Olasz, német öröm; brazil, spanyol bánat

Szerző: shLétrehozva: 2011. augusztus 10. 22:40
Az olasz válogatott nyerte az utolsó két világbajnok csatáját Bariban, Cesare Prandelli legénysége Alberto Aquilani kései megpattant lövésével 2-1-re győzte le a több kiválóságát nélkülöző Spanyolországot felkészülési mérkőzésen. A 2002-es világbajnokság visszavágóján az ifjú német válogatott kitűnő játékkal mélyítette az amúgy sem fényes állapotban lévő Brazília gondjait, hiába Robinho büntetője és Neymar szép gólja az utolsó pillanatokban.


BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK:
OLASZORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 2-1 (1-1)
Bari, San Nicola. Vezette: Felix Brych
OLASZORSZÁG: Buffon - Maggio, Ranocchia (Bonucci 80.), Chiellini, Criscito - De Rossi (Aquilani 65.), T. Motta, Montolivo (Nocerino 75.) - Pirlo - Cassano (Balotelli 59.), Rossi (Pazzini 59.). Szövetségi kapitány: Cesare Prandelli. Kispad: Balotelli, Giovinco, Cassani, Pazzini, Marchisio, Sirigu, Ogbonna, Bonucci, Balzaretti, De Sanctis.
SPANYOLORSZÁG: Casillas (Valdés 46.) - Iraola (Thiago 46.), Piqué (Busquets 45+1.), Albiol, Arbeloa - Javi Martínez, Xabi Alonso, Iniesta (Villa 46.) - Cazorla (Mata 80.), Silva, Torres (Llorente 15.). Szövetségi kapitány: Vicente del Bosque. Kispad: Reina, Valdés, Villa, Negredo, Busquets, Xavi, Monreal, Pedro, Llorente, Thiago, Mata.
Gólszerző: Montolivo (11.), Aquilani (84.), ill. Alonso (37. - 11-esből)
Sárga lap: Chiellini (67.), ill. Arbeloa (56.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
A világbajnokság megnyerése óta Argentínától, Portugáliától és immár Olaszországtól is kikapott a spanyol válogatott, amely végigaludta a szerdai mérkőzés első húsz percét, ezért pedig góllal lakolt. A vendégek az első félidő második felében már irányítottak, de helyzetük nem nagyon volt, szerencséjükre Chiellini lerántása büntetőt és egyenlítést ért.
A második félidő kiegyenlített játékot hozott, mindkét csapat előtt akadtak helyzetek, izgalomban és lehetőségekben nem volt hiány. A gólhoz talán a hispánok álltak közelebb, de az végül a taljánok szerezték, mégpedig Aquilani szerencsés lövésével. Prandelli fiai ezzel visszavágtak a 2008-as Eb-ért, amikor a negyeddöntőben büntetőkkel kaptak ki.
A hazaiaknál kiemelkedőt nyújtott a nagyon aktív Cassano, a csereként beálló Balotellire se lehetett panasz, csak a gól nem jött neki össze. A másik oldalon két sérülés borzolja a kedélyeket, Fernando Torres a 15., Gerard Piqué a szünet előtt kért cserét, aggódhat a Chelsea és a Barcelona a hétvégi mérkőzéseik előtt állapotuk miatt.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
94.: Vége a mérkőzésnek.
92.: Balotelli hibázott ziccert, elment védője mellett, de Valdésban elakadt lövése, Pazzini pedig üresen volt. A bíró amúgy lefújta előtte birkózását.
91.: Silva lábában maradt az egyenlítés. A kaputól 14 méterre vette át a labdát, majd estében fölé löbbölt.
90.: Még három perc.
87.: Villa lövése szállt jóval mellé.
84.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Aquilaninak készítettek le, aki 17 méterről lőtt, egy spanyol lábon, talán Albiolén pedig pont úgy pattant meg a labda, hogy az Valdés mellett a kapuba guruljon. 2-1.
83.: Pirlo szabadrúgása kerülte éppen Valdés kapuját.
81.: Llorente közelről félollóval ágyúzott, a labda valahogy elakadt.
80.: Arsenalosok figyelmébe: Cazorla helyén Mata folytatja!
78.: Silva lopakodott befelé balról, majd laposan Buffonba lőtt.
77.: Bonucci jött be Ranocchia helyére.
75.: Csere: Nocerino váltotta Montolivót.
73.: Balotelli újabb szép csele után nem sokkal adott hosszú labdát Pazzininek.
68.: Balotelli csinálta meg a cselt, majd lőtt mellé/fölé úgy 18 méterről.
68.: Alonso szabadrúgását fogta Buffon.
67.: Chiellini kapott sárgát.
65.: Aquliani a friss ember De Rossi helyén.
63.: Balotelli volt éppen lesen.
61.: Silva csinálta meg a helyzetet balról, visszagurított Llorentének, aki nem találta el a labdát jól, de egy védőről a kapu felé csorgott a labda, Buffon nagy nehezen védett.
59.: Kettőscsere: Cassanót ünnepli a tömeg, Balotelli váltotta, Rossi helyén Pazzini.
56.: Az első sárga: Arbeloa kapta.
53.: Villa cselezte le magát az alapvonalra, középreadását Buffon nyelte el.
51.: Rossi nem is készíthetett volna le jobban sarokkal Cassanónak lövésre, a milanos viszont passzolni akart, és az egyik védőnek ajándékozta a labdát.
48.: Három csere volt a szünetben: Iniesta, Iraola és Casillas helyén Valdés, Villa és Thiago folytatta.
47.: Videó, nézd meg Alonso egyenlítő gólját!
46.: Elkezdődött a második félidő.
45+4.: Vége a félidőnek.
45+3.: Maggio ment el jól a jobb oldalon, középen Cassano Busquets fölé emelkedve éppen fölé fejelt - nagy helyzet volt ez is.
45+1.: Ez nem a legjobb hír a Barcelonának a hétvégi Clásico előtt.
45.: Piqué a földön lábát fájlalja, Busquets áll be.
44.: Llorente jobbról sem nem beadott, se nem lőtt, a labda a kapu felett szállt el.
43.: Iniesta tört be balról, kisodródott, beadása veszélytelen volt.
41.: A csatár nagyszerűen játszik, nem véletlenül nyilatkozta Adriano Galliani, a Milan elnökhelyettese, hogy a klubnál szeretnék tartani.
40.: A sarokrúgásból a röviden Cassano fejelt mellé.
39.: Casillas bizonyította, miért őt tartják a világ legjobb kapusának, Cassano rázta le magáról Iraolát, a jobb alsót célozta meg, de a Real hálóőre valahogy leért. Szöglet.
37.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Alonso állt a labda mögé, bemutatta, hogy a bal alsó felé lövi, majd középre bombázott. Nagyobb helyzet nélkül egyenlítettek a spanyolok 1-1.
36.: Büntetőt kaptak a spanyolok!!! Balról jött középre a labda, amelyet Llorente nem tudott megfejelni, mert mögötte sunyin Chiellini mezénél fogva lehúzta.
35.: Videó, nézd meg Montolivo gólját!
34.: Újabb veszélyteleln spanyol lövés, Cazorla durrantott fölé.
33.: Iraola lövése szállt méterekkel mellé jobbról - köze nem volt  a labdának a kapuhoz.
31.: Rossi mehetett üresen a kapura balról, el is lőtte a labdát, amely a nagyot védő Casillas mögé került, de Piqué felszabadított a gólvonal közeléből.
30.: Maggio fekszik a földön, beszorult neki a levegő.
29.: Nagyot fordult a világ, beszorultak az olasz saját tizenhatosukra, de a világbajnok egyelőre nem veszélyes Buffon kapujára.
26.: Cassano mehetett volna kapura, ha nincs lesen.
25.: A spanyolok egyre masszívabban tesztelik az olasz védőfal állapotát, lövésig most nem jutottak el.
22.: A Marca szerint Torres megsérült, de többet a lap internetes kiadása sem tud.
21.: Elkezdtek támadni a spanyolok, így húsz perc elteltével.
19.: Most már Buffonnak is volt dolga, egy távoli lövést nyelt el.
18.: Silva készített le Martíneznek, aki 22 méterről megpróbálta, egy hazai lábról szögletre pattant a labda.
16.: Piqué büntetőgyanús lerántása nem ért büntetőt, pedig Cassano nagyon elfeküdt az ötösön.
15.: Torresnek ennyi volt mára, nem tudni, mi a baja, saját lábán hagyta el a pályát, Llorente váltotta.
11.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL!!! Montolivo kapott labdát a bal oldalon, Piqué lekésett róla, ahogy későn mozdult ki Casillas is, a firenzei átemelte a kapust, a labda pedig a felső lécről behullott a kapuba. Megérdemelten vezetnek az olaszok! 1-0.
11.: Nem szabadítottak fel a spanyolok, Ranocchia labdát szerzett az ellenfél tizenhatosánál, de lövése felejtősre sikerült. 
9.: Aki esetleg hiányolná az angol-holland rangadót, a londoni zavargások miatt elmaradt.
8.: Továbbra is az olaszok akarata érvényesül, a spanyol térfélen folyik a játék.
7.: Cassano kevergetett két ember között, szabadrúgást követelt, nem kapta meg.
5.: Kapufaaa!!! Gyönyörűen kijátszott olasz akció végén Criscito kissé balról forgácsolta szét a jobb lécet, Casillas verve volt.
3.: Torrest fejelték le középen, Cassano egyből indította Rossit, Arbeloa tisztázott - a hazaiak kezdtek jobban.
1.: Máris két spanyol belépő, a másodikat, Xabi Alonsóét lefújta a bíró, jobbról jönnek az olaszok szabadrúgással.
1.: A spanyolok kezdték.
20:48: Gyászszünet előzi meg a kezdő sípszót.
20:47: A taljánok csapatkapitánya Antonio Cassano.
20:47: Az olaszok kék-fehér, a spanyolok piros-kék szerelésben.
20:46: A helyszín az 58 ezres San Nicola, a Bari otthona.
20:41: Megérkeztek a csapatok a pályára, hamarosan felcsendülnek a himnuszok.
20:30: Köszöntjük kedves Olvasóinkat, máris kezdődik a 2006-os és a 2010-es világbajnok rangadója Bariból. Jó szórakozást kívánunk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NÉMETORSZÁG-BRAZÍLIA 3-2 (0-0)
Stuttgart, Mercedes-Benz-Arena. Vezette: Kassai Viktor
NÉMETORSZÁG: Neuer - Trasch, Hummels (Boateng 88.), Badstuber, Lahm - Schweinsteiger (Rolfes 85.), Kroos - Müller, Götze (Cacau 88.), Podolski (Schürrle 46.) - Gomez (Klose 46.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
BRAZÍLIA: Júlio César - Maicon, Lúcio, Thiago Silva, André Santos - Elias, Ramires (Luiz Gustavo (86.), Fernandinho (Ganso 70.) - Neymar, Pato (Fred 77.), Robinho (Renato Augusto 86.). Szövetségi kapitány: Mano Menezes.
Gólszerző: Schweinsteiger (61. - 11-esből), Götze (67.), Schürrle (80.), ill. Robinho (72. - 11-esből), Neymar (92.)
Sárga lap: Ganso (74.)
ÖSSZEFOGLALÓ:
A Copa América után amúgy sem volt valami fényes a brazil válogatott helyzete, a szerdai németek elleni mérkőzés pedig csak rontott a képen. Az eredmény szoros mérkőzésről tanúskodik, ami végső soron igaz is, de ahhoz kétség sem férhet, hogy megérdemelten nyertek-e a németek, mert abszolút igen. Pedig még Özil sem állt Löw rendelkezésére.
Persze úgy könnyű, hogy a nagyszerűen játszó Götze helyettesítette a Real sztárját. A dél-amerikaiak védelme szarvas hibákat vétett, főleg az első gól előtt és a harmadiknál, a másodikat a dortmundi tehetség egyszerűen tökéletesen oldotta meg. Az ifjú német gárda újra bizonyított, jövőre az egyik nagy esélyesként utaznak majd az Eb-re.
Ami Menezes fiait illeti, kevés helyzetük volt az egyébként gyenge első, de kifejezetten jó, élvezetes második félidőt hozó mérkőzésen. Ha Pato nem kezd el emelgetni ziccerben, vezethettek volna, helyette kétgólos hátrányban találták magukat és vereség lett a vége. Valami egyelőre nem stimmel a Selecaónál, a hátvédsor, de a középpálya is gyengélkedik, amíg pedig ilyen gondok vannak, hiába alkotja a támadósort Pato, Neymar és Robinho.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
93.: Vége a mérkőzésnek.
92.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Neymar villant a végén, balról húzott befelé, Boateng lemaradt róla, így a Santos támadója 17-ről kilőtte a jobb alsót. 3-2.
90.: Három perc a ráadás.
88.: Még két csere: Cacau és Boateng váltotta Hummelst, illetve Götzét.
86.: Ketten jönnek a másik oldalon is: Ramires, Robinho le, Renato Augusto, illetve Luiz Gustavo be. 
85.: Schweinsteiger le, Rolfes be.
82.: Kroos ügyetlenkedett el egy ziccert, de mindegy, előtte les volt.
80.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLL!!! André Santos adta el a labdát tizenhatosán belül, Schweinsteiger megszerezte, Schürrle pedig kegyetlenül bevágta jobbról a léc alá. Hatodik válogatott meccsén harmadik gólja. 3-1.
77.: Csere: Pato le, Fred be.
76.: Videó, nézd meg a két német gólt!
74.: Ganso kapott máris sárgát.
73.: Klosét lökte a földre Silva, hiába tüntet a közönség, Kassai nem sípolt.
72.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Robinho kíméletlenül vágta a labdát a jobb alsóba, Neuer a másik oldalra mozdult.
71.: Büntető a braziloknak is! Lahm buktatta a jobbról betört Alvest, Kassai ezt is megada, egyébként teljesen jogosan.
70.: Az eredetileg a kezdőbe nevezett Ganso a pályán, Fernandinhót váltotta.
69.: Ünnepel a német közönség, van mit.
67.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Kroos passzolt a két védő közé középre beinduló Götzéhez, a dortmundi eltolta César mellett és jobbról az üres kapuba helyezte pályafutása első felnőtt válogatott gólját. 2-0.
64.: Götzét blokkolta egyszerre Silva és Lúcio.
62.: André Santos lecsúszott beadása hullott kis híján a kapuba.
61.: GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLL!!! Egy pillanatra megtorpant Schweinsteiger, de magabiztosan a jobb alsóba helyezett. 1-0.
59.: Büntetőt kaptak a németek!!! Lúcio lábában akadt el Kroos lába, Kassai megadta.
53.: César hárította Lahm kellemetlenül csapódó, balról érkező távoli löketét.
52.: Götze indítására Klose csaphatott volna le, ha César nincs résen és kapujából kilépve tisztáz.
47.: Pato indult be jobbról, megkapta a labdát, ám 15 méterről belehalt a szépségbe, átemelte Neuert, viszont a kapu mellé szállt lövése. 
46.: Kettőscsere volt a németeknél: Schürrle és Klose váltotta Gomezt, illetve Podolskit.
46.: Folytatááás!!
45.: Nem hosszabbít Kassai, vége a félidőnek.
45.: Neymar jobbról lőtt el keresztbe.
38.: Kroos tekert balról, szabadrúgásból kevéssel fölé.
35.: Gomez, Götze, Podolski volt a labda útja, utóbbi balról próbált lőni, csak blokkolták.
32.: Nem sok történt az elmúlt tíz percben, középen folyik a játék.
29.: Löw kapitány trükközött egyet, amelyet Menezes mester is értékelt!

26.: Kiegyenlítődött a mérkőzés, kicsit többet van a braziloknál a labda.
21.: Szép német akciót fejezett be Götze 17 méterről - lövése jó fél méterrel kerülte el a jobb kapufát.
18.: Az elmúlt percek a braziloké, Alves jobbról cselezgetett, majd középről jött a lövés, amely az egyik német lábról pattant kifelé.
16.: Neuernek kellett lábbal hárítani egy balról laposan belőtt beadást.
12.: Robinho szépen tette ki jobbra a labdát Patónak, aki lövés helyett visszafelé húzott, ez lett a veszte - nagy helyzet volt.
11.: Aki esetleg hiányolná az angol-holland rangadót, a londoni zavargások miatt elmaradt.
10.: Hosszú indítást Neuer kapta fel, Patónak címezték a labdát.
6.: Götze gyönyörűen vett át a jobb oldalon egy hosszú labdát, lecselezte védőjét, majd a jobb alsó célozta meg, César bravúrral ért le. Eddig a németek diktálnak.
5.: Csendben kezdődött a mérkőzés, helyzet még nem volt.
2.: A játékvezető nem más, mint Kassai Viktor.
1.: Brazília kezdte.
20:46: A németek fehér-fekete, a brazilok sárga-kék szerelésben.
20:45: A mérkőzést a felújított 54 ezres Mercedes-arenában rendezik.
20:41: Már szól a brazil himnusz, a főszereplők a gyepen.
20:30: Köszöntjük kedves Olvasóinkat a 2002-es világbajnokság döntőjének visszavágóján. Jó szórakozást kívánunk!
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu