Mezey hallotta: ki akarták takarítani

Szerző: shLétrehozva: 2010. augusztus 10. 17:36
Már az NB I második fordulójában kiderült, hogy semmit sem ért a több mint félmilliárdos erősítés, hiszen Mezey György a Vasas ellen egyetlen új szerzeményének sem szavazott bizalmat a kezdőcsapatban. Sőt, az újak többsége a lelátón nézte végig a 3-0-s hazai győzelmet, ami után Mezey György bocsánatot kért a szurkolóktól.


Sokak szerint vízválasztó volt Mezey György vezetőedző számára a Vasas elleni összecsapás, hiszen az idei kudarcok után már-már edzőváltásról suttogtak a háttérben. Mindezt felerősítették azok a hangok, amelyek szerint nem véletlen, hogy a napokban Mezeyt eltávolították a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia Szakmai Irányító Testületének elnöki posztjáról, s helyette Gellei Imre korábbi szövetségi kapitányt nevezték ki.

„Én is hallottam olyan hangokat, hogy ha nem vezetünk a Vasas ellen több góllal, akkor engem már a huszadik percben kitakarítanak” – reagált Mezey a felvetésre.

„Így aztán köszönöm, hogy nem ez történt” – tette hozzá kissé ironikusan a fehérváriak mestere.

Arra a kérdésre, hogy miért nem merte játszatni a nyáron igazolt szerzeményeket, Mezey ekképp felelt:

„Megvan az oka, hogy a Vasas ellen visszatértem a tavaszi alapcsapathoz. Bozovic a siófoki gól után teljes letargiába került, pihenőt adtam neki, Djordic és Mutumba rohamtempóban fejlődik, de idegenként mozognak még közöttünk, nem találják a ritmust, nem illeszkedtek be, a lakásaikba is csak nemrég költöztek be, időre van szükségük. Gosztonyi Siófokon már-már agonizált, annyira alulmúlta önmagát, s neki aztán nem lesz könnyű dolga kiszorítani a válogatott formában futballozó Nagy Danit. Hidvégi Siófokon ellátta védőfeladatát, de valahogy nem érzi a ritmust, ezért maradt ki. Egyébként semmi feszültség nincs és nem is volt az öltözőnkben, sajnos, sokan, sokfélét kitalálnak velünk kapcsolatban, aminek a fele sem igaz. Nehéz volt megemészteni a Siófokon történteket, elismerem, kissé indulatosan reagáltam a szurkolói megnyilvánulásra, amiért elnézést kérek, de nagyon nehéz úgy futballozni, hogy a huszadik percben már k.rva gyengéznek.”

A Vasas elleni 3-0 ismét összehozta a csapatot és a szurkolókat, ám az elgondolkodtató, miért kellett több százmillió forintot elkölteni új játékosok leigazolására, akiknek nagyban köszönhető a Debrecen elleni Szuperkupa-vereség, a gyors búcsú az Európa-ligában, valamint a vereséggel felérő siófoki döntetlen. A Videotonra szombaton újabb kemény csata vár: az eddig százszázalékos MTK-hoz látogatnak, majd rá egy hétre Sóstón fogadják a szintén hibátlan mérleggel rendelkező Ferencvárost, hogy aztán utazzanak Debrecenbe.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu