Neymar behúzta az elsőt a braziloknak

Szerző: SHLétrehozva: 2014. június 12. 23:53
Neymar duplája kellett ahhoz, hogy megnyugodjanak a brazilok a csütörtök esti vb-nyitómeccsen, Sao Paulóban, Horvátország ellen. Oscar a hosszabbításban zárta le az összecsapást, amelyen sokáig még a győzelemben is reménykedhettek a délszlávok. Neymar gyakorlatilag egymaga fordított, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy második gólja előtt erősen véleményes tizenegyest fújt be a japán bíró. Összességében a brazil csapat tett nagyobb erőfeszítéseket a győzelemért, amely nem is maradt el.


LABDARÚGÓ-VB 2014, NYITÓMECCS, A-CSOPORT
BRAZÍLIA-HORVÁTORSZÁG, 3-1 (1-1)
Sao Paulo, Arena Corinthians, vezette: Nisimura Juicsi (japán).

BRAZÍLIA: J. César - D. Alves, D. Luiz, T. Silva, Marcelo - L. Gustavo, Paulinho (Hernanes, 63.) - Hulk (Bernard, 69.), Oscar, Neymar (Ramires, 88.) - Fred. Szövetségi kapitány: Luiz Felipe Scolari.
Cserepad: Jefferson, Victor, Maicon, Dante, Henrique, Maxwell, Fernandinho, Ramires, Hernanes, Bernard, Willian, Jo.

HORVÁTORSZÁG: Pletikosa - Srna, Corluka, Lovren, Vrsaijko, - Kovacic (Brozovic, 61.), Modric, Rakitic - Perisic, Jelavic, Olic. Szövetségi kapitány: Niko Kovac.
Cserepad: Subasic, Zelenika, Pranjic, Schildenfeld, Vida, Vukojevic, Sammir, Rebic, Eduardo, Mandzukic.

G.: Neymar (29., 71. - 11-esből), Oscar (91.), ill. Marcelo (11. - öngól)

Sárga lap: Neymar (26.), ill. Corluka (65.)

Túlzás lenne azt állítani, hogy bekezdett Brazília, amely sokkal veszélyesebben játszott ellenfelénél, de egy vitatott büntető is kellett ahhoz, hogy sínre kerüljön. A viszonylag gyors és szerencsés horvát gól, pontosabban Marcelo-öngól után fokozta a nyomást a házigazda, és egy jól eltalált Neymar-lövéssel egyenlített is még az első félidőben. Ziccereket azonban az egész meccsen nem tudott kidolgozni, Fred és Hulk meglehetősen szürkének mutatkozott, Paulinhóban sem volt átütő erő.

Horvátország az eredmény tartására rendezkedett be a folytatásban, de nem jöttek be a számításai, mert Nisimura váratlanul sípolt, amikor Fred hatalmasat homorított a 16-oson belül a 70. percben. Modricék ritmust tudtak váltani a vége felé, ám a nagy akarásnak nyögés lett a vége, olyannyira, hogy Oscar be is tudta biztosítani a brazil sikert.

AZ ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

94.: Vége a mérkőzésnek! HÁROM-EGY!!!

91.: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! OSCAR!!!!!! Kontra során, spiccel, 17-ről, benne volt Pletikosa is. 3-1

90.: Négy perc.

88.: Csere: Neymar helyett Ramires.

78.: Corluka csúsztatása után suhant el a labda közvetlenül a horvát kapu előtt.

76.: Oscar lépett meg a jobbszélen, beadása üresen talált Luizt, akinek azonban nem volt tökéletes a labda, nem tudta kapura irányítani.

71.: GÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!! NEYMARRRRR!!!!!!! El akarta fektetni a kapust, de nem sikerült, Pletikosa érezte az irányt és belepaskolt, tenyeréről azonban a hálóba vágódott. 2-1

69.: Brazil tizenegyes, Srna-sárga. Úgy tűnt, hogy Fred feldobta magát.

68.: Csere: Hulk helyett Bernard.

67.: Alves lőtt el egy patront 30-ról. Szabadrúgás volt.

65.: Corluka kaszálta el Neymart, sárga lap.

63.: Csere: Paulinho helyett Hernanes.

60.: Csere: Kovacic helyett Brozovic.

51.: Oscar harcolt ki szabadrúgást a szögletzászlóhoz közel, Neymar végezte el, kifejelték a labdát.

46.: Folytatáááááás!!!!!

45+2.: Vége a félidőnek. A vb-történet első brazil öngólja után egy Neymar-villanás hozta egyenesbe a házigazdát. Brazília dirigál, de ebben a meccsben bármi benne lehet.

45.: Kettő perc.

41.: Neymar 23 méteres szabadrúgásába Rakitic tette bele a fejét.

38.: Vrsaljko mutatott be hatalmas becsúszó szerelést a 16-oson belül, a meccs egyik legjobbja eddig.

29.: GÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!! NEYMAR!!!!!!! A 16-os előterébe vezette, majd a lábak között utat talált nem túl erős, de gyilkosan pontos lövése a bal alsóba a kapufát is érintve. 1-1

28.: Jelavic fejesét húzta le Júlio César.

26.: Neymar-sárga. Modricnak csapott oda.

22.: Nyomás alatt Horvátország. Neymar táncolt el a jobbon, az alapvonalról tette be, valahogy kikanalazták, Oscar félmagas, nem túl erős lövését kiszedte Pletikosa. Aztán Alves ágyúzott szinte nullszögből a lelátóra.

20.: Hulk lopózott be a 16-os jobb oldalára, lőtt, mielőtt beértek volna elé, Pletikosa könnyedén visszapaskolta a mezőnybe.

11.: ÖNGÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!!!!! MARCELO!!! Olic lapos beadását nem találta el Jelavic, ez meglepte Marcelót, akinek a lábáról a kapuba jutott a labda. 0-1!!!

9.: Paulinho megpattanó bombája, szöglet következik.

7.: Az első komolyabb helyzet: Perisic beadásánál Olic fejelte le Alvest a hosszú oldalon, a labda egy pattanás után elkerülte a kaput.

1.: Kovavicé az első átlövés, elszállt a kapu fölött méterekkel.

1.: ELKEZDŐDÖTT!

21:56. Pályán a csapatok, percek múlva indul a torna!

Az eltiltott Mario Mandzukic nélkül, de támadó szellemben lép pályára a horvát csapat a házigazda Brazília ellen, a 2014-es labdarúgó-világbajnokság csütörtök esti nyitómeccsén, Sao Paulóban. Rögtön egy kemény ütközettel indul a torna, ahol Scolari az összeszokottságban és Neymar formájában bízhat a leginkább. A brazil válogatott 38 éve veretlen tétmeccsen hazai környezetben. Kövesd élőben a fejleményeket velünk!

EGY KIS ESÉLYLATOLGATÁS A NYITÓMECCS ELŐTT:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Brazil parádé a nyitányon? Nem biztos!
Nyakunkon a világbajnokság nyitómérkőzése, a Napi tuti stábja pedig nem vár brazil csodát Horvátország ellen....
Tovább a teljes cikkhez »

ÍZELÍTŐ A SZÍNPOMPÁS MEGNYITÓBÓL:
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu