Öt jelölt a Chelsea kispadjára

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 21. 12:30
Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa a Juventus elleni 3-0-s vereség után, szerda reggel kirúgta Roberto Di Matteót, a csapat nyáron kinevezett menedzserét. A pótlásáról minél előbb gondoskodni kell, hiszen kemény időszak jön, nincs vesztegetni való idő a Stamford Bridge-en. Az öt legvalószínűbb jelölt.


 

Josep Guardiola. Abramovics őt akarja a legjobban, de a Barcelona volt trénere csak annyit tud, hogy a következő szezont már kispadon szeretné kezdeni. Azt még nem, hogy hol. A katalán tréner nemcsak az eredményei miatt keltette fel a Chelsea tulajdonosának figyelmét, hanem a stílussal is, Abramovics ugyanis él-hal a tiki-takáért.

José Mourinho. A portugál, aki egyszer már ült a Chelsea kispadján, Abramovics egyik legjobb húzása volt, és magát szerényen csak "különlegesnek" hívta. Nyert két bajnoki címet a londoni csapattal, de a 2007/2008-as szezon gyenge rajtja az állásába került, ráadásul nem jöttek ki egymással sem. A Madridban dolgozó tréner már jelezte, hogy egyszer visszatér Angliába. A legfőbb akadálya a megszerzésének maga Abramovics lehet, aki nem szívesen ismeri be a hibáit, pedig az utóbbi időben elkövetett már jópárat. Mourinho elküldése az egyik legnagyobb volt.

Rafael Benítez. Előnye a Valenciával és a Liverpoolal elért eredményein túl, hogy jelenleg nincs állása, így bármikor be tud ugrani (mondjuk Guardiolának sincs, de ő egy évig deklaráltan pihenni akar). Az Internél ugyan megbukott, mégis, Guardiola után az ő érkezését tartják a legvalószínűbbnek, hiszen már André Villas-Boas kirúgásakor is felmerült a neve.

Harry Redknapp. A Tottenham Hotspur egykori menedzsere is szóba került Villas-Boas távozása után, de akkor az angol szövetségi kapitányi poszt egyik legnagyobb várományosa volt. Mindenki csalódott, de főleg ő, amikor az Angol Labdarúgó Szövetség Roy Hodgsont nevezte ki a válogatott élére, ő pedig két szék között a padlóra esett, mert a Spurs is leváltotta. Unokaöccse, Frank Lampard biztosan támogatni fogja a kinevezését a Stamford Bridge-en.

Guus Hiddink. A holland szakember jelenleg a nagyon-nagyon-nagyon gazdag Anzsi Mahacskala kispadján ül, de mióta az orosz válogatott szövetségi kapitánya volt, híresen jó a kapcsolata Roman Abramoviccsal. Luiz Felipe Scolari kirúgása után, 2009-ben még be is ugrott segíteni, és 22 meccsen ült a Chelsea kispadján, amiből 16-ot meg is nyert. Ha hívják, nem kérdés, hogy lóhalálában otthagyja Dagesztánt.

A következő edző a tizedik lehet a Chelsea élén Roman Abramovics érkezése óta. (Az eddigiek: Claudio Ranieri, José Mourinho, Avram Grant, Luiz Felipe Scolari, Ray Wilkins, Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, André Villas-Boas, roberto Di Matteo). Ahogy az angol kérdezné: who's next?

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kirúgták Di Matteót a Chelsea-től
A Chelsea kedd este 3-0-s vereséget szenvedett a Juventustól a Bajnokok Ligájában, így könnyen lehet, hogy címvédőként még a csoportköröket sem éli túl. A helyzetért Roberto Di Matteo menedzser vállalta a felelősséget, és Roman...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu