Németország sokkban Enke halála miatt

Szerző: shLétrehozva: 2009. november 11. 10:26
Németországot sokkolta Robert Enke tragikus halála: a Bundesligában szereplő labdarúgók alig találnak szavakat megrendülésük kifejezésére. A legendás Franz Beckenbauer is végtelen szomorúsággal beszélt a 33 éves korában elhunyt válogatott kapuvédőről. A német válogatott a hétvégén elvileg Chile ellen lépne pályára, de a keret szerdai edzését törölték, órákon belül rendkívüli sajtótájékoztatót tartanak.


Fotó: Reuters

A hannoveri rendőrségtől származó információk szerint - egy vasúti átjárónál történt a tragédia, vonat ütötte el a futballistát, minden jel arra mutat, hogy öngyilkos lett.

„Ez nem lehet igaz! Robert fantasztikus srác volt” – mondta a könnyeivel küszködő Kevin Kuranyi, a Schalke 04 csatára.


A 2008-as Európa-bajnokságot követően, Jens Lehmann visszavonulása után Enke számított a német nemzeti csapat első számú kapusának, nyolc találkozón állhatott a Nationalelf kapujában.

„Alig kapok levegőt. Ez egy igazi tragédia: először a kislánya, most pedig ő…” – jegyezte meg a Hamburg csapatkapitánya, David Jarolim.

Robert Enke 2006-ban feleségévével, Theresával elveszítette két éves gyermekét Larát, akinek veleszületett szívrendellenesség okozta halálát.

„Végtelenül szomorú vagyok. Ilyen hírek hallatán mindenről megfeledkezik az ember…” – vallja Franz Beckenbauer, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok volt.

Enke szeptemberben rejtélyes vírusfertőzést kapott el, csak a közelmúltban tért vissza klubcsapatába. Négy meccset hagyott ki a válogatottban, Joachim Löw szövetségi kapitány a szerdai, Chile elleni és az Elefántcsontpart elleni, szombati mérkőzésre még nem hívta be betegsége után a keretbe, de jelezte neki, komolyan számol vele a jövőben is.

„Meg sem tudunk szólalni” – ismerte el Oliver Bierhoff, a Nationalelf menedzsere.

Enke a másodosztályú Carl Zeiss Jenában kezdte pályafutását, a Mönchengladbachban vált ismertté, majd évekig az Ibériai-félszigeten légióskodott, hetvenhét meccsen védett a Benficában, de a Barcelonánál már nem tudott gyökeret ereszteni, kölcsönadták Törökországba a Fenerbahcéhez, majd a Tenerifének. Később Németországban találta meg a számítását, a Hannover 96 mezében 164 találkozón lépett pályára, három szezonon keresztül csapattársa volt a magyar válogatott középpályás Huszti Szabolcsnak. Nagy álma volt, hogy ott lehessen a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon. 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu