Németh új posztjáról, és 2013-ról

Szerző: SHLétrehozva: 2013. február 4. 15:38
Nagy Jóslás! A SportHíradó szerkesztői mellett mostani és korábbi sportolókat, szakértőket, véleményvezéreket is felkértünk arra, hogy tippeljék meg, mit hoz a 2013-as sportév. Ezúttal a magyar válogatott sztárjával, a Liverpool és az Olympiakosz korábbi, a Roda jelenlegi támadójával, Németh Krisztiánnal beszélgettünk.


Németh Krisztián minden topligában nyomon követi a történéseket, és azt mondja, az eddig látottak alapján nincs oka kételkedni a négy éllovasban. Nem létezik olyan csapat, amely minden tekintetben riválisa tudna lenni a Manchester Unitednek, így a Vörös Ördögök várakozása szerint nagy fölénnyel nyerik az angol bajnokságot. Hasonlóra számít Németországban is, ahol a Bayern München számára kötelező az aranyérem megszerzése, azaz elvétele a Borussia Dortmundtól. A Juventus tovább erősödött, a keret bő, szinte bármilyen helyzethez képes alkalmazkodni a Conte-csapat. "Behúzzák, de nem azért mondom ezt, mert Juve-szurkoló vagyok..."

A magyar válogatott csatár szerint játékban senki sem veszi fel a versenyt a Barcelonával, topfavorit a BL-ben, s ha ott nem is borítékolható a végső sikere, a spanyol élvonalban szinte már igen, csak az ezüstéremért várható majd nagy versenyfutás. Úgy gondolja, a Realon nem lesz úr a motiválatlanság, és meg tudja előzni a városi riválist.

Az Európa-ligával már zavarba hoztuk a támadót, aki szerint hatalmas lutri az El-re tippelni, fogadni, mert nem lehet tudni, ki veszi majd igazán komolyan, és ki nem. Végül a szívére hallgatott, és nem minden szubjektivitást nélkülözve a Liverpoolra adta a voksát.

Amikor a magyar futballal kapcsolatos kérdésekhez értünk, az optimizmus ragadta el a Pool korábbi játékosát. Számításai szerint 23 ponttal, tükörsimán megszerezzük a második helyet a vb-selejtező-sorozatban (románok ellen hat pont, észtek és andorraiak ellen összesen hat, hollandok és törökök ellen összesen kettő), a nemzetközi poronon pedig újra hírnevet szerez majd magának egy magyar csapat, talán a Győri ETO FC.

Németh szerint az már igazán túlzás lenne, ha ötödször is Messi nyerné az Aranylabdát, Xavi, Iniesta, esetleg Ibra is megérdemelne egy ilyen rangos elismerést. Vagy talán egy kapus, hiszen két erős jelentkező is akad, Casillas és Buffon (utóbbi a tippje). Ronaldo még nem tervezi komolyan a váltást, marad is a nyáron, Dzsudzsákkal ellentétben. "Bár van jövője a Moszkvában, egyre inkább magára talál, ettől függetlenül egy jó ajánlat esetén könnyedén továbbállhat."

Ahogy eltávolodtunk a futball galaxisától, kiderült, rejteget még néhány meglepetést a tarsolyában Németh.

Nézzük csak: a Formula 1-ben annyira bejön a váltás Hamiltonnak, hogy világbajnok lesz a Mercedesszel, Federernek összejön az év végi világelsőség, akárcsak tavalyelőtt, a kerékpár pedig a dopping szinonímájává vált, ezért radikális lépés kell a sportvezetőktől. Érmekből is kijut majd bőven a magyar sportnak.

A futballistát arról is kérdeztük, milyen évet vár magától, és csapatától, a holland Rodától. Alapembernek számított, de a gólokkal és a gólpasszokkal többnyire adós maradt. Úgy érzi, az együttes jobb tavaszra képes, mint amit eddigi eredményei alapján előrevetíthetnénk.

"Lehetett volna egy kicsit jobb őszöm is, de összességében nem vagyok elégedetlen. Sokat voltam játékban, bíznak bennem, és kipróbálhattam magam egy másik poszton, a csatár mögött játszva, árnyékékként. Mindig is befejező csatárt játszottam, de ezt a posztot is szeretem, élvezem a játékot."

A Roda jó eséllyel pályázik a bentmaradásra, ha sikerült megteremteni a csapatrészek közötti egyensúlyt. A középpályán sokszor csak úgy átrohantak az ellenfelek... Az Ajaxtól érkező fedezet, Roly Bonevacia megoldást jelenthet.

"Szerintem az volt a baj, hogy nem volt elég összeszokott a csapat, sokan érkeztek sok helyről, és idő kell ahhoz, hogy összecsiszolódjanak, és hogy kialakulhasson a saját játékunk. Ezen az úton sokat haladtunk előre. Milyen évet várok magamtól? Sérülésmenteset, szeretnék gólokat rúgni, jól játszani, és esetleg a nyáron továbbállni. Ha végigfutballozhatom a tavaszt is, az már fél siker."

JÓSLATOK 2013 (NÉMETH KRISZTIÁN)
1. Ki nyeri a Premier League-et? Manchester United
2. Ki nyeri a Bundesligát? Bayern München
3. Ki nyeri a Serie A-t? Juventus
4. Ki nyeri a La Ligát? Barcelona
5. Ki nyeri a labdarúgó Bajnokok Ligáját? Barcelona (titkos favorit: Juve)
6. Ki nyeri az Európa-ligát? Liverpool
7. Lesz-e magyar labdarúgócsapat Európa-liga vagy Bajnokok Ligája főtábláján? Igen
8. Hány ponttal hányadik lesz vb-selejtezős hatosában a magyar fociválogatott? 23, 2.
9. Ki nyeri az Aranylabdát? Gianluigi Buffon
10. Ki lesz az év legdrágábban klubot váltó futballistája? Radamel Falcao
11. Távozik-e a nyáron a Real Madridtól Cristiano Ronaldo? nem
12. Elhagyja-e az esztendőben Dzsudzsák Balázs a Dinamo Moszkvát? igen
13. Dönt-e világcsúcsot az év folyamán Usain Bolt? nem
14. Ki lesz a Formula-1-es világbajnok? Lewis Hamilton
15. Ki lesz az év végi férfi teniszvilágelső? Roger Federer
16. Ki lesz az év végi női teniszvilágelső? Anna Kurnyikova (poén)
17. Törlik-e a kerékpárt az olimpia programjából? igen
18. Indul-e a világbajnokságon Janics Natasa? -
19. Lesz-e két magyar érmes csapat a kézilabda Bajnokok Ligájában? igen
20. Hány magyar vb-arany születik olimpiai sportágban, olimpiai számban? 7
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu