Pályázni lehet a Puskás-stadion elemeire

Létrehozva: 2011. december 3. 10:58
Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkárának kérésére Vígh László, a NEFMI háttérintézményeként működő Nemzeti Sportközpontok (NKS) vezetője, a Puskás Stadion beruházás koordinálásáért felelős kormánybiztos szakmai egyeztetést kezdeményezett a bontás előtt álló Puskás-stadion egyes elemeinek a felhasználására. A székek, padsorok a 2000 főnél kisebb települések sporttelepeire kerülhetnek hivatalos kérelem alapján.


A beadvány javasolja, hogy a települések, saját erőiket igénybe véve „szakszerű társadalmi munkában” leszerelhessék és díjmentesen elszállíthassák az általuk igényelt székeket és padsorokat, feltéve, hogy vállalják, hogy azokat a tavaszi idénynyitóra saját sporttelepeiken felszerelik, s tanúsítványt is elhelyeznek arról, hogy: „a pad és széksorok egykori szülőhelye a Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) volt”.

Vígh László, a Puskás Stadion beruházás koordinálásáért felelős kormánybiztosa levélben válaszolva a kérelmezőnek jelezte, hogy elkötelezett a stadion akár eszmei, akár vagyoni értékkel bíró ingóságainak, tartozékainak, alkotórészeinek további hasznosítása mellett. A válaszlevél leszögezi: a kormánybiztos segíteni kívánja a sportszakmai illetve múzeumi szükségletek, igények kielégítését.

„A beruházás előkészítő szakaszában járva jelenleg felmérés alatt áll azon ingóságok köre, amelyek akár sport célú, akár kiállítási célú továbbhasznosításra alkalmasak és érdemesek. A felmérést és a szakmai egyeztetést követően kialakítjuk azon jogi, műszaki, pénzügyi konstrukciót, amely lehetővé teszi az Öné és ahhoz hasonló kérések jogszerű, az állami vagyonnal felelős módon történő gazdálkodás alapelvének megfelelő teljesítését.” - írta válaszában Vígh László, a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásért felelős kormánybiztos.

A tervek szerint az igényeket az NSK gyűjti majd összes és a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai iránymutatása alapján pályázatot ír ki azokra az eszközökre, amelyek az épülő, új Puskás Stadionnak már nem lesznek tartozékai.


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu