Ötbírós rendszer a BL-ben!

Szerző: shLétrehozva: 2010. július 21. 20:31
Zöld utat adott a FIFA szabályalkotó testülete, az IFAB az ötbírós rendszer azonnali bevezetésének. Az idei Bajnokok Ligájában már két további segítőt, pontosabban két gólbírót is alkalmaznak majd a mérkőzéseken.


Az IFAB illetékesei már májusban, Zürichben megállapodtak arról, hogy folytatódhat a kísérletezés az ötbírós rendszerrel, most a cardiffi ülésen arról döntöttek, ki is terjesztik azt további sorozatokra.

A 2009-10-es idényben, az Európa-ligában alkalmazták ezt a megoldást, a tapasztalatok jók voltak, többek között a világ egykori legjobb bírója, Pierluigi Collina is teljes mellszélességgel támogatja az ötletet.

Mostantól a Bajnokok Ligája csoportkörében, az Európai Szuperkupában, a Francia Ligakupában, az ázsiai Elnök Kupán, tovább a brazil és a mexikói bajnokságban is két plusz segítőt kap a játékvezető azért, hogy könnyebben megítélhesse a tizenhatoson belüli vitatott szituációkat, és különösképpen, hogy jobb "rálátása" legyen a gólvonalra.

Az IFAB csak októberi ülésén tárgyalja a videobíró, illetve gólkamera bevezetését. Utóbbi azután került az érdeklődés homlokterébe, hogy a dél-afrikai világbajnokság nyolcaddöntőjében, a Németország-Anglia mérkőzésen csak a játékvezető és segítői nem látták Frank Lampard irtózatos bombagólját 2-1-es állásnál. A meccset 4-1-re nyerték a németek.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu