Movsziszijan csodagólja, Salt Lake-előny

Szerző: shLétrehozva: 2008. november 2. 08:27
Mindössze a Real Salt Lake együttese várhatja előnnyel a visszavágókat az amerikai labdarúgó-bajnokság (Major League Soccer) rájátszásában, amely Jura Movsziszijan 90. percben esett találatával 1-0-ra verte meg a Chivas USA-t. A címvédő Houston a hajrában tudott egyenlíteni a New York ellen


Az előző két kiírás győztese, a Houston Dynamo a New York Red Bulls otthonában kezdte meg a rájátszást. A hazai csapatnak szüksége lett volna egy komoly előnyre, mivel a texasi együttes otthona, a Robertson Stadion igazi oroszlánbarlang: ott csak egyszer kapott ki a címvédő.

 

A New York-iaknak pedig éppen az a probléma, ha idegenbe mennek: Angelék ugyanis a Giants Stadiontól távol mindössze egy alkalommal tudtak nyerni.

 

Éppen a kolumbiai csatár szerezte meg a vezetést a Red Bullsnak, hét méterről bólintva Pat Onstad kapujába. A Houston azonban nem roppant meg, és a 85. percben a csereként beállt Kei Kamara jóvoltából megszerezte az egyenlítő gólt, ez pedig sokat érhet az összesítésben.

 

A Kansas City győzelmet engedett ki a kezéből, ugyanis az alapszakaszban a legtöbb pontot gyűjtő Columbus a 92. percben tudta megszerezni az egyenlítő gólt.

 

Az amolyan sötét lónak aposztrofált Kansas az 53. percben Davy Arnaud révén szerezte meg a vezető gólt. A Crew támadott becsülettel, egy alkalommal Hejduk a keresztlécet találta el. A hazaiak ráadásul a 75. percben emberhátrányba kerültek, Herculez Gomez páros lábbal szállt bele Gino Padulába, ezért azonnali piros lapot kapott.

 

A Wizards igyekezett megtartani előnyét, de erőfeszítéseiket nem koronázta siker, a 92. percben Steven Lenhart lövése utat talált a kapujukba.

 

Egyedül az alapszakasz egyik meglepetéscsapata, a Real Salt Lake tudott győzelemmel indítani a rájátszásban. A hazai pályán játszó együttes az első félidőben lefutballozta a pályáról a Chivast, jellemző, hogy 9:1 volt a kapura tartó lövések aránya.

 

A folytatásban is tovább próbálkozott a Salt Lake, ám a győztes gólt csak a 90. percben tudták a jól védő Zach Thornton hálójába juttatni: ekkor egy bedobás után Morales középre adott, ahol egyedül érkezett a fiatal orosz csatár, Jura Movsziszijan, és sarokkal, gyönyörű mozdulattal a jobb sarokba továbbított. A Chivas otthonába azonban csak egygólos előnnyel érkezni nem életbiztosítás…

 

MAJOR LEAGUE SOCCER, RÁJÁTSZÁS:
New York Red Bulls - Houston Dynamo 1-1 (Angel 48. ill. Kamara 85.)
Real Salt Lake - Chivas USA 1-0 (Movsziszijan 90.)
Kansas City Wizards - Columbus Crew 1-1 (Arnaud 53. ill. Lenhart 90+2.)

 

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu