ŐK lehetnek a vb felfedezettjei

Szerző: DTCSLétrehozva: 2014. június 12. 13:35
Szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani nyolc olyan játékost, akik egyelőre viszonylag kevéssé ismertek, ehhez képest viszont meghatározó szerephez juthatnak Brazíliában, a futballvilág színpadán. Ha jól kijön a lépés nekik, akár vb-sztárok is lehetnek.


Éder Álvarez Balanta - KOLUMBIA
középhátvéd, 21 éves, River Plate
Nem olyan biztos, hogy  Kolumbia gyenge pontja a középhátvéd poszt lesz Brazíliában. Álvarez Balantát mintha az ég küldte volna, májusban debütált, az utolsó tesztmeccsen már kezdett, a vb-pedig akár alapember is lehet. A River Plate-nél időnként a nevét skandálják, első teljes szezonjában bajnoki címig jutott a Milliomosokkal. Érdekes anyagból gyúrták, egyszerre kemény és rugalmas, valahogy úgy, mint a damaszkuszi acél. Emellett labdabiztos is, nehéz zavarba hozni, ami szintén nem hátrány, amikor ő az utolsó ember (a kapust leszámítva). Pekerman kapitány fontolgatja, hogy szűrőként veti be. A Roma minél hamarabb le akarja zárni vele a tárgyalásokat. Minden szónál beszédesebb az alábbi videó, így debütált profiként:



Miguel Layún - MEXIKÓ

balbekk, 25 éves, América
A tavalyi Arany-kupa nagy felfedezettje, legnagyobb erőssége a megbízhatósága, a 10/7-es osztályzatot mindig hozza. Májusban, Izrael ellen lövés sem jött kapu felé az oldaláról, miközben gyakran segítette a támadásokat a rá jellemző pontos beadásokkal, és szélső létére megmutatta, mi a megoldás a behúzódó ellenfél ellen. Duplázott a 16-oson kívülről. Szélső és hátvéd egyben, akinek a játékára nagyban építhet az 5-3-2-es szisztémát alkalmazó Mexikó.

Iszlam Szlimani - ALGÉRIA
csatár, 25 éves, Sporting CP
Szlimani története olyan, mintha csak egy népmesei hőst mutatnánk be. 2009-ben, 21 évesen még az algériai harmadosztályban kergette a labdát, pár évre rá az ország egyik legnépszerűbb csapatának, a Beluizdadnak a gólfelelőse, megintcsak pár évvel később bejátssza magát a Sporting kezdőjébe, és győztes gólt rúg a Porto ellen. Közben Zanettitől és Rivaldótól vehette át az év játékosának járó díjat 2013-ban, szülőhazájában, és a válogatottban is bizonyított, 10-et vágott eddig a Sivatagi Rókák mezében. Karizmatikus erőcsatár, aki újabb szintet lépne. Meglátjuk, beakad-e egy-két fejese, mondjuk a belgák, vagy az oroszok ellen.



Keylor Navas - COSTA RICA
kapus, 27 éves, Levante
Szinte az ismeretlenségből bukkant elő a most lezárult szezonban, miután a Levante első számú kapusává avanzsált. Nem ő kapta a legkevesebb gólt a spanyol élvonalban, nem ő lett a Zamora-díjas, de sokak szerint még Thibaut Courtois-n, az Atlético sztárkapusán is túltett. A goal.com a ligaidény legjobb hálóőrének választotta, a whoscored.com szerint is a legjobb átlagosztályzatot érte el spanyolföldön. Csak 2014-ben több mint 100-szor hárított, annyiszor, mint senki a topbajnokságokban. Keylor Navas olyan futballisták rémálmainak főszereplője, mint Ronaldo, Benzema, Messi, vagy Arda. "Ez itt a La Liga, egy ideje már megszoktam, hogy a legnagyobb ászok jönnek velem szemben" - nyilatkozta a közép-amerikai bravúrkapus. Gyaníthatóan a vb-n sem fog unatkozni, többek között Suárez, Balotelli és Rooney igyekszik majd bevenni kapuját a D jelű halálcsoportban.



Josip Drmic - SVÁJC
csatár, 21 éves, Leverkusen
Bár a Nürnberg kiesett, Drmic üde színfoltja volt a csapatnak. Első Bundesliga-szezonjában 17 gólt vágott, ami önmagában tekintélyt parancsoló. A válogatottban is az utóbbi időben tette le a névjegyét, a Horvátország elleni remek tavaszi duplája nem maradt visszhang nélkül. Arsene Wenger habozott, a Leverkusen gyorsan lecsapott rá a szezon befejeztével, és hosszútávú szerződést kötött vele. Svájc rendkívül magabiztosan jutott ki a vb-re, de nem volt vérbeli gólvágója. Egy középhátvéd, Fabian Schär volt a legeredményesebb játékosa a selejtezők során. Drmic, a hiányzó láncszem?



Jordy Clasie - HOLLANDIA

középpályás, 22 éves, Feyenoord
A rotterdami újhullám (De Vrij, Martins Indi, Clasie, Vilhena, Boetius) egyik emblematikus képviselője, a Feyernoord ifjú csapatkapitánya, közönségkedvenc. Visszavont irányító, főleg labdaosztogatásban jeleskedik, de abban nagyon. Csak nyolcszoros válogatott, ám a vb-n rögtön Van Gaal kezdőjében találhatja magát De Guzmán apróbb sérülése miatt. Hazájában a "holland Xavinak" nevezik, most többek között az igazi Xavi együttese, Spanyolország ellen igazolhatja tehetségét. Van Gaal nem csak a holland válogatottba, hanem a Manchester Unitedbe is beépítené.



Serge Aurier - ELEFÁNTCSONTPART
jobbhátvéd, 21 éves, Toulouse
A toulouse-i izomgolyó eddigi pályafutását gólok, gólpasszok sora, bátran felvállalt cselek és becsúszó szerelések garmadája jellemzi, ez meg is hozta az ismertséget számára - a játékosmegfigyelők körében. A nagy teszt és a nagy áttörés még hátravan, az Elefántok egyik új erőssége lehet a mindkét szélen bevethető, sokoldalú hátvéd. Az Arsenal már ugrásra készen, a hírek szerint az Ágyúsok viszik a prímet az érte folyó öldöklő küzdelemben. Hatalmas hévvel játszik, de figyelnie kell arra, hogy ez ne menjen a taktikai fegyelem rovására.

Christian Atsu - GHÁNA
szélső, 22 éves, Chelsea
Kanyargós útja 17 évesen, a Portónál kezdődött, ahol először a tartalékcsapat, majd a kölcsönadás, később többnyire a kispad jutott számára. A Chelsea azonban tisztában volt azzal, hogy a világ egyik legtechnikásabb tehetsége, és szépen csendben leigazolta tavaly nyáron öt évre, hogy aztán továbbpasszolja a holland bajnokságba, a Vitesse-hez. Itt kedvére fickándozhatott, végre egy jó szezont zárt, ki is emelkedett a társak közül. Ez azonban még nem jelent automatikus belépőt a Stamford Bridge-re, azok után meg különösen nem, hogy Atsu nyilvánosan bevallotta, nem tartozik a Mourinho-féle célfutball lelkes hívei közé. Első nagy tornáján, a másfél évvel ezelőtti Afrika-kupán nem tudott meghatározó emberré válni a ghánai válogatottban, most kiderül, mennyivel lett érettebb játékos azóta.

Címkék: 2014_brazilia
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu