Mourinho: Özil megállíthatatlan

Szerző: SHLétrehozva: 2013. december 22. 10:37
A Premier League 17. fordulója hétfő este éri el a csúcsát Londonban, az Arsenal-Chelsea rangadón, mely a ligaelsőségről is dönt majd. José Mourinho, a vendégek trénere leginkább egykori játékosa, Mesut Özil miatt aggódik, akivel a Real Madrid csapatában dolgoztak együtt évekig, sőt, ő vitte oda. Szerinte a német egyszerűen megállíthatatlan, így nagyon nehéz lesz majd tartani.


 

A hétfői londoni derbi előtt José Mourinho, a Chelsea menedzsere elmondta, hogy szerinte mostani ellenfelüknek, az Arsenalnak 2004 óta még sosem voltak ilyen jó esélye arra, hogy bajnok legyen a Premier League-ben. A portugál szerint ez pedig leginkább Mesut Özilnek köszönhető, akit 2010-ben még ő vitt a Real Madridhoz, és dolgozott vele három szezonon keresztül.

"Nincsen szüksége semmire. Amint megérkezett Londonba, Arsene Wenger odaadta neki a mezét, azonnal játszani kezdett, a csapat pedig rögtön jobb lett - mondta Mourinho a 25 éves német támadó középpályásról. - Elképesztő játékos. Azt hiszem, tudom, hogyan próbáljuk megállítani őt 90 percen keresztül, bár ez gyakorlatilag lehetetlen."

"Az ilyen játékosoknak ugyanis minden meccsen van olyan pillanatuk, amikor nem lehet mit kezdeni velük, és megmutatják, miért tartják őket a legjobbnak. Most sem hiszem, hogy teljesen meg tudnánk állítani őt." A portugál tréner szerint az Ágyúsoknak ráadásul tíz éve nem volt ilyen jó esélye megnyerni az angol bajnokságot, amelynek legutóbb 2004-ben végeztek az élén.

"Az, hogy a Karácsonyt a tabella élén érték el, szerintem egyértelmű jele annak, hogy a bajnoki címért küzdhetnek. Ehhez megvan a keretük, és a lelkük mélyén ők is hisznek benne. Eddig övéké volt idén a legerősebb csapat a PL-ben, több pontot szereztek bárkinél. A legerősebbek közül már játszottak a Liverpoollal, a Tottenhammel, a Cityvel és a Uniteddel, így a Chelsea elleni lesz most az utolsó nagy meccsük."

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Arsenal-Chelsea: a PL első helye a tét!
A Premier League 17. fordulóját a szezon egyik legjobban várt rangadója zárja, a manapság legrangosabbnak számító londoni derbi: az Arsenal - Chelsea. Mivel a tabellán mindössze két pont a különbség a csapatok között, nyugodtan...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Ki a világ legjobb középpályása?
A spanyolok öt, a németek pedig három játékossal képviseltetik magukat azon a listán, amelyről kikerül a legjobb három középpályás a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a futballistákat képviselő érdekvédelmi szervezet...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Özil: Én maradtam volna a Realban, ha...
Mesut Özil, az Arsenal német középpályása nyáron hagyta el a Real Madridot 42,5 millió font ellenében, és távozásának fő okaként a spanyol csapat edzőjét, a Paris Saint-Germaintől érkező Carlo Ancelottit jelölte meg....
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu