Nyolc brazil gól a magyar hálóban

Szerző: shLétrehozva: 2009. április 8. 21:23
Kiütéses, 8-1-es vereséget szenvedett a magyar futsal-válogatott Brazíliától Debrecenben szerdán, így a Borsodi-kupa harmadik helyén zárt. A világbajnoki címvédő ezzel megnyerte a trófeát, a második helyen Szlovákia végzett. Az első félidőben még jól tartotta magát a nemzeti tizenegy, ám utána hengereltek a dél-amerikaiak, akik az esélyeknek megfelelően gálaelőadást tartva győztek.


FUTSAL, BORSODI-KUPA, 3. FORDULÓ:
Magyarország – Brazília 1-8 (0-2)

Hangulatserkentő eszközökben nem volt hiány, az otthonról hozott nemzeti színű mez, sál, duda és kereplő mellé a csarnokba lépve valamennyi drukker piros-fehér-zöld léghurkát, vagy ha úgy tetszik, szurkolói hengert kapott. A kezdésre hangolva a „Ki a jobb?” kérdésre nyomban érkezet a „Magyarok!” felkiáltás a lelátóról, holott már a meccs legelején egyértelművé vált, a „Brazilok!” lett volna a helyes válasz.

Kozma Mihály, minden idők legeredményesebb magyar futsaledzője jubilált, a világbajnoki címvédő dél-amerikaiak ellen ült le 100. alkalommal a válogatott kispadjára. Az a bizonyos ülőalkalmatosság nem volt igazán kényelmes ezen az estén, bár végszóra elmondhatjuk, nem mi tudunk keveset erről a sportágról, hanem ők sokat. Nagyon sokat.

Az első félidőben Fernandinho két sakk-matt akciót fejezett be góllal közelről, a magyarok csupán helyzetekig jutottak. A brazilok más sebességi fokozatban járatták a labdát, a kapu előtt pedig határozottabbak voltak. A szünetben azon tanakodtunk, vajon van-e visszaút 0-2-ről, Kovacsics Károly a térfélcsere után nyomban megadta a választ: van! A fordulást követő első percben szépített, felcsillant a remény.

Aki azt hitte, hogy a második játékrészre a vb-címvédő csupán a sárga-zöld trikót és kék nacit küldte ki a pályára, annak csakhamar csalódnia kellett, újra felpörgött a világklasszisok sorát felvonultató rivális. Gyors egymásutánban megint vágott kettőt Fernandinho, már négynél járt, ezzel pedig eldőlt minden.A vége macska-egér játék, és 1-8. Van még hová fejlődni...

A TORNA VÉGEREDMÉNYE:
1. Brazília 9 pont
2. Szlovákia 6 pont
3. Magyarország 3 pont
4. Horvátország 0 pont

 

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu