Mourinho: a Chelsea "ölni" megy Bázelbe

Szerző: SHLétrehozva: 2013. november 25. 15:08
A Chelsea kilenc ponttal áll a Bajnokok Ligája E-csoportjának élén, ahol egyetlen vereségüket az FC Baseltől szenvedték el, ráadásul hazai pályán, a Stamford Bridge-en. Kedden José Mourinho csapata Svájcban kíván revánsot venni, egyben a továbbjutást kiharcolni, ami egy győzelemmel be lenne biztosítva.


 

A Chelsea nem csak az angol bajnokságban áll jól (ott gólkülönbséggel 3. a tabellán), hanem a Bajnokok Ligájában is, ahol kilenc ponttal vezeti az E-csoportot. Ez meggyőzőnek is tűnhet, pedig José Mourinho csapata egy hazai vereséggel kezdte az idei sorozatot, az FC Baseltől 2-1-re kapott ki szeptemberben a Stamford Bridge-en.

A londoni csapatot azonban nemcsak a visszavágás fűti kedden, mert Svájcban eldönthetik a továbbjutás kérdését is, és akár már egy döntetlennel is Európa 16 legjobb csapata közé kerülhetnek. De a portugál edző elárulta, hogy nemcsak ezért kellene nyerni. Az eredmény összefüggésben állhat azzal, hogy elég kemény december elé néznek.

"Megpróbálunk nyerni és kinyírni őket - mondta Mourinho, majd ennek okaira is jobban rávilágított. - Annyi meccsünk lesz decemberben, hogy nagy könnyebbség lenne, ha legalább az egyik lazább lehetne a többinél. Ez a Steaua elleni döntő találkozó lehet. Ha pontot szerzünk most, akkor továbbjutunk, de természetesen mindent megteszünk a győzelemért Bázelben."

A Chelsea december 11-én játssza utolsó idei Bajnokok Ligája-csoportmérkőzését a román Steaua Bucuresti ellen, ami a keddi, bázeli meccs és a holnapi, Steaua-Schalke meccs végeredményétől függően valószínűleg már tét nélküli lesz, legfeljebb csak a csoportelsőségről fog szólni.

E-CSOPORT:

A Chelsea várható kezdőcsapata: Cech - Ivanovics, Cahill, Terry, Azpilicueta - Mikel, Ramires - Willian, Oscar, Hazard - Eto'o.

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Chelsea 4 3 0 1 11-2 9 pont
2. Schalke 4 2 0 2 4-6 6 pont
3. FC Basel 4 1 2 1 4-4 5 pont
4. Steaua Bucuresti 4 0 2 2 2-9 2 pont

G-CSOPORT

Az Atlético várható kezdője a Zenit otthonában (18:00): Courtois - Juanfran, Alderwireld, Godín, Insúa - Arda Turan, Tiago, Gabi, Óliver Torres - Adrián, Diego Costa.

A másik mérkőzésen: Porto-Austria Wien 20:45.

A G-CSOPORT ÁLLÁSA:
1. Atlético Madrid 4 4 0 0 12 2 +10 12
2. Zenit 4 1 2 1 3 4 -1 5
3. FC Porto 4 1 1 2 3 4 -1 4
4. Austria Wien 4 0 1 3 0 8 -8 1
 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu