Mourinho: A Bernabéuban dőlhet el minden

Szerző: SHLétrehozva: 2012. március 27. 13:51
Ha nem is az aranyhalat, de a ciprusi bajnokság alapszakaszának harmadik helyezettjét fogta ki a negyeddöntő sorsolásakor a tizedik BL-trófeájára hajtó Real Madrid. José Mourinho vezetőedző ennek ellenére úgy véli, nehéz lesz 90 perc alatt eldönteni a párharcot, és dicsérte a nikóziai első felvonás előtt az APOEL-t, amely futballtörténelmi tette vitt véghez már a 16 közé jutással is a szigetországban.


Először arról kérdezték az újságírók Mourinhót a sajtótájékoztatón, hogy vajon az ő ötlete volt-e, hogy sajtócsend vegye körül a Real Madridot a Villarreal elleni 1-1-re végződött összecsapás óta, amelyet kilenc emberrel fejezett be úgy, hogy a portugál vezetőedzőt is kiállították.

"Nem kell mindenhez az én engedélyem. Nem én döntöttem, így a felelősséget sem tudom vállalni" - zárta rövidre a témát a tréner.

Az ellenfélről már szívesebben beszélt bővebben is:

"Favoritok vagyunk, ezt kár lenne tagadni. Az APOEL-t és a Realt nem lehet egy lapon említeni, de ez nem azt jelenti, hogy nem tiszteljük őket. Kielemeztük, hogyan jutottak el idáig, és azt kell mondanom, nem lesz ez könnyű mérkőzés. Természetesen ráhajtunk majd a győzelemre, de valami azt súgja, hogy nehéz dolgunk lesz. Minden a Bernabéuban dőlhet el."

"Tanulságos a példájuk, még számunkra is. Nagyon együtt van ez a csapat, ebben rejlik az ereje, és ez fontosabb, mint bármelyik játékos egyéni képességei. Mindannyian alárendelik magukat a csapatérdeknek, itt az iskolapéldája annak, hogy a futballban nincs lehetetlen. Nem szabad lebecsülnünk őket. Fantasztikus BL-menetelés van a hátuk mögött, megérdemlik a helyüket a negyeddöntőben."

Az APOEL-nél tisztában vannak a realitásokkal, de nem hagyták ki a talán soha vissza nem térő alkalmat, hogy egy Real-szintű csapat kiejtéséről beszélhessenek.

Ivan Jovanovics, a ciprusiak edzője: "A világ egyik legjobbja ellen kellene csúcsteljesítményt nyújtanunk. Nagyon nehéz lesz. Az elmúlt négy évben majdnem mindent elértünk az APOEL-lel, de még van egy álmunk: hogy kiejtjük a Real Madridot."

Mindkét oldalon találunk egy-egy fontos hiányzót. Az APOEL 31 éves brazil csatára, Gustavo Manduca az eddigi összes győztes BL-meccsén (Zenit, Porto, Lyon) betalált, de most a Real ellen biztosan nem folytathatja sorozatát. Hozzá hasonlóan Xabi Alonso is eltiltott, míg a baszk középpályás egyik potenciális helyettese, Lass sérült, így Granero juthat játékhoz.

José Mourinho utóbbi 33 BL-csatájából csak hármat veszített el, mindhármat a Barca ellen, a Real az utóbbi 21-ből csak egyet, idén kerek három a gólátlaga a sorozatban, s ha visszatekintünk az elmúlt nyolc kirándulására, megállapíthatjuk, hogy ezalatt összesen csupán háromszor zördült meg Iker Casillas hálója.

Az APOEL még csak a negyedik BL-sikerét célozza meg ebben a szezonban, s a csapat Achilles-pontja a góllövés az utóbbi időben, különösen nemzetközi téren. A Porto elleni, november elsejei siker óta egyetlen gólt szereztek, kulcsfontosságú lehet tehát, mennyire állja majd a sarat a védelmük.

LABDARÚGÓ BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
APOEL-REAL MADRID 20:45
Nikózia, GSP Stadion, vezeti: Felix Brych (német).

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK

APOEL: Hiotisz - Purszaitidesz, Jorge, Oliveira, Boaventura - Morais, Marcinho - Haralambidesz, Trickovski, Solari - Ailton. Vezetőedző: Ivan Jovanovics.

REAL MADRID: Casillas - Arbeloa, Ramos, Pepe, Marcelo - Granero, Khedira - Ronaldo, Özil, Benzema - Higuaín. Vezetőedző: José Mourinho.
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu