Napról napra változik a Roma kerete

Szerző: SHLétrehozva: 2012. július 20. 11:35
Mattia Destro Romához igazolásához állítólag már csak a bejelentés hiányzik - a La Repubblica már tényként közölte a váltást -, de a nagy olasz csatárreménység is csak a mozaik egy eleme: Zdenek Zeman alaposan átépíti a Romát. Egyvalami nem változik a Luis Enrique-érához képest: a támadó szellemiség, és a törekvés az attraktív játékra.


Destro-ügy: A Siena és a Genoa egy szövevényes, több felvonásos tárgyalássorozat végén egyezett meg a Romával az olasz válogatott csatár játékjogának átadásáról.

Pár hete a toszkán együttes - amelyben 12 gólig jutott a támadó - nem adta el ötven százalékos "részesedését" a Genoának, amely pedig már odaígérte a támadót az Internek, így a határidő leteltével  automatikusan meghosszabbodott a szerződés ebben a kontrukcióban.

Most mégis sikerült egyezségre jutniuk a feleknek, a Roma nyomására. A Farkasok hét millió eurót és a 19 éves támadó Piscitella játékjogának felét adják a Genoának, míg a Siena hat millió euróval, és a fiatal, genoás kapus Lamanna játékjogának felével gazdagodik, továbbá Verrét is kölcsönveszi a fővárosból.

A 21 éves Destro egyébként Inter-nevelés, még nagy jövő állhat előtte, imponáló a gólátlaga a korosztályos válogatottaknál (U19: 14/16, U21-es Eb-selejtezők: 5/3) és a barátságos meccseken (19/18), és akkor még finoman fogalmaztunk.

Az egyesület közelmúltban passzolta el a Liverpoolhoz Fabio Borinit 15 millió euróért, ezt a pénzt használják fel az új üzletben.

A Románál nagy a jövés-menés: két Corinthians-védő, Dodó és Leandro Castan, illetve az amerikai válogatott középpályás Michael Bradley után a görög U21-es csapat sztárja, a kis híján az elmúlt Serie B-szezon legjobb fiatal játékosának választott Panagiotisz Tahcidisz is a Farkasoké (a játékjogának a fele 2017-ig, két és fél millió euróért), a csütörtök esti csapatbemutatón már ki is futott a gyepre. A Veronában irányítót játszott, de védekezni is tud.

Még az Inter kapusával, Júlio Césarral is szóba hozták a Serie A legutóbbi kiírásának hetedik helyezettjét, de évi ötmillió eurós fizetése vállhatatlan a bordó-sárgák számára.

Közben Juan után újabb brazil hagyja el a fővárost, Simplício a Cerezo Oszakát választotta, és - mint ahogy azt ügynöke, Gilmar Ronaldi elárulta - felbontotta élő szerződését a Romával.

A teljesség kedvéért: korábban Juan, KjaerCicinho, Cassetti és Gago útjai váltak el a Romától, a reménységek közül Bertolacci végleg, Caprari és Viviani átmenetileg ment el, Curci kapus a szezon végéig a Bolognában folytatja.

Címkék: mattia_destro
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu