„Mi le tudjuk győzni Argentínát a vb-n!”

Szerző: shLétrehozva: 2010. május 19. 10:27
Nwankwo Kanu nagyon magabiztos. A nigériai labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a közelgő világbajnokság előtt kijelentette, hogy ők lehetnek azok, akik legyőzhetik a számtalan sztárral, többek között Lionel Messivel és Kun Agüeróval felálló Argentínát a B-csoportban. Nos, aki világbajnokságot akar nyerni...


A Szuper Sasok meglepetésre készülnek. Kanu legalábbis ezt állítja, no meg arról beszél, hogy a sikerért még az életüket is odaadnák. A Portsmouth csatára bizakodva tekint a vébé elé.

„Pozitívnak kell lennünk - kezdte az egykori Ajax-támadó. - Nigériában nemzeti ügy a futball, ezért képesek lennének az emberek az életüket is feláldozni. Négy éve nem voltunk kint a világbajnokságon, szerencsére most bebizonyíthatjuk, méltán büszkék ránk az otthoniak. Hatalmas lehetőség előtt állunk: egy afrikai csapat Afrikában mutathatja meg magát. ”

A nigériai szövetség az elődöntőt jelölte meg célként Lars Lagerbäck szövetségi kapitány csapatának, Kanu azonban továbbment, szerinte még a vb-t is megnyerheti a zöld-fehér alakulat.

„Nigéria az egyik legerősebb afrikai együttes - folytatta a hórihorgas futballista - Ha jó napunk van, bárkit legyőzhetünk. Legyen az Brazília, vagy éppen Argentína. Lesznek meglepetések, szóval senkinek nem szabad lenéznie senkit. Argentína csoportellenfelünk, és higgyék el, nem labdát szedni megyünk majd ki ellenük a pályára. Velük vívjuk a nyitómeccset, ami alapvetően meghatározza a csoport végkimenetelét.”

A vb B-csoportjában helyet kapott Nigéria pénteken vonul edzőtáborba Angliába. A Szuper Sasok ellenfele Argentína mellett Görögország és Dél-Korea lesz a seregszemlén. A nyitányra június 12-én Johannesburgban kerül sor az Albiceleste ellen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Nem lesz ott a vb-n az olaszok hőse!
Nem lesz ott Dél-Afrikában a 2006-os világbajnokság egyik olasz hőse. A taljánok szövetségi kapitánya, Marcelo Lippi ugyanis lemondott a négy évvel ezelőtti finálé mindent eldöntő büntetőjét gólra váltó Fabio Grosso...
Tovább a teljes cikkhez »

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
Vb-2010: az U20-as sikerre építene Ghána
Június 11-én két mérkőzéssel rajtol a Dél-Afrikai Köztársaságban a XIX. labdarúgó-világbajnokság. A sportvilág 1930 óta izgulhat a mérkőzések és a csapatok kapcsán, rengeteg legenda született, számos csodálatos történésnek...
Tovább a teljes cikkhez »

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu