Mourinho kiállt Terry mellett

Szerző: SHLétrehozva: 2012. szeptember 28. 12:19
José Mourinho kitart amellett, hogy John Terry nem rasszista, és elmondta, a Chelsea csapatkapitányának kifejezetten jó a kapcsolata a fekete labdarúgókkal. A Real Madrid vezetőedzője amúgy sem találkozott még faji megkülönböztetéssel eddig irányított csapatainál.


 

John Terryt csütörtökön négy meccsre eltiltotta az angol szövetség, valamint 220 ezer fonttal megrövidítette, miután bűnösnek találta rasszizmus vádjában.

José Mourinho, a hátvéd korábbi chelsea-s menedzsere védelmébe vette a csapatkapitányt, akiről kizárólag kellemes tapasztalatai vannak.

„Nem rasszista. A Chelsea-nél olyan keretünk volt, amelyben tizenkét afrikai labdarúgó is helyet kapott. Fantasztikus csapat volt, és mindenkivel jól kijött” – fogalmazott a portugál tréner a CNN-nek.

„A labdarúgásban ugyanakkor sok minden megtörténik. Egy futballmeccs több mint játék, és kivált belőled olyan reakciókat, amelyek nem jellemzők rád.”

„Tett valószínűleg egy rasszista megjegyzést valamelyik ellenfelére, vagy rasszista attitűdöt tanúsított, ezért viszont meg kell büntetni.”

„De kérem, ne nevezzék rasszistának. Tudom, miről beszélek. (Didier) Drogba ezt fogja mondani, Geremi ezt fogja mondani, (Claude) Makelele ezt fogja mondani – mindenki azt fogja mondani, hogy nem rasszista.”

Mourinho hozzátette, edzői pályafutása során sohasem tapasztalta, hogy rasszizmus ütötte volna fel a fejét a játékosok között: „Sohasem éreztem öltözőben. Soha. Pedig valamennyi csapatomban voltak afrikai játékosok.”

Címkék: John Terry
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu