Kirúgták Di Matteót a Chelsea-től

Szerző: SHLétrehozva: 2012. november 21. 10:26
A Chelsea kedd este 3-0-s vereséget szenvedett a Juventustól a Bajnokok Ligájában, így könnyen lehet, hogy címvédőként még a csoportköröket sem éli túl. A helyzetért Roberto Di Matteo menedzser vállalta a felelősséget, és Roman Abramovics klubtulajdonos szerda reggel közölte vele: ki van rúgva.


 

Az egyértelműen kiderült tegnap este a Juventus ellen, hogy nem igazán jött be Roberto Di Matteo húzása, amikor Juan Matát küldte előre, a csapat pedig igazi középcsatár nélkül állt fel Torinóban. A menedzser későn, 2-0-s hátránynál, és csak az utolsó húsz percre küldte be az önbizalmát (és a kaput) újra csak kereső Fernando Torrest.

"Én vagyok a felelős ezért az eredményért, én vagyok felelős a teljesítményünkért. Nagyon rossz esténk volt - mondta Di Matteo a lefújás után. - Ha bárkit is hibáztatni lehet ma este, az én vagyok."

"Összeraktam egy csapatot, és meg voltam győződve arról, hogy ez lesz a jó összeállítás a Juventus ellen, amely legalább egy döntetlent ki tud harcolni. Így a felelősség kérdése is egyértelmű. Ugyanúgy felelős vagyok a vereségért, mint a győzelemért. Ez a dolgom."

Az angol újságok már hetek óta arról cikkeznek, hogy Roman Abramovics, a Chelsea orosz tulajdonosa egy ideje erőteljesen győzködi Josep Guardiolát, a Barcelona egykori sikeredzőjét, hogy üljön le a kispadra a nyáron kinevezett Di Matteo helyére (a másik jelölt Rafael Benítez, aki 2005-ben BL-t nyert a Liverpoollal).

Az olasz menedzser ugyanakkor még nem akart válaszolni a keddi meccs utáni sajtótájékoztatón a jövőjét firtató kérdésekre. "Rossz embernek teszik fel ezt a kérdést, mert nem én tudom Önöknek megválaszolni - mondta tömören. - A csapattal vagyok jelenleg is, és folytatom a munkát."

Az illetékesek azonban gyoran megválaszolták helyette, mert Di Matteo ma reggel több órán keresztül beszélgetett a Chelsea vezetőivel, ahol a dühös Roman Abramovics megköszönte a munkáját, és kirúgta. Pedig kulcsmeccs jön: november 25-én a csapat a bajnoki címvédő és éllovas Manchester City fogadja a Stamford Bridge-en...

UEFA BAJNOKOK LIGÁJA 2012/2013
E CSOPORT, 5. FORDULÓ:
JUVENTUS - CHELSEA 3-0 (1-0)
Torinó, Juventus Stadion, V.: Cüneyt Cakir (török).
JUVENTUS: Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner (Cáceres, 64.), Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Vucsinics (Giovinco, 82.), Quagliarella (Pogba, 89.) Vezetőedző: Angelo Alessio
CHELSEA: Cech - Azpilicueta (Moses, 60.), Ivanovics, Luiz, Cahill, A. Cole - Mikel (Torres, 70.), Ramires - Oscar, Hazard - Mata Menedzser: Roberto Di Matteo
Gólszerző: Quagliarella (28.), Vidal (61.), Giovinco (90.)
Sárga lap: Marchisio (85.), ill. Ramires (76.)

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Kigolyózhatják a címvédőt a BL-ből!
VIDEÓK! A Juventus 3-0-val intézte el a Chelsea-t a labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó előtti fordulójában, Torinóban, ezzel a harmadik helyre szorította a londoniakat az E-csoport tabelláján. Két megpattanó lövésből, és egy...
Tovább a teljes cikkhez »

AZ E CSOPORT ÁLLÁSA
1. Sahtar Doneck 5 3 1 1 12-7 10 pont
2. Juventus 5 2 3 0 11-4 9 pont
3. Chelsea 5 2 1 2 10-9 7 pont
4. Nordsjaelland 5 0 1 4 3-16 1 pont
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu