Mi lesz veled, Dortmund, Milan?

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 26. 00:10
BL-ELŐZETES. Két sztárklub szezonját is alapjaiban meghatározhatja a Bajnokok Ligája keddi játéknapja. Az előző kiírásban döntős Dortmundnak nyernie kell a Napoli ellen, hogy életben tartsa a reményt a továbbjutásra és feledtesse a Bayern elleni hétvégi Bundesliga-kudarcot. A Milan számára kész tragédia lenne, ha kikapna a Celtic Parkban, a csapat már így is a szétesés határán táncol, és elsodorhatja a milánói népharag. Kakáék győzelmet ígértek a Milan-ultráknak. Az Arsenal és a Barcelona viszont nyugodtan készült, toronymagas esélyes soros riválisa ellen.


F-CSOPORT

Hogy mennyire kiszámíthatatlan, mi történik a BL-halálcsoport utolsó két fordulójában, azt jól jelzi, hogy a Dortmund már most elbukhatja a továbbjutást, ám ha nyer a Napoli ellen, abban az esetben még a jelenleg csoportfavoritnak számító Arsenal is bajba kerülhet.

Az olaszok abban bíznak, hogy az egymás utáni három vereség, a Bayern elleni 0-3, és a védelem szétesése (a legjobb felállásból csak Piszczek áll rendelkezésre, ő is csak az elmúlt napokban épült fel) az ő malmukra hajthatja a vizet.

"A Dortmundot megrendítették a történtek, pszichológust kellett hívni a játékosokhoz" - olvasható a talján sajtóban.

Nem mintha a Napolinak nem lenne meg a maga baja. A Partenopei egy hazai, Parma elleni vereséggel melegített a nagy összecsapásra, egyúttal elveszítette vezérét, Marek Hamsíkot.

Itáliában persze azt is kiemelik, hogy ötből három alkalommal nem tudott továbblépni a csoportkörből a BVB, és a nápolyiaknak már a döntetlen is elég lehet a németek kiejtéséhez (ha közben az Arsenal veri a Marseille-t).

A Dortmund benne van tehát a slamasztikában, de fanatikus szurkolóiban biztosan bízhat, hiába küldte a csapatot padlóra a Bayern, percekig zúgott a taps a lefújás után a Signal-Iduna Parkban.

Bár egyre inkább úgy tűnik, ez a Dortmund nem a tavalyi Dortmund - amiben a sérülések is szerepet játszanak -, de van annyi puskapor a játékában, hogy lerendezze a Benítez-bandát.

"A Napoli és a Dortmund közel egy szintet képvisel. Nápolyban vertek minket, de nem volt egy hétköznapi meccs, ne abból induljunk ki. A történéseket alapvető mértékben befolyásolta, hogy kiállították Weidenfellert és engem" - nyilatkozta a vezetőedző Jürgen Klopp, aki szerint a sok futás lehet az egyik faktor, amivel felülkerekedhetnek tanítványai a riválison.

"Az energikus foci híve vagyok. Mindig örömet okoz, ha azt látom, hogy mondjuk tíz kilométerrel többet futottunk az ellenfélnél."

Kollégája, Rafa Benítez nem árulta el, hogy változtat-e a taktikai felálláson vagy sem, a legkézenfekvőbb, hogy nem, és Dzemaili helyettesíti Hamsíkot. A svájci a védekezésben és a támadásban egyaránt hasznos játékos, beállításával garantált, hogy nem borul fel a csapaton belüli egyensúly.

Az Ágyúsok nyeregben vannak, vezetik a csoportot, és az utolsó helyezett látogat az otthonukba ebben a fordulóban Payet, Fanni és André Ayew nélkül. Wenger valószínűleg pihenteti Wilshere-t, kíméli Artetát és Walcottot, így Rosicky és Flamini bekerülhet a Marseille elleni kezdőtizenegybe. Más változás nem várható a megszokottakhoz képest az angol listavezetőnél, amelynek játékosai a két korábbi francia Arsenal-sztár, Thierry Henry és Robert Pires tanácsait is kikérhették a meccs előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA, F-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Dortmund-Napoli, 20:45, a várható kezdőcsapatok:

Dortmund: Weidenfeller - Grosskreutz, Szokratisz, Kehl, Durm - S. Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mhitarjan, Reus - Lewandowski.

Napoli: Reina - Maggio, Albiol, Britos, Armero - Inler, Behrami - Callejón, Dzemaili, Mertens - Higuaín.

Az Arsenal várható kezdőcsapata a Marseille ellen (Emirates, 20:45): Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Ramsey, Flamini - Rosicky, Özil, Cazorla - Giroud.

Az F-csoport állása:
1. Arsenal 4 3 0 1 6-3 +3 9
2. Napoli 4 3 0 1 7-6 +1 9
3. Borussia Dortmund 4 2 0 2 6-4 +2 6
4. Marseille 4 0 0 4 4-10 -6 0

H-CSOPORT:

A Milan közel egy órán át emberelőnyben játszva sem tudta dűlőre vinni a dolgot a Genoa ellen, öt pontra tanyázik az utolsó helytől az olasz bajnokságban, egyedül Kaká nyújtott elfogadható teljesítményt a hétvégén.

A csapat szurkolótáborának kemény magja már lázadozik, Kaká és Abbiati csak úgy tudták jobb belátásra bírni a stadion körül gyülekező ultrákat a meccs után, hogy azt ígérték, a BL-ben mindent jóvá tesznek.

Csakhogy a klubnál közben kezd eluralkodni a káosz, nem csak a vezetőedző Massimiliano Allegri és a sportigazgató Ariedo Braida, hanem Silvio Berlusconi jobbkeze, Adriano Galliani sorsa is bizonytalan. A bennfentesek szerint csak idő kérdése, hogy mikor hagyja el a fedélzetet a tar sportvezető, aki a tulajdonos lányának, Barbarának adhatja át a stafétát.

A futballistákra is kihat a bizonytalanság, elég az hozzá, hogy öten is késtek a hétfői edzésről, köztük Robinho és Balotelli (utóbbi két gyakorlásról is).

Allegri tisztában van vele, hogy a Celtic Parkban szerepelni közel sem leányálom, erről a Barcelona is tudna mesélni. Ezzel együtt hisz abban, hogy megfordul a Rossoneri szerencséje. A csapat lépéselőnyben van az Ajaxszal és a skótokkal szemben, már egy döntetlennel is nagyon közel kerülhet a továbbjutáshoz, főleg, ha a Barca is tesz neki egy szívességet az este folyamán.

Neil Lennon, a Celtic menedzsere nagy ütközetre, élvezetes összecsapásra számít:

"Nincs jó passzban a Milan, de nem rossz csapat, ezt az eddigi eredményei is bizonyítják a csoportkörben. Már ott vannak a cél közelében, emiatt biztosan nagyon motiváltak lesznek majd ellenünk.

Örülünk, hogy egy ilyen neves csapat ellen játszhatunk ilyen fontos mérkőzést, igazi futballünnep lesz. Az Ajax elleni első félidőtől eltekintve nem okoztunk csalódást eddig, és azt ígérjük, hogy rögtön a lényegre térünk a Milan ellen, bátor támadójátékot szeretnék látni a fiúktól."

A Barcelona számára már csak a csoportelsőség megszerzése a tét, ezt már Amszterdamban szeretnék teljesíteni, így a legerősebb középpályát küldi fel Gerardo Martino az Ajax szentélyében. Valdés, Alves, Adriano és Alba, valamint Messi és Sánchez távollétében is a katalánok a mérkőzés abszolút favoritja. A chilei eltiltás miatt nem utazott el Hollandiába.

BAJNOKOK LIGÁJA, H-CSOPORT, 5. FORDULÓ:
Celtic-Milan 20:45, a várható kezdőcsapatok:

Celtic: Forster - Lustig, Van Dijk, Ambrose, Izaguirre - Mulgrew, Ledley - Forrest, Commons, Szamarasz - Stokes.

Milan: Abbiati - Abate, Bonera, Zapata, Emanuelson - Poli, De Jong, Montolivo - Kaká - Balotelli, Matri.

A Barcelona várható kezdőcsapata Amszterdamban (20:45): Pinto - Montoya, Piqué, Mascherano, Puyol - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Fabregas, Neymar.

A H-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. FC Barcelona 4 3 1 0 9 2 +7 10
2. AC Milan 4 1 1 2 5 5 0 5
3. Ajax 4 1 1 2 3 7 -4 4
4. Celtic 4 1 0 3 2 5 -3 3

E-, G-CSOPORT:

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Mourinho: a Chelsea "ölni" megy Bázelbe
A Chelsea kilenc ponttal áll a Bajnokok Ligája E-csoportjának élén, ahol egyetlen vereségüket az FC Baseltől szenvedték el, ráadásul hazai pályán, a Stamford Bridge-en. Kedden José Mourinho csapata Svájcban kíván revánsot venni,...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu