Mexikóban sem könnyű kapitánynak lenni

Szerző: MTILétrehozva: 2013. október 18. 13:22
Kevesebb mint másfél hónap alatt a negyedik szövetségi kapitányt nevezik ki a mexikói labdarúgó-válogatott élére. A világbajnoki pótselejtezőre készülő csapatnál a legutóbbi áldozat Victor Vucetich, aki csupán két selejtezőn irányította a csapatot, egy győzelem és egy vereség a mérlege. A siker egy hete született Panama ellen, a vereség pedig kedden Costa Ricában.


A szeptember 12-én kinevezett szakvezető elmondta: őt már tájékoztatták a menesztéséről, és sajtóértesülések szerint helyére Miguel Herrerát, az előző idényben bajnok, most listavezető America együttesének trénerét bízták meg az Új-Zéland elleni két összecsapásra.

Vucetich előtt Jose Manuel de la Torre és Luis Fernando Tena csupán egy-egy vesztes meccset élt meg a kispadon.

A válogatott - amely utoljára az 1990-es világbajnokságról hiányzott - úgy érte el a vb-pótselejtezőt érő negyedik helyet, hogy Panama nem tudta megverni az Egyesült Államokat, az amerikaiak a 92. percben egyenlítettek - majd a 94. percben a győzelmet is megszerezték.

A mexikóiak november 13-án Mexikóvárosban fogadják az új-zélandiakat, a visszavágót egy héttel később rendezik Wellingtonban. A párharc győztese vehet részt a jövő évi brazíliai vb-n. Október 30-án Finnország ellen még egy felkészülési találkozó játszik Mexikó.

 
AJÁNLOTT OLDALAK
 » love.hu
 » ingatlanok.hu
 » book.hu
 » Utasbiztosítás a Biztosítók.hu-n
 » biztositok.hu
 » data.hu