakupában a Manchester United ellen, és Rodgersnek össze kell kapnia a csapatot, hogy az élbolyban tudjanak maradni.

A Liverpool FC várható kezdőcsapata: Mignolet - K. Touré, Skrtel, Agger, Enrique - Leiva, Gerrard -  Moses, Suárez, Henderson - Sturridge

ANGOL LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIER LEAGUE) 2013/2014

6. FORDULÓ:
Szombat (szept. 28.):
Tottenham Hotspur - Chelsea, 13:45
Aston Villa - Manchester City, 16:00
Fulham - Cardiff City, 16:00
Hull City - West Ham United, 16:00  
Manchester United - West Bromwich Albion, 16:00  
Southampton - Crystal Palace, 16:00
Swansea City - Arsenal, 18:30  
Vasárnap (szept. 29.):
Stoke City - Norwich City, 14:30
Sunderland - Liverpool FC, 17:00
Hétfő (szept. 30.):
Everton - Newcastle United, 21:00

A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
1. Arsenal 5 4 0 1 11-6 12 pont
2. Tottenham Hotspur 5 4 0 1 5-1 12 pont
3. Manchester City 5 3 1 1 12-4 10 pont
4. Chelsea 5 3 1 1 6-2 10 pont
5. Liverpool FC 5 3 1 1 5-3 10 pont
6. Everton 5 2 3 0 6-4 9 pont
7. Southampton 5 2 2 1 3-2 8 pont
8. Manchester United 5 2 1 2 7-6 7 pont
9. Swansea City 5 2 1 2 7-7 7 pont
10. Stoke City 5 2 1 2 4-5 7 pont
11. Hull City 5 2 1 2 5-7 7 pont
12. Newcastle United 5 2 1 2 5-8 7 pont
13. Aston Villa 5 2 0 3 6-6 6 pont
14. West Ham United 5 1 2 2 4-4 5 pont
14. West Bromwich Albion 5 1 2 2 4-4 5 pont
16. Cardiff City 5 1 2 2 4-6 5 pont
17. Norwich City 5 1 1 3 3-6 4 pont
18. Fulham 5 1 1 3 3-7 4 pont
19. Crystal Palace 5 1 0 4 4-8 3 pont
20. Sunderland 5 0 1 4 3-11 1 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu