Nem volt miért izgulnia a Bayernnek

Szerző: SHLétrehozva: 2012. április 3. 22:35
Nem hozott meglepetést a Bayern München - Olympique Marseille visszavágó, és akárcsak Franciaországban, Münchenben is kétgólos bajor győzelem született. A hazaiakat valóban tüzelte, hogy a májusi Bajnokok Ligája-döntő is az Allianz Arenában lesz, de a kilencven percig hajtó Franck Ribéryt egészen biztosan. Végeredmény: nem volt miért izgulni, elődöntőben a Bayern.


 

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:

BAYERN MÜNCHEN - OLYMPIQUE MARSEILLE 2-0 (2-0)

München, Allianz Arena, vezeti: Svein Oddvar Moen (norvég)

BAYERN MÜNCHEN: Neuer - Lahm (csk), Boateng, Badstuber, Alaba - Timoscsuk, Luiz Gustavo - T. Müller (Rafinha 39.), Kroos (Pranjic 67.), Ribéry - Olic (Gomez 75.) Vezetőedző: Jupp Heynckes

Cserék: Butt - kapus, Rafinha, Contento, Robben, Pranjic, Petersen, Gomez

OLYMPIQUE MARSEILLE: Mandanda - Azpilicueta, Fanni, N'Kolou, Morel (Amalfitano 46.) - Cheyrou, A. Ayew, Mbia - Brandao (Gignac 75.), Rémy (Kaboré 63.), Valbuena Vezetőedző: Didier Deschamps

Cserék: Andrade - kapus, Traoré, Sabo, Kaboré, Amalfitano, Gignac, J. Ayew

Gólszerző: Olic (13., 37.)

Sárga lap: Alaba (65.) ill. Mbia (37.)

Továbbjutott a Bayern München 4-0-s összesítéssel

ONLINE KÖZVETÍTÉS

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője nem viccelt, és nem csak a kötelező udvariaskodó köröket futotta akkor, mikor arról beszélt, hogy csapatát erős összeállításban küldi ki az Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája visszavágóra.

Pályára küldte Thomas Müllert, Jérome Boatenget, Luiz Gustavót és Toni Kroost is, akik pedig csak egy sárgára voltak az egymeccses eltiltástól. Márpedig az elődöntőben nagy valószínűséggel a Real Madriddal futnak össze, így minden emberre szükség lesz.

A nagyágyúk közül Mario Gomez és Arjen robben is csak a kispadon kapott helyett, előbbi helyett Ivica Olicot jelölte a kezdőbe a tréner, és a horvát ezt két góllal hálálta meg még az első félidőben. Mindkettő igazi csatármunka volt, befejezőként jó ütemben érkezett az oldalsó beadásokra.

Az OM-nek csak felvillanásai voltak, de Manuel Neuer magabiztosan védte azokat is. És ha már kapusok, ha nincs az eltiltását letöltő Steve Mandanda, a franciák nem 2-0-ra kapnak ki. A Bayern tüdeje ezúttal is Franck Ribéry volt, aki végighajtotta a meccset, és végig agilisan futballozott.

Bár nem játszott rosszul az Olympique Marseille, a Bayern München továbbjutása tulajdonképpen egy percig sem forgott veszélyben. A 4-0-s továbbjutás megérdemelt, egyetlen negatív hír a németek számára Thomas Müller combsérülése, de erről még nincs hír.

91. Az utolsó Bayern-támadást kivédekezik a vendégek, majd a játékvezető lefújja a meccset. A Bayern München jutott az elődöntőbe, kettős győzelme megérdemelt.

88. Timoscsuk próbálkozott, hiába. Ez a meccs egyértelműen a Bayerné volt.

84.: Cheyrou lőtt kapura bátran, de nem talált el semmit, azaz a szögletzászlót majdnem.

83.: A Marseille végre vezetne egy ígéretes támadást, de a bíró les miatt megállítja. A másik oldalon Ribéryt szerelik, aki két védő között próbált meg betörni a tizenhatoson belülre.

76.: Gomez rögtön helyzetbe került, jól érkezett Pranjic beadására, de a becsúszó védő szerelte.

75.: Ezt Heynckes is így láthatja, mert lehozta Olicot, helyére a gólkirály-jelölt Gomezt küldte.

73.: Ribéry még mindig nagyon aktív a bal oldalon, szinte két embernek kell fognia. Eddig egyértelműen ő a meccs embere, még akkor is, ha Olic két gólt szerzett.

68.: Ribéry két méteres lesről futott vissza, majd mikor lefújták, nagyon felháborodott.

67.: Amalfitano kanyarított középre jobb oldalról, de Brandao Neuer kapuja fölé fejelt négy méterről, ajtó-ablak helyzetből. A hazai csapatban lejon Kroos, bejön Pranjic.

63.: Újabb csere a vendégcsapatban, Rémy helyére Kaboré érkezett.

62.: Nagyon gyorsan fejlődik fel és indít támadásokat a hazai csapat. Kroos lőtt kapura mintegy húsz méterről, a labda nem sokkal kerülte el a kaput.

59.: Brandao lőtt laposan kapura, Neuer vetődve fogta, de a bíró les miatt amúgy is lefújta.

57.: Ribéry kapott egy orrost Mbiától, tekintve az orr és a vele találkozó alkar méreteit, fájhatott neki. A szabadrúgásból nincs helyzet.

53.: Ribéry nagyon harcos, Mandanda előbb középre gurítását hatástalanította, de a francia még belekapart  a kipattanóba is. A kapus ezt is hatástalanította.

51.: Olic dobta fel magát a tizenhatosnál, de Moen ezt nem ette meg. Sőt, a horvát csatár is csak mosolygott.

50.: Rémy túl sokáig cselezgetett az ellenfél kapuja előtt, simán blokkolták.

47.: A frissen beállt Amalfitano szerelése után Ribéry vehemensen tizenegyest reklamál, de a játékvezető másképp látta.

46.: A Bayern kezdte a második félidőt. Csere a vendégeknél, Morel helyére Amalfitamo állt.

A Bayern München abszolút fölényben játszott az első félidőben, 53 százalékban birtokolta a labdát, összesítésben pedig már 4-0-ra vezet, teljesen megérdemelten. A második játékrész csak formaságnak tűnik, a Marseillie-ben nincs benne az egyenlítés, legfeljebb a szépítés. Valbuena volt a leghajtósabb a mezőnyben, 5894 métert futott eddig, mindenki kezdjen ezzel az információval, amit akar.

45+1: Vége az első félidőnek. Valbuena rendbe jött.

45.: Valbuena fájlalja eltorzult képpel a vállát egy Ribéryvel való ütközés után. Egy perc a hosszabbítás.

44.: Ribéry cselezte túl magát a tizenhatoson belül, a lövésébe bele is léptek. Kroos szögletét is kivágták a védők.

39.: Müller kért cserét, helyére Rafinha állt.

37.: Ez már nagyon érett! A Bayern tanítani valóan hozta ki a labdát Ribéry vezetésével, kipasszolja balra Alabához, a lapos középre adásra pedig tökéletes ütemben érkezik Olic, aki négy méterről Mandanda mellett a hálóba passzol. 2-0

33.: Kroos lőtte rá a labdát távolról Mandanda egy kicsit mellényúlt, de a kapufa megoldotta helyette. Az utolsó tíz percben alig jött ki a Marseille.

30.: Újabb Bayern-helyzet, egy szöglet után Müller fejel nagy erővel kapura, de a francia kapus nagyon jó helyen állt, és őt találta telibe.

29.: A főszereplő megint Mandanda, aki Olic kísérletét hatástalanítja.

27.: Két gyors lövés, de Mandanda mindkétszer résen volt. Előbb Kroos lőtt kapura a tizenhatosról, majd a kipattanót Timoscsuk lövi el kapásból, jó harmincról. A francia kapus kiüti mindkettőt.

25.: Ribéry nagyon aktív, sokat van nála a labda, alig lehet utolérni. Előszeretettel megy bal oldalról középre, onnan most is lő pár csel után húsz méterről nagy erővel, de fölé.

23.: Brandao játszotta magát tisztára, és lőtt kapura 22 méterről, Neuer nyújtózott is, ha nem is sokkal, de elkerülte a kaput a lapos, erős lövés.

20.: Ömlik az eső Münchenben, de jó iramú kis meccs, nem csak a Bayernről szól a ma este!

17.: Mbia újra próbálkozik, most már sokkal pontosabban lő, Neuernek a levegőben úszva kell szögletre paskolnia a labdát.

16.: Egy jobboldali francia beadást a német védők kifejelnek, pont Mbiához, aki vagy 30 méterről egy pattanás után kapura lövi. De csak az irányába, mert nagyon fölé lövi.

13.: Vezet a Bayern München! Ribéry indul nagy lendülettel középről, de nem passzol, inkább a védőket magával húzza jobbra, majd a tizenhatoson belül középre passzol, Olic pedig becsúszva megszerzi a németek vezető gólját. 1-0

12.: Veszélyes marseille-i támadás, Neuernek kell lábbal védenie Morel lapos lövését.

9.: Neuer első védése, Rémy két csel után kapura lő közelről, de erőtlen a kísérlet.

8.: Bayern szabadrúgás a bal oldali szögletzászlótól, a beívelésre Boateng érkezik, de nem sikerül jól belefejelnie.

5.: Az első francia támadás elhal a bal oldalon, Rémy hosszan szökteti magát.

3.: Olic emel remek ütemben Kroos elé, aki kicsit kapkodva, 15 méterről az égbe lövi a labdát.

1.: Belekezd a Bayern, Olic és Ribéry húzza meg a jobb oldalon, a francia passzával jól ugrik ki Kroos, de Mandanda jól jön ki a kapujából.

1.: A Marseille kezdi a mérkőzést.

---------

20:41 Szól a BL-himnusz, a csapatok kijöttek a pályára, mint az egykori gladiátorok, a föld alól. Az Allianz Arena egyébként az egyetlen stadion a világon, ahol a játékosok alulról jönnek ki.

20:35 Teltház az Allianz Arénában, 66 ezer ember már BL-döntős hangulatban.

20:18 Steve Mandanda visszatért, ennek örülnek a franciák, annak már nem biztos, hogy Benoit Cheyrou helyettesíti az eltiltott Alou Diarrát.

20:10 Úgy látszik, Jupp Heynckes nem csak a levegőbe beszélt! Kezd a müncheni csapatban Thomas Müller, Jérome Boateng, Luiz Gustavo és Toni Kroos is, akiknek egy sárga kell az egymeccses eltiltáshoz.

20:07 Arjen Robben és a gólkirály-jelölt Mario Gomez pihen, nem úgy Franck Ribéry, aki már ki is jött a stadionba melegíteni.

20:03 Kijöttek a hivatalos kezdőcsapatok:

Bayern München: Neuer - Boateng, Lahm (csk), Badstuber, Ribéry, Alaba, Luiz Gustavo, Kroos, Timoscsuk, Olic, T. Müller

Olympique Marseille: Mandanda (csk) - Azpilicueta, N'Kolou, Morel, Fanni, Cheyrou, Mbia, Brandao, Rémy, A. Ayew, Valbuena

19:56 Az elmúlt időszak statisztikái egyértelműen a hazaiak mellett szólnak. A Bayern a szezonban 20 hazai mérkőzést játszott, ebből 18-at meg is nyert. A Marseille legutóbbi hat idegenbeli meccséből ötöt elveszített.

19:50 Köszöntjük az Olvasókat! Már egy óra sincs a Bayern München - Olympique Marseille visszavágóig. Mivel az első meccsen bajor győzelem született, nagy a valószínűsége, hogy most is így lesz.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu