Mourinho bemutatkozása - részletek

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 10. 15:54
Első sajtótájékoztatóját tartotta hétfő délután a Chelsea frissen kinevezett menedzsere, José Mourinho, aki hat év után tért vissza a Stamford Bridge-re a Real Madridtól. Régen nyilatkozott ilyen nyugodtan, időnként kedélyesen, még akkor is készséges válaszolt, amikor már másodjára kérdezték meg tőle ugyanazt. Azt mondta, sokat tanult, változott is, de csak a hozzáállása, és nem a személyisége. Hosszú távra tervez a Chelsea-vel, amelynek most stabilitásra van szüksége.


1. Mourinho egoizmusa már a múlté: "Egy klub fontosabb, mint bármelyikünk. Egy klubot nem lehet egy edzőhöz hasonlítani."

2. Nem volt haragban Abramoviccsal: "Azt beszélik, hogy kirúgtak a Chelsea-től, de ez nem igaz, közös megegyezéssel történt, ha nem békében váltunk volna el egymástól, akkor most nyilván nem lennék itt."

3. Könnyebb, de mégse könnyebb: "Pályafutásom egyik legjobb időszakát élem, készen állok a feladatra, most még jobbak a lehetőségek itt, mint kilenc éve. A klub számára a legfontosabb most az állandóság. Ez nem jelenti azt, hogy könnyű lenne a helyzetem, mert nagyobbak az elvárások velem szemben, mint annak idején. Azóta az Interrel már csúcsra jutottam, talán az volt a legszebb pillanat eddig."

4. Nyugodtabb lett: "Nem változott a személyiségem, de változott a hozzállásom. Megéltem nagy győzelmeket, vereségeket is megéltem, jobban tudom kezelni a dolgokat érzelmileg. Tapasztaltabb vagyok, és talán nyugodtabb is."

5. Alig várja, hogy ismét együtt dolgozhasson többek között Terryvel és Lamparddal: "Öröm látni, hogy lesznek a csapatban régi ismerősök, olyan játékosok, akikre úgy emlékezhetek, mint akik mindig mindent kiadtak magukból a meccseken. Ez azonban nem jelenti azt, hogy előnyben lennének azokkal szemben, akiket csak most ismerek meg."

6. Hosszú távra tervez: Négyéves szerződésem van, bizonyítani akartom, hogy megérdemlem, hogy kitöltsem. Több címet szeretnék nyerni a Chelsea-vel, mint Sir Alex a Manchester Uniteddel.

7. Nincs kivételezés: "A múltja, a dicsőséglistája miatt nálam senki sem kap kiváltságot. Kizárólag szakmai döntés eredménye volt, hogy kiszorult a kapuból. Az egyik játékost választottam, és nem a másikat" - nyilatkozta Iker Casillasról az edző, míg Iniesta nyilatkozatára (miszerint kárt okozott a spanyolnak), úgy reagált, nem a spanyol focinak, hanem a Barcának okozott kárt, mert megtörte a Reallal a dominanciáját.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu