"Mintha nem akartak volna bentmaradni"

Szerző: SHLétrehozva: 2013. június 17. 14:05
Érthetetlennek tartja a Szeged hétvégi kiesését a labdarúgó másodosztályból annak edzője, Gálhidi György, aki nem tud másra gondolni, mint arra, hogy néhány játékos nem akarta a bentmaradást a Kisvárda ellen. Helyi beszámolók szerint a nézők fele hazament az első félóra után, a balhé sem maradt el a végül 3-0-ra elveszített osztályozó-visszavágón, amelyen esélyesként lépett pályára hazai pályán a Szeged.


A másodosztályban a 2013-2014-es idénytől megszűnik a kétcsoportos NB II, ettől kezdve a legjobb klubok egyetlen 16 csapatos mezőnyben küzdenek tovább a feljutást jelentő első két helyért. A Szeged nem lesz köztük, miután favoritként elbukta az osztályozó hétvégi visszavágóját, méghozzá nem mindennapi körülmények között.

Az idegenbeli 1-1 után csődöt mondtak otthon a Tisza-partiak, úgy, hogy az első 25 percben kettős emberhátrányba kerültek. Rövid időre kétszer is megszakadt a meccs, szurkolók törtek be a pályára. Egy második félidei öngólt követően már nem maradt remény, 3-0-s vereség lett a vége.

"Semmilyen jel nem mutatott arra, hogy komoly problémák lennének a játékosok pszichés állapotával" - kezdte bő értékelését a meccs honlapján a vezetőedző Gálhidi György." – Tény, hogy kikaptunk tartalék csapatoktól, de a fontos meccsekre, pláne itthon mindig a valós tudásukat hozták a fiúk, és be is húztuk ezeket a meccseket! Van némi tapasztalatunk a lelki felkészítésben, de itt most egészen másról volt szó. Még feltételezni is szörnyű, de mintha néhány játékos nem akarta volna a bentmaradást... Arcul csapták a majd féléves közös munkánkat, a klubunkat, a szurkolóinkat és Szeged város labdarúgást szerető polgárait!"

"Harmadosztályú ellenféllel játszottunk, az első mérkőzés első félidejében klasszissal voltunk jobbak ellenfelünknél. 1-0-ás vezetésünknél a fiúk hirtelen a fékre léptek, jött az érthetetlen lassítás, a kiprovokált faultok, kiállítások..."

"Magamat sem mentem fel a felelősség alól! 5 és fél hónapon keresztül én készítettem fel a fiúkat, én dolgoztam velük, én nem tudtam mentálisan megváltoztatni ezeket a játékosokat ill. én nem rúgtam ki azokat akik most cserben hagyták a csapatot. Sajnálom, sőt, szégyellem az osztályozón történteket" - nyilatkozta a csalódott edző, aki szerint Szeged városa akár az NB I-et is megérdemelné, mert a klub stabil hátteret biztosított, adva vannak a feltételek a magasabb célok eléréséhez.

Címkék: szeged_2011
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu