Milan Baros a Galatasarayban folytatja

Szerző: shLétrehozva: 2008. augusztus 26. 12:50
Tovább folytatódik Milan Baros kanosszajárása, vagy végre visszatalál csúcsformájához a török Galatasarayba igazolt cseh válogatott labdarúgó? Talán ez lehet a legnagyobb kérdése a még mindig csak 26 éves futballista legújabb szerződtetésének.
 

 

A profi pályafutását a Banik Ostravában megkezdő és a csapat szurkolói által Ostrava Maradonájának tartott labdarúgó angliai és franciaországi kitérője után újabb állomásához érkezett pályafutásában. A meghódítandó terep ezúttal Törökország, ahol az egyik, ha nem a legnépszerűbb klubhoz, a Galatasarayhoz igazolt három évre.

 

 

 

A 26 éves csatárt 2002-ben Anglia európai színtéren legeredményesebb klubja, a Liverpool szerződtette, ahol 2005-ig csodálatos éveket töltött el, segédletével utolsó szezonjában Bajnokok Ligáját nyert az angol klub. A támadó pályafutásának egyértelműen ez volt eddigi legjobb időszaka, hiszen 2004-ben a portugál Európa-bajnokságon öt góljával elnyerte az aranycipőt is.

 

 

 

A BL-trófea megszerzése ellenére azonban kiesett Rafa Benítez kegyeiből, így új kihívás elé kellett néznie, és az Aston Villához igazolt. Négy évre szerződött a birminghami klubhoz, ahol nem sikerült megváltania a világot. Az első szerényebb szezonja után még nekivágott a következőnek, de 2007 januárjában az angol klub elcserélte őt a Lyon norvég válogatott támadójával, John Carew-val.

 

 

 

A nagyszerű képességekkel megáldott cseh futballista azonban a franciaországi lehetőséggel sem tudott élni. Amíg Gerard Houllier-vel dolgozhatott még minden rendben volt – a francia szakember szerződtette annak idején a Liverpoolhoz is –, a nagy tekintélyű edző távozása után azonban Alain Perinnél már nem kapott elég játéklehetőséget, és inkább balhéival hívta fel magára a figyelmet.

 

 

 

Először a Rennes kameruni játékosát, Stéphane Mbiát inzultálta rasszista gesztusokkal, amiért el is tiltották, majd Lyonból Geneve-be tartott az autópályán, amikor Ferrarijával rekordot jelentő 271 km/h-ás sebességgel száguldott, s a rendőrök lekapcsolták. Természetesen bevonták a jogsiját, s a francia klub ráunva kihágásaira 2008 januárjában kölcsönadta a Portsmouthnak.

 

 

 

Úgy tűnt az újabb angol szerződés lehet az utolsó lehetősége a bizonyításra Barosnak, és a cseh labdarúgó úgy ahogy élt is a kínálkozó alkalommal. Igaz, hogy 16 bajnokiján egyszer sem talált a kapuba, de elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a déli kikötőváros csapata 2008-ban megnyerje az FA-kupát.

 

 

 

Talán ennek is köszönhető a most már sokadik új kihívás, melyet a Galatasaraytól kapott a cseh csatár. Baros egyébként múlt hét szerdán gólt szerzett a Wembleyben az angolok ellen, tehát nincs rossz formában. Az elkövetkezendő szezon pedig választ ad majd arra, hogy a támadóban megvan-e még a potenciál, hogy tudásának megfelelően futballozzon, vagy a kiteljesedetlen tehetség kategóriájában ragad.

 

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu