Mourinho egymaga elviszi a balhét

Szerző: SHLétrehozva: 2012. január 19. 11:24
José Mourinho szerint teljesen természetes, ha egy csapat kikap, akkor az edzőt hibáztatják, és vállalja ennek minden ódiumát. Pep Guardiola büszke arra, hogy a Barcelona ismét legyőzte, ráadásul idegenben a Real Madridot, Alexis Sánchezt külön kiemelte. A játékosok Puyol gólját fordulópontnak tekintik, Rooney leidiótázta a kegyetlen Pepét.


 

A Real Madrid bár a decemberi bajnokihoz hasonlóan korán előnyt csikart ki, a Barcelona fordított, és előnyben várhatja a Király-kupa negyeddöntőjének hazai visszavágóját.

Pepe húsz perccel a vége előtt szándékosan rátaposott a földön fekvő Lionel Messi kezére, amit Wayne Rooney, a Man. United csatára így kommentált a Twitteren: „Mekkora idióta Pepe! Az embernek néha elborul az agya…”

A királyiak mestere, José Mourinho nem formált véleményt az esetről, amely könnyen utólagos eltiltást vonhat maga után.

„Nem láttam, mit csinált Pepe. Még kell néznem. A meccsen jó teljesítményt nyújtott, de ha valami történt, ráadásul szándékosan, akkor az büntethető” – nyilatkozta a portugál, aki a 2-1-es vereség után – némileg ironizálva – önkritikát gyakorolt, miután a madridi közönség kifütyülte a meccs után kedvenceit.

„A mérkőzés előtt és után sem hallgatom, mi megy a nézőtéren, de a felelősség az enyém, ha veszt a csapatom. A győzelemnek sok gazdája van, a vereségnek csak egy. Régóta vagyok a futballban, értem én ezt. A kupagyőzelmet mindannyian ünnepeltük, de most egyedül én vagyok a felelős.”

Hogy a királyiak alól mikor csúszott ki a talaj, afelől nagy az egyetértés: Carles Puyol négy perccel  fordulás után fejelt Casillas kapujába, ami kibillentette a meccset az egyensúlyából. Ezt állítja vendégrészről Xavi, és ekképp vélekedik Ricardo Carvalho is.

„A Barca ezt követően magabiztosabbá vált, jobb lett a játéka. A visszavágón ugyanakkor mindent megteszünk majd, hogy mi menjünk tovább” – fogalmazott a sérülésből visszatért portugál bekk.

A katalánok mestere, Pep Guardiola Alexis Sánchezt éltette a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

„Büszke vagyok az egész csapatra, külön köszönet Alexisnek, fantasztikusat játszott. Elrabolta a szívem. Nagyon fiatal, de már bizonyította, mennyire lehet rá számítani. Különleges igazolása ő a klubnak.”

A visszavágót jövő szerdán rendezik a Nou Campban, szintén 22 órai kezdéssel.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Megint fordított a Barca a Bernabéuban
A decemberi bajnokihoz kísértetiesen hasonlító mérkőzésen, ismét hátrányból fordítva, de ismét megérdemelt győzelem aratott a Barcelona a Real Madrid otthonában, ezúttal a Király-kupa negyeddöntőjének 1. felvonásán. A királyiak...
Tovább a teljes cikkhez »


 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu