MU, City: ébredés a második félidőben

Szerző: N.K.Létrehozva: 2011. október 1. 17:52
A Manchester United és a Manchester City is begyűjtötte a három-három bajnoki pontot a Premier League 7. fordulójában, ám nem csupán ez volt a közös a két csapat teljesítményében. A gyárvárosiak gyatra első félidőt produkáltak, szó szerint is dupla nulla volt az, amit produkáltak. A második felvonásra azonban kettővel feljebb kapcsoltak és nyerte: a City simán, az MU nagy szerencsével - a Norwich kapufát is lőtt, és több ordító helyzete volt. Balotelliék elvesztették Agüerót.


REMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ:
MANCHESTER UNITED-NORWICH 2-0 (0-0)
Manchester, Old Trafford, 75 514 néző, vezette: Stuart Attwell.
MU: Lindegaard - Valencia, Jones, Evans, Evra - Pak, Fletcher, Anderson (Ferdinand, 76.), Nani (Giggs, 64.) - Rooney, Chicharito (Welbeck, 64.). Menedzser: Sir Alex Ferguson.
Kispad: De Gea (kispad), Ferdinand, Owen, Berbatov, Giggs, Carrick, Welbeck.
Norwich: Ruddy - Naughton, R. Martin, Barnett (Croft, 73.), Tierney - Bennett, Hoolahan (C. Martin, 85.), Fox (Jackson, 73.), Pilkington, Johnson - Morison. Menedzser: Paul Lambert.
Kispad: Rudd (kapus), Drury, Crofts, Holt, Jackson, Surman, C. Martin.
Gólszerző: Anderson (68.), Welbeck (87.)
Sárga lap: Welbeck (71.)
2005-ben találkozott utoljára egymással  két csapat, akkor Norwichban nagy meglepetésre 2-1-es hazai diadal született. A Kanárikat azóta a másodosztály pallérozta, így csak hat esztendő elteltével futhattak össze nagynevű ellenfelükkel.
A címvédőben Wayne Rooney és Jonny Evans végül tudta vállalni a játékot, a csatár mellé Chicharito is bekerülhetett. A legutóbbi bajnok tehát majdnem legerősebb felállásában fogadta az újoncot - ám aki véletlenül nem ismerte volna a csapatokat, meg nem mondta volna, melyikük az MU és melyikük a Norwich.
Az első félidő tulajdonképpen kiegyenlített játékot, de alacsony színvonalat és kevés helyzetet hozott. A hazaiak tudásuk alatt, félkómában tologatták a labdát, a látogató abszolút felnőtt hozzájuk.
Sőt! A második félidőben előbb Evans, majd a kapufa, aztán pedig a csereként színre lépett Ferdinand mentett nagyot, a Norwicot egy paraszthajszál választotta el a góltól, a vezetéstől. A manchesterieket Pilkington óriási helyzete ébresztette fel, Evra szerencsétlenkedése kis híján végzetesnek bizonyult.
A lehetőség kimaradt, amit öt perccel később megbüntetett az MU. Egy szöglet után előbb Jones, majd Rooney, aztán Anderson fejelt a labdába, ami a léc alatt vándorolt a vendégek ketrecébe. 
A vezetés ellenére támadásban maradtak a sárga-zöldek, de újabb találatot az ugyancsak csereként szóhoz jutott Welbeck ért el. Ezzel minden eldőlt, kettejük legutóbbi 13 bajnokijából még mindig csak azt az egyet veszítették el a Vörös Ördögök. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
VÉGE! Az MU még idejében ébredt fel, de nagy szerencséje volt! 2-0!
92. Úúúú! Rooney emelt centikkel fölé 13 méterről, jobbkötőből.
87. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Welbeck ugratta ki a jobbkötő helyén Pakot, aki tolt kettőt a golyón, majd a közben beérő Welbeckhez passzintott. A csatár érkezett, majd 5 méterről, becsúszva a kapuba lőtt. Eldőlt! 2-0!
Welbeeeeeck! 2-0!  
85. Norwich-csere: C. Martin be, Hoolahan le.
85. Morison lőtt 13 méterről, de Ferdinand belerepült.
80. Úúúú! Rooney lőtt jobbkötőből, 10 máéterről centikkel a hosszú alsó mellé.
76. MU-csere: Ferdinand be, Anderson le.
75. Úúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Pilkington lövése Andersonon megpattant, ami róla a jobb kapufára repült. A kipattanó Lindegaard mögé hullott, a kapus pedig rávetődött. Mekkora helyzeeeeet!
73. Kettős Norwich-csere: Jackson, Croft be, Fox, Bennett le. 
71. Welbeck-sárga. Tierney ellen vétett.
68. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! Anderson! Végre valahára vezet az MU: balróül ment a szöglet, 15 méteren Jones, 10 méteren Rooney, 4 méteren pedig Anderson fejelt a labdába, amely a léc alatt suhant a vendégkapuba. 1-0!
Andersooooon, góóóóóóóól!  
65. Úúúúúúúúúúúúú! Evra szerencsétlenkedett a labdával, de Pilkington lecsapott, elvette, ám 14 méterről a bal sarok mellé helyezett. Egy az egyben állt a kapussal szemben. Evrát lefejezték volna...
64. Kettős MU-csere: Giggs, Welbeck be, Nani, Chicharito le.
54. Hát, hihetetleeeen! Pilkington lőhetett óriási helyzetből, 12 méterről, a balösszekötő helyéről, de az utolsó pillanatban Evans odaért. A felpattanó labdát aztán hezefejelték.
Nem akarja komolyan venni ezt a meccset a United... 
46. Folytatják!
SZÜNET - ez nagyon vérszegény...0-0!
Egy perc.
39. Rooney lőtt jobbról, 30 méterről mellé.
35. Rooney! 6 méterről, balról érkező szöglet után fejelt centikkel fölé.
33. Ejj! Fletcher oxizott balról, 13 méterről kapura, a gólvonalról tisztáztak a védők. Végre valami!
Nem pörgi túl magát a United...
Nem teszi fel a kezét a vendégcsapat, két egymást követő lehetőséget pepecseltek el a Kanárik.
3. Rooney lőtt laposan 18 méterről a kapus kezei közé.
1. A United kezdte a találkozót.
Az előzmények:
A térdével bajlódó Wayne Rooney majdnem biztosan nem szerepelhet, Chicharito viszont akár kezdhet is annak ellenére, hogy Stoke-ban is felrúgták a Holdig. Chris Smalling (ágyék), Nemanja Vidics (vádli), valamint Jonny Evans (boka) játéka erősen kérdéses, Rafael válla viszont még nem jött helyre. A másik oldalon az MU-tól kölcsönkapott Ritchie De Laet marad távol. 
A United Stoke-ban vesztett először pontokat ebben a szezonban, az Old Traffordon viszont 24 meccse veretlen, mi több, 18 találkozó óta még csak nem is döntetlenezett. A fantasztikus statisztika tovább bővülhet az újonc ellen.
Hogy miért? Nos, az MU legutóbbi 12 bajnokijából csak egyszer kapott ki a Kanáriktól, azt még 2005-ben szenvedte el - ez volt kettejük utolsó PL-találkája. A Norwich a legeredményesebb a frissen feljutottak közül a maga hét találatával (Queen's Park Rangers - 5, Swansea - 4). 
Utoljára az Old Traffordon 2004 augusztusában jöttek össze az együttesek, akkor 2-1-es hazai diadalnak tapsoltak a szurkolók. 
PREMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ:
BLACKBURN-MANCHESTER CITY 0-4 (0-0)
Blackburn, Ewood Park, 24 760 néző, vezette: Phil Dowd.
BLACKBURN: Robinson - Lowe, Samba, Dann, Givet - Petrovics, Nzonzi, Pedersen, Goodwillie (Formica, 61.) - Yakubu, Hoilett. Menedzser: Steve Kean.
Kispad: Bunn (kapus), Formica, Slew, Rochina, Vukcsevics, Roberts, Hanley.
MAN CITY: Hart - Zabaleta, Kompany, Lescott, Kolarov - Milner, Yaya Touré, Silva, Johnson (Szavics, 79.) - Agüero (Nasri, 28.), Balotelli (Dzeko, 89.). Menedzser: Roberto Mancini.
Kispad: Pantilimon (kispad), Dzeko, Szavics, Barry, Nasri, Clichy, De Jong.
Gólszerző: Johnson (56.), Balotelli (59.), Nasri (73.), Szavics (87.)
Sárga lap: Givet (59.), ill. Zabaleta (69.)
Hiába gyűrte maga alá két hete a Blackburn az Arsenalt, Roberto Mancini következetes maradt elveihez - Carlos Tévezt két hétre eltiltotta a klub, a Bayern elleni lecserélése miatti cirkusza után Edin Dzekónak sem kegyelmezett a mester.
Az előzetesen várthoz képest a bosnyák csatárt csak a kispadon kezdette (a 89. percben hozta be), így Balotelli és Agüero indíthatta meg rakétáit az ellenfél kapuja felé. Ez a húzás csak félig jött be, mert még fél óra sem telt el, amikor az argentin csillag ágyékhúzódás miatt lekéredzkedett.
Helyére Nasri érkezett, aki Balotellivel az őrületbe kergette a Roverst. De csak a második félidőben, mert az elsőben csupán tapogatózást folyt a pályán, nem csoda, ha gól sem esett. Nem úgy a folytatásban.
A City felpörgött, Mancini valószínűleg megmosta a fejeket, mert hozzáállásban egy más csapat futott ki a gyepre. Tíz percet még elgurigáztak a látogatók, aztán Johnson, Balo, Nasri és Szavics révén négyszer kopogtattak.
Az Égszínkékek pillanatokat sem engedtek a riválisnak, ennek fényében teljesen megérdemelten arattak ilyen arányban is győzelmet. A City második a United mögött, de csak azért, mert eggyel rosszabb a gólkülönbsége. A BL-kudarcot feledtette az együttes, amely tíz bajnoki óta veretlen, a megszerezhető 30 pontból 28-at begyűjtött. 
ÉLŐ KÖZVETÍTÉS:
VÉGE! A City a második félidőben elenállhatatlanul nyomta! 0-4!
89. City-csere: Dzeko be, Balotelli le.
87. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Balról szállt középre a szöglet, bent Szavicsot teljesen üresen hagyták, a montenegrói 7 méterről a kapuba bólintott. 0-4!
86. Yakubu durrantott kevéssel mellé a tizenhatos előteréből.
79. City-csere: Szavics be, Johnson le.
73. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Nasri! Silva adta Nasrinak ki a bal oldalra, a francia visszapaszolt, a spanyol lement majdnem az alapvonalig. Megállt, felnézett, majd a 12 méterre álló Nasrihoz gurított megint. A középpályás megnézte, majd lőtt, az egyik védőről a kapu jobb alsó sarkába vágódott a labda. K.O. 0-3!
Nasri boldogsága  
59. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!! Már kettő és Balotelli ismét betalált: a bal oldalon fejlődött fel a vendégakció, Nasri meglódult, majd félmagasan beadott. Bent Balotelli egy védővel a nyakán érkezett és a rövid oldalon, 4 méterről a levegőből a hálóba pöckölt. 0-2!
56. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!! Adam Johnson visszatért, s ha már kezdett, akkor egy baloldali szöglet után, kissé jobbról, 20 méterről, ballal a jobb felsőbe csavart. Vezet a City! 0-1!
46. Úúúúú! Silva balkötőből, 12 méterről alig lőtt el a hosszú oldal mellé.
46. Folytatják! 
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mancini fiával is megesett a „Tévez-ügy"
Ez aztán a kínos párhuzam! Foghatja a fejét Roberto Mancini, azok után, hogy Carlos Tévez kedden megtagadta a pályára lépést a Bayern München ellen, a The Mirror kiderítette, saját fia, Filippo ugyanígy tett a Manchester City...
Tovább a teljes cikkhez »

SZÜNET - valamivel aktívabbak és eszélyesebbek a vendégek, akik vezethetnének már...0-0!
Kettő perc.
45. Úúúúúúúú! Zabaleta adott be laposan jobbról, de Balotelli 6 méterről, középről mellécsavart!
37. Balotellliii! 21 méterről, jobbal, középről centikkel a kapu bal oldala mellé.
35. Milner vágta mellé középről, 26 méterről.
A szurkolók azt szeretnék, ha Tévez menne  
28. Bizony, kényszerű City-csere: Nasri be, a meghúzódott Agüero le.
25. Hopp-hopp! Agüero fogja az ágyékát. Meghúzódott?
10. Úúúúúúúúú! Silva lőtt balról, éles szögből, a kapus védett, a kipattanót középről, 12 méterről Balotelli bikázta fölé.
1. A Blackburn kezdett.
Az előzmények:
A City 20 millió fontért eladná januárban Carlos Tévezt (helyére  hírek szerint Robin van Persie-t szerezné be), akit a klub két hétre eltiltott a játéktól, amiért az állítólag megtagadta a játékot a Bayern München elleni BL-meccsen. A vizsgálat folyik, a kedélyek azonban nem csillapodnak. Ennél a csapatnál mindig történik valami, mint a Barátok köztben.
Roberto Mancini Edin Dzekót is "leoltotta", a bosnyák csatár szintén a Bayern elleni meccsen cirkuszolt, amikor lecserélték, de bocsánatot kért. Ezért lehet az, hogy valószínűleg ő kezd az Ewood Parkban. Nigel de Jong talán már leül a kispadra, Adam Johnson pedig újra edzésbe állt bokasérülése után.
A City kilenc bajnoki óta veretlen, a lehetséges 27-ből 25 pontot szerzett. A kiváló formának a BL-ben nyoma sem volt, de most lehet javítani, igaz, nemrégiben az Arsenal megégette magát Blackburnben. Legutóbb ezen a pályán 1-0-ra nyertek az Égszínkékek, áprilisban Dzeko volt a gólszerző. Hazai sikerért 2007 szeptemberéig kell visszamennünk (1-0). 
A TÖBBI MECCS:
Sunderland-West Bromwich 2-2 (Bendtner 24., Elmohamady 27., ill. Morrison 4., Long 5.)
Wolverhampton-Newcastle 1-2 (S. Fletcher 88., ill. Ba 17., Gutiérrez 38.)
Aston Villa-Wigan 2-0 (Agbonlahor 36., Bent 62.)
Everton-Liverpool 0-2 (Carroll 71., Suárez 82.) 

vasárnap:
14:30 Bolton-Chelsea (ÉLŐ)
16:00 Fulham-Queens Park Rangers
16:00 Swansea-Stoke
17:00 Tottenham-Arsenal (ÉLŐ)

A bajnokság állása:
1. Manchester United 7 6 1 0 24:5 19 19
2. Manchester City 7 6 1 0 23:5 18 19
3. Newcastle  7 4 3 0 9:4 5 15
4. Chelsea  6 4 1 1 12:7 5 13
5. Liverpool  7 4 1 2 10:8 2 13
6. Aston Villa 7 2 5 0 9:5 4 11
7. Tottenham  5 3 0 2 9:9 0 9
8. Stoke  6 2 3 1 4:6 -2 9
9. Queens Park Rangers 6 2 2 2 5:7 -2 8
10. Norwich  7 2 2 3 7:10 -3 8
11. Everton  6 2 1 3 6:8 -2 7
12. Wolverhampton  7 2 1 4 6:10 -4 7
13. Arsenal  6 2 1 3 9:14 -5 7
14. Sunderland  7 1 3 3 9:8 1 6
15. West Bromwich Albion 7 1 2 4 5:10 -5 5
16. Swansea  6 1 2 3 4:9 -5 5
17. Wigan  7 1 2 4 5:11 -6 5
18. Fulham  6 0 4 2 4:7 -3 4
19. Blackburn  7 1 1 5 8:17 -9 4
20. Bolton  6 1 0 5 8:16 -8 3

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Suárez és Carroll döntötte el a derbit
VIDEÓ! Jack Rodwell korai kiállítása után Andy Carroll és Luis Suárez góljával 2-0-ra nyerte meg a derbit a Liverpool a Premier League 7. fordulójában. A Vörösök kihasználva, hogy 67 percet emberelőnyben játszhattak higgadtan...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Everton-Pool, Spurs-Arsenal a PL-ben!
Irigylésre méltó helyzetben vannak azok, akik oda meg vissza vannak az angol labdarúgásért. A Premier League 7. fordulója ugyanis két olyan rangadóval színesíti meg a hétvégénket, amelyeket vétek lenne kihagyni. Szombat kora...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu