Nagy Sándor nem maradhat REAC-tréner

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 26. 13:01
Bár csak egy bajnokin dirigálta az őszi utolsó REAC labdarúgócsapatát Nagy Sándor, de mivel pályaedzőként az egész idényt a csapat mellett töltötte, ezúttal őt kértük meg a gárda őszi teljesítményének értékelésére. Már csak azért is, mert szó volt arról is, hogy tavasszal is ő irányítja majd a rákospalotaiak szakmai munkáját...


Az őszt a REAC csapata zárta sereghajtóként, azonos pontszámmal, de rosszabb gólkülönbséggel a Siófok mögött. Pedig igazán biztató volt a kezdet és a vég, hiszen az első két fordulóban négy pontot gyűjtöttek - a Paksot idegenben legyőzve -, a záráskor pedig a bajnoki címvédő MTK-t verték. Csak a kettő között eltelt tizenkét forduló alatt volt igencsak soványka a termés: mindössze egyetlen pont, éppen a rivális Siófok otthonában.

Nem csoda, hogy az idény végére elfogyott az amúgy nem éppen a kapkodásról elhíresült palotai vezetők türelme is, és egy fordulóval az NB I őszi idényének vége előtt megköszönték Aczél Zoltán addigi munkáját, akit a zárófordulóban az addigi segítője, Nagy Sándor pótolt – sikerrel. Mivel Nagy pályaedzőként amúgy is ott ült a kispadon, őt kértük fel arra, hogy értékelje a palotaiak őszi szereplését.

- Őszintén szólva csalódást hozott számomra ez az ősz. Sokkal több volt a csapatban, mint amennyit végül is sikerült összehozni. Pedig elég jól kezdtünk: döntetlen a Diósgyőrrel, győzelem Pakson, majd a Zalaegerszeg ellen is vezettünk 2-1-re. A hajrában azonban fordítottak, s itt mintha elpattant volna valami. Hiába vezettünk a Győr és a Fehérvár ellen is, a hajrában buta gólokat kaptunk, és ezek után már elillant a csapat önbizalma. A végén már belefutottunk nagy gólkülönbségű vereségekbe is.

- Történt valami pozitívum is az ősszel?

- Ha valami, akkor az, hogy ennyi vereséget követően a zárófordulóban a bajnoki címvédő otthonában – függetlenül attól, hogy milyen csapattal álltak fel – magabiztos játékkal is győzni tudtunk. Ez legalább adhat némi biztatást a tavaszra nézve, hogy tíz pontos hátrányból is van még esélyünk a bentmaradásra.

- Mely játékosokkal volt elégedett?

- Mindenképpen ki kell emelnem Esterházy Mátyást, aki az ősszel bizonyította, hogy húsz évesen is remek teljesítményre képes a kapuban. A 37 éves Erős Károly elszántságát és győzniakarását is mindenképpen példaként kell állítanom a többiek, elé és a nyáron igazolt Lisztes Krisztiánt is meg kell említenem, aki a puszta jelenlétével is sokat lendített a csapaton. Ő is remekül játszott, gólokat is rúgott, de aztán egy kisebb sérülés miatt aztán sajnos visszaesett.

- És olyan játékos volt, akivel nem volt megelégedve?

- Ilyen is volt, de neveket nem akarok említeni, ezt házon belül már megbeszéltük a játékosokkal, s ezt nem is nagyon szeretnénk kiteregetni.

- A kérdés ezek után adja magát: lesznek változások a játékoskeretben a télen?

- Mindenféleképpen akarunk igazolni új játékosokat, de sajnos a lehetőségeink pénzügyileg igencsak behatároltak. Egyelőre neveket nem is akarok mondani, amíg folynak a tárgyalások. Távozók is lesznek, de úgy érzem, hogy szintén nem az én feladatom ezt nyilvánosságra hozni. (Interjunk óta a klub Balaskó Ivánnal szerződést bontott - a szerk.).

- Tárgyalások folytak arról is, hogy az ideiglenes megbízatását meghosszabbítják a tavaszra, azaz ön marad a rákospalotaiak vezetőedzője.

- Már az is nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy a klubvezetés egy mérkőzés erejéig megbízott a vezetőedzői teendőkkel. Valóban volt szó arról, hogy tavasszal is én leszek a REAC trénere. Ez az MLSZ különengedélyén múlt, mivel nekem nincs pro-licencem, csak a jövő évi tanfolyamon veszek majd részt, ezért a szövetségnek kellene hozzájárulnia ahhoz, hogy így is vezetőedző lehessek. Most úgy tűnik, hogy ezt nem kapjuk meg. De ettől nem dől össze a világ, nekem ugyanis nem derogál az, hogy a továbbiakban is pályaedzőként segítsem azt a pro-licences szakembert, akit ez esetben szerződtetnek.

- Arról van már valamilyen elképzelés, hogy hogyan alakul majd a csapat téli felkészülése?

- Az biztos, hogy január 5-én kezdjük majd a munkát, s a következő héttől egy háromhetes összetartás következik, aztán már lassan kezdődik is a tavaszi idény.

- Amúgy mi a véleménye az őszi idényről? Melyik csapatok okoztak kellemes meglepetést, és melyek azok, amelyek szereplése csalódást keltett önben?

- A kellemes meglepetés kategória mindenképpen a Nyíregyháza, amely nem túl látványos, de annál eredményesebb focit produkálva áll az ötödik helyen. Ők mindössze egy góllal szereztek többet, mint mi, mégis háromszor annyi pontjuk van, mint a REAC-nak. A Haladás is egy nagyon jól összerakott kis csapat, és a Vasas is remek játékot produkált. A debreceniek pedig azt hozták, amit várni lehetett tőlük. Ami a csalódást illeti, a győriek szerepeltek gyengébben annál, mint amit az amúgy remek szakmai háttér után feltételeztünk volna, míg a Honvéd remekül kezdett az Intertotó Kupában, de ezt a teljesítményt nem tudta folytatni a bajnokságban…
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu